Συνέντευξη του αντιδημάρχου Τουρισμού Λάζαρου Ασλανίδη στον ΑΚΟΥ 99.6 (Βίντεο)

Συνέντευξη του αντιδημάρχου Τουρισμού Λάζαρου Ασλανίδη στον ΑΚΟΥ 99.6 (Βίντεο)

-Πρόγραμμα 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο Βέροιας

Έναν μίνι απολογισμό για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τον σχεδιασμό και τις συνεργασίες για την τουριστική προβολή της Βέροιας και ευρύτερα της Ημαθίας που έβγαλε μάλιστα και «φρέσκιες» ειδήσεις περιελάμβανε η ραδιοφωνική συνέντευξη του αντιδημάρχου Τουρισμού του δήμου Βέροιας Λάζαρου Ασλανίδη στους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στην εκπομπή ΛΑΪΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ του ΑΚΟΥ 99,6 το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου.

«Θα αναβαθμιστεί και θα εμπλουτιστεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της επόμενης χρονιάς»

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η φετινή επαναφορά του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών έγινε «σημαζεμένα», όπως όταν ξεκίνησε το 2016 με την συμμετοχή μόνο τοπικών συλλόγων. Παρόλα αυτά ήταν άκρως επιτυχημένο και ως δημοτική αρχή χάρηκαν με την χαρά των συμμετεχόντων χορευτών, μελών Δ.Σ. των συλλόγων, αλλά και των απλών πολιτών που χόρεψαν και απόλαυσαν τις τριήμερες εκδηλώσεις. Ο κ. Ασλανίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι για την επόμενη χρονιά ήδη υπάρχει βούληση και σχεδιασμός το Φεστιβάλ να αναβαθμιστεί και να εμπλουτιστεί με την συμμετοχή συλλόγων από το εξωτερικό και να αυξηθούν οι ημέρες διάρκειάς του. Ήδη όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος από την επομένη της λήξης του Φεστιβάλ στις 6 Σεπτεμβρίου έχει συνεδριάσει δύο φορές η οργανωτική επιτροπή σχεδιάζοντας τα δρώμενα της επόμενης χρονιάς, έχοντας την στήριξη του δημάρχου και όλων των πολιτιστικών συλλόγων που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια.Για το εθελοντικό πρόγραμμα ξεναγήσεων στη Βέροια

Τις θερμές ευχαριστίες και την βαθιά ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού για την εθελοντική προσφορά του συνταξιούχου δασκάλου και συνεργάτη του ΛΑΟΥ, Μάκη Δημητράκη, ο οποίος διαθέτει τον χρόνο και τις γνώσεις του για να ξεναγήσει τον κόσμο στη Βέροια και να τους μεταφέρει την όμορφη εικόνα της πόλης. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ασλανίδης «η συνεργασία με τον κ. Δημητράκη ξεκίνησε με τους μαθητές που θελήσαμε να περπατήσουν στην πόλη και να μάθουν σημεία, αξιοθέατα και την ιστορία της που σε μεγάλο βαθμό δεν γνωρίζουν πολλοί δημότες». Χαρακτήρισε τον κ. Δημητράκη μεγάλη μονάδα και «ευκαιρία», αφού στην παρούσα στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι πιο οργανωμένο από πλευράς δήμου.

Η προσέγγιση των τουριστικών γραφείων για να μπει η Βέροια στον τουριστικό χάρτη

Για την τουριστική προβολή της Βέροιας και την προσέγγιση μεγάλων τουριστικών πρακτορείων ο αντιδήμαρχος Τουρισμού ανέφερε:

«Η Βέροια προς το παρόν είναι προορισμός για «γρήγορο τουρισμό», αφού τα τουριστικά γραφεία φέρνουν τον κόσμο τους για να δουν στοχευμένα 2-3 πράγματα και φεύγουν. Αυτό σταδιακά αλλάζει, ωστόσο χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πολλή δουλειά. Με τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Γιάννη Βαλαχή προχωρήσαμε το καλοκαίρι στην δημιουργία μιας μελέτης που προωθήσαμε στα τουριστικά γραφεία και που προβάλλουμε τα οφέλη που θα έχει ο επισκέπτης-τουρίστας περπατώντας στο κέντρο της Βέροιας και γνωρίζοντας παράλληλα με τα αξιοθέατα, το βεροιώτικο ρεβανί, τσίπουρο κ.λ.π. Παράλληλα σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας και μέσα από κάποια προγράμματα προσπαθούμε να εντάξουν 12 μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ελλάδας την Βέροια ως αποκλειστικό προορισμό για να «μπλεχτούν» οι πελάτες τους στους δρόμους της πόλης και να την γνωρίσουν καλύτερα».

Μέσω ΑΝ.ΗΜΑ ο ενιαίος συντονισμός Αντιπεριφέρεια και δήμων για την τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού έδωσε την πρώτη θετική είδηση για την τουριστική προβολή του τόπου μας, αναφέροντας στην συνέντευξη την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αντιπεριφέρεια με την συμμετοχή και των 3 δήμων του νομού. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η τουριστική προβολή του τόπου μας χρειάζεται δουλειά 365 ημέρες το χρόνο σε 24ωρη βάση, αφού η Βέροια δεν έχει θάλασσα για να λειτουργεί εποχιακά, αλλά έχει να προσφέρει ομορφιές και να προσελκύσει επισκέπτες όλο τον χρόνο. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η σύμπραξη όλων, δήμων, Περιφέρειας, Επιμελητηρίου, φορέων. Με χαρά ανακοινώνω για πρώτη φορά ότι την προηγούμενη εβδομάδα συναντηθήκαμε στην Περιφέρεια οι 3 δήμοι του νομού θέλοντας να θέσουμε την Ημαθία ως πρότυπο τουριστικό προορισμό. Αυτό επιβάλλεται από το υπουργείο Τουρισμού να υλοποιηθεί μέσω ενός κοινού φορέα, στην περίπτωσή μας έχουμε την ΑΝ.ΗΜΑ, στην οποία συμμετέχουμε όλοι ως μέτοχοι και μετά από την εκπόνηση μιας μελέτης που θα καταθέσουμε μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Ξεκαθαρίζω ότι δεν θέλω να μείνουμε στην μελέτη, αλλά να κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε σκεφθεί για τον συντονισμό όλων των φορέων, ξενοδόχων, εστίασης για να δημιουργήσουμε μια κοινή συνιστώσα για την τουριστική ανάπτυξη. Από την στιγμή που ανέλαβα την αντιδημαρχία έχω εξαιρετική συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της Αντιπεριφέρειας, όπως αντίστοιχα επιδιώκω να έχω καλές σχέσεις και με τους άλλους δήμους, αφού δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, αντίθετα μόνο να κερδίσουμε με την συνεργασία. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να πάρουμε το τουριστικό κομμάτι που μας αναλογεί, το οποίο είναι μικρό, αλλά μέχρι τώρα το απορροφά και αυτό η Θεσσαλονίκη».

Έρχεται πρόγραμμα 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο Βέροιας

Την στήριξή του στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της εβδομάδας κινητικότητας εξέφρασε ο Λάζαρος Ασλανίδης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα οφέλη μιας τέτοιας δράσης και ειδικά για την ιδιομορφία της Βέροιας σε σχέση με το ποδήλατο, ανέφερε ότι «τελικά κάτι μένει» παρά το γεγονός ότι η πόλη είναι δύσκολη και δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για ποδήλατο, ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι μετά από τέτοιες δράσεις για κάποιες εβδομάδες υπάρχει αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου και των δημοτικών κοινόχρηστων ποδηλάτων ειδικά από νεαρές ηλικίες.

Η δεύτερη είδηση που έβγαλε η συνέντευξη Ασλανίδη είναι ένα πρόγραμμα 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο Βέροιας που είναι προς υλοποίηση. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε: «Μόλις σήμερα παρέλαβα μελέτη που αφορά 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο Βέροιας, που θα κατατεθεί μόλις ανοίξει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πρόκειται για 26 διαφορετικές διαδρομές στο Βέρμιο και τα Πιέρια με συγκεκριμένη κλίμακα για να γνωρίζει εκ των προτέρων κάποιος την δυσκολία, την διάρκεια της κάθε διαδρομής. Στην πόλη όντως τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά τα βουνά μας προσφέρονται. Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα εντάξουμε την μελέτη κανονικά θα έτρεχε μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά πήρε μια μικρή παράταση, ωστόσο θα είμαστε ο δεύτερος δήμος στη χώρα που θα υλοποιήσει τέτοιου είδους πρόγραμμα ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών σε ορεινό όγκο. Επειδή η στόχευσή μας είναι περίπατοι και βόλτα χωρίς μεγάλη δυσκολία, η αφετηρία των διαδρομών θα είναι από το Σέλι, την Φυτειά και το Ξηρολίβαδο, ενώ θα υπάρξει διαδρομή με κλίση μικρότερη των 5 μοιρών που θα χαρακτηριστεί κατάλληλη για ΑμεΑ».

Βήμα του Αποστόλου Παύλου

και έλλειψη υποδομών

Δεν θα ήταν δυνατό να μην τεθεί το θέμα της κατάστασης που επικρατεί στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, με τον χώρο στάθμευσης των πούλμαν και το μπλοκάρισμα της κίνησης των αυτοκινήτων, όπως και για τις τουαλέτες που δεν υπάρχουν και οι τουρίστες τρέχουν στα καταστήματα της πλατείας Ωρολογίου. Ο κ. Ασλανίδης παραδέχθηκε ότι είναι ένα δύσκολο σημείο, πυκνοκατοικημένο, που όπου και να σκάψεις βρίσκεις αρχαία, γεγονός που δυσχεραίνει τις όποιες παρεμβάσεις και γι’ αυτό δεν θεωρεί ότι μπορεί να δοθεί λύση στο θέμα με τις τουαλέτες. Αναφορικά με την στάθμευση υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος περιφερειακά της πόλης που θα παρκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία και στο σημείο θα σταθμεύουν για λίγο μόνο για να ανεβοκατεβαίνει ο κόσμος, αφού παρατηρούνται προβλήματα όταν προσπαθούν να παρκάρουν στον περιορισμένο χώρο μπροστά στο δημοτικό σχολείο ή όταν επιχειρούν αναστροφή διακόπτοντας την κυκλοφορία. Όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, θα είναι το αντικείμενο μιας μεγάλης μελέτης σε συνεργασία και με την Μητρόπολη για την ανάπλαση όλης της περιοχής, περιλαμβάνοντας και την πλατεία Ωρολογίου με το Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο που αναμένουν με την υπογραφή του ημαθιώτη υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου να παραχωρηθεί στον δήμο Βέροιας.

Παρακολουθήστε το βίντεο της συνέντευξης

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού (φωτο)

Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ ενάντια...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης ...

Κυκλοφορούν σήμερα οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (20/3/2023)

Κυκλοφορούν σήμερα οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Κυκλοφορούν αύριο οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Συλλυπητήριο  του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας

Συλλυπητήριο του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Κρητικών Ν....

Στην κορυφή Αρσούμπασι (1878 μ.) στο Ξηρολίβαδο με τους Ορειβάτες Βέροιας

Στην κορυφή Αρσούμπασι (1878 μ.) στο Ξηρολίβαδο με τους...

Η φύση την  Άνοιξη στο Ξηρολίβαδο με τις οξιές τις δρυς...

Απεβίωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Θεοδώρου

Απεβίωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Θεοδώρου

Απεβίωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Θεοδώρου σε...

ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Τα μάτια κλείνουν και το κεφάλι ακουμπά στο μαξιλάρι,...

Δεν έχουμε ανάγκη από ανθρώπους, αλλά από ΣΥΝανθρώπους

Δεν έχουμε ανάγκη από ανθρώπους, αλλά από ΣΥΝανθρώπους

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΣε μια εποχή, όπως η δική...

Πρόκριση της αγωνιστικής ομάδας LEGO PIGS στον τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής -Συμμετείχαν 8 μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Πρόκριση της αγωνιστικής ομάδας LEGO PIGS στον τελικό του...

Μαρτίου 2023 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...

 Ένας χρόνος έκλεισε από τη δολοφονία του  Άλκη Καμπανού και εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τη μνήμη του, στο τρισάγιο που έγινε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου...