ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 5ου Σ.Π.ΒΕΡΟΙΑΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022» - Κατασκήνωση Αγέλης και Ομάδας 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 5ου Σ.Π.ΒΕΡΟΙΑΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022» - Κατασκήνωση Αγέλης και Ομάδας 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας

Το χρονικό διάστημα 4 με 9 Ιουλίου 2022, η 5η Αγέλη Λυκοπούλων και η 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας πραγματοποίησαν τις Κατασκηνώσείς τους στο φιλόξενο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς. Η καλοκαιρινή μας απόδραση ξεκίνησε από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του Κορονοϊού.

Την πρώτη μέρα, η οποία είναι και η πιο δύσκολη σε μια Κατασκήνωση, με τις Εξάδες Λυκοπούλων να στήνουν μαζί με τους βαθμοφόρους τους σακιδιοθήκες και τις Ενωμοτίες Προσκόπων να φτιάχνουν πληθώρα κατασκευών ανέσεων υπαίθρου (σακιδιοθήκες, πετσετοθήκες, πύλες) με αγγλική σκαπανική. Το βράδυ όλοι μαζί απόλαυσαν την καθιερωμένη Πυρά έναρξης των Κατασκηνώσεων με σκετσάκια, τραγούδια και παντομίμα!!! 

Η δεύτερη μέρα, ξεκίνησε με την επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βεροίας στο Προσκοπικό Κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα ασφαλείας, όπως η πυρκαγιά και ο σεισμός. Έτσι μικροί και μεγάλοι λύσαμε τις απορίες μας και μάθαμε πως να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας αλλά και τη φύση!!!Η υπόλοιπη μέρα ήταν γεμάτη με παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση και πορείες στην γύρω περιοχή. Η Αγέλη μας πραγματοποίησε μια πορεία στο δάσος ενώ η ημέρα της Ομάδας έκλεισε με μια βραδινή πορεία, με σκοπό την παρατήρηση και την αναγνώριση των αστερισμών από το Πυροφυλάκιο της Καστανιάς.


Η τρίτη μέρα έφτασε!!! Water day για ολόκληρη την Κατασκήνωση, με την Ομάδα μας να παίζει μπουγέλο με την Αγέλη και έπειτα στην νεροτσουλήθρα όλοι μαζί!!! Γέλιο, χαρά και ομαδικότητα!!! Η τέταρτη ημέρα ξημέρωσε και η Ομάδα Προσκόπων, έπειτα από κατάλληλη προετοιμασία, ξεκίνησε την πορεία της προς τις ανεμογεννήτριες. Ακολουθήσαμε την πορεία μέσα από το χωριό, με πρώτη μας στάση την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά και στην συνέχεια τις Ανεμογεννήτριες. Η Αγέλη μας συνέχισε το πρόγραμμά της ακολουθώντας τον μύθο της Κατασκήνωσης (Super Ήρωες) που στόχος της ήταν να ενισχύσει την Αυτοπεποίθηση και την Αποφασιστικότητα των παιδιών, να γίνει βίωμά τους η Αγάπη για το περιβάλλον, να κατανοήσουν την έννοια της Εργατικότητας και της Προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων, καθώς και την σημασία της Υπακοής.

Τις δύο τελευταίες ημέρες η βροχή προσπάθησε να χαλάσει το κέφι μας, αλλά δεν τα κατάφερε! Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις εγκαταστάσεις του Προσκοπικού Κέντρου, συνεχίσαμε το παιχνίδι αλλά και την ψυχαγωγία μας. Προβολή ταινιών, παιχνίδια σε εσωτερικό χώρο, τραγούδια με κιθάρα στο τζάκι και το κέφι μας αμείωτο!!! 


Διήμερη εκδρομή 5ης Κοινότητας Ανιχνευτών - Ξηρολίβαδο Ιούλιος 2022

 Το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου, η 5η Κοινότητα Ανιχνευτών επισκέφθηκε το πανέμορφο ορεινό χωριό, Ξηρολίβαδο Βέροιας. Η Κοινότητα έστησε το καταυλισμό της στο δάσος του χωριού, στο φυσικό χώρο δράσης μιας Κοινότητας Ανιχνευτών, απολαμβάνοντας την υπέροχη φύση. Τα μέλη μας πραγματοποίησαν μια πορεία 10 χιλιομέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με δέντρα Οξυάς και Πεύκης και μπόρεσαν - με την βοήθεια του καιρού - να παρατηρήσουν τα αστέρια. Η παρατήρηση των αστερισμών είναι μια ξεχωριστή εμπειρία όταν γίνεται στο δάσος το βράδυ, όπου η μοναδική πηγή φωτισμού είναι ο έναστρος ουρανός! Είχαμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το 16ο Αντάμωμα Χορευτικών Συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου στην πλατεία του χωριού.


Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών “ΕΛΠΙΔΑ 2022”


Το φετινό καλοκαίρι ο κλάδος των Ανιχνευτών γιόρταζε τα 20 χρόνια από την πρώτη Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Υπαίθρου “Ελπίδα” και το Σύστημά μας δεν θα μπορούσε να λείπει. Έτσι 3 Ανιχνευτές και 3 Βαθμοφόροι μας συμμετείχαν στην συσκηνία της Οίτης, όπου είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν, να εξερευνήσουν ,να ερευνήσουν, να προσφέρουν και να διασκεδάσουν για 10 ημέρες από τις 03 μέχρι τις 13/08/2022 στα πανέμορφα τοπία της Ρούμελης. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την ηθική και υλική τους συμπαράσταση, όλους όσους βοήθησαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στην πραγματοποίηση των καλοκαιρινών του Δράσεων: 

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βεροίας και ιδιαίτερα τον αντιπύραρχο κ.Φουρλίγκα Νικόλαο.

Την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα τον Περιφερειακό Έφορο κ.Καναρόπουλο Χρήστο 

Τον Έφορο Ανιχνευτών Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας κ.Αρβανιτίδη Χέρμπερτ

Το Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς και ιδιαίτερα τον αρχηγό του κ.Καρατζίδη Κοσμά.

Τα ΚΤΕΛ Ν.Ημαθίας Α.Ε. και ιδιαίτερα τον κ.Μπούτση Γεώργιο. 

Τον κ. Βουγιούκα Πέτρο

Τον κ. Καλογήρου Νικόλαο – Πρόεδρο ΕΚΣ 5ου Βεροίας

Τον κ. Κελεπούρη Μιχ. Μίλτο

Τον κ. Κυβεντίδη Γιώργο

Τον κ. Μίνδη Κωνσταντίνο

Την κ. Μπλατσιώτη Κατίνα

Την κ. Παντελίδου Όλγα 

Τον κ. Παυλίδη Παύλο 

Τον κ. Πολιτίκο Γ. Στυλιανό 

Τον κ. Ρουμελιώτη Κώστα 

Τον κ. Τόκα Αναστάσιο 

Τον αρχηγό Πέϊο Χρήστο και το επιτελείο της κατασκήνωσης Λυκοπούλων: Λαμπριανίδου Ολίνα, Μαργαρίτη Σοφία και Πέϊου Γεωργία.

Την αρχηγό Τσιφινδάρη Γεωργία και το επιτελείο της κατασκήνωσης Προσκόπων: Βουγιούκα Χάρη, Γαλάνη Μαριάνα και Ιορδανίδη Γιώργο.


 Αν θέλεις και εσύ να χαρείς και να ζήσεις αξέχαστες προσκοπικές στιγμές από κοντά, τότε

Αν θέλεις και εσύ να χαρείς και να ζήσεις αξέχαστες προσκοπικές στιγμές από κοντά, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την Λέσχη μας, στην οδό Γοργοποτάμου 7 (κάθε Σάββατο 11:00-13:00 και 17:00-20:00). Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2331062821 (ώρες λειτουργίας λέσχης) ή στο 6942434179 (ώρες καταστημάτων) ή μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στην διεύθυνση www.5couts.gr (email info@5couts.gr


     Παντελίδης Ανέστης

  Αρχηγός 5ου Σ.Π. Βεροίας


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κεντρική εναρκτήρια εισήγηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Α. Τζιτζικώστα στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ στη Ρόδο

Η κεντρική εναρκτήρια εισήγηση του Περιφερειάρχη...

Την κεντρική εισήγηση στην έναρξη του ετήσιου...

Ενημερωτική καμπάνια της ΔΕΔΑ σε Βέροια και Αλεξάνδρεια για τα μεγάλα έργα φυσικού αερίου

Ενημερωτική καμπάνια της ΔΕΔΑ σε Βέροια και...

Σειρά εκδηλώσεων σε Βέροια και Αλεξάνδρεια από 28 -...

Η ηθική αξιολόγηση των πράξεών μας

Η ηθική αξιολόγηση των πράξεών μας

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΩς λογικό και ελεύθερο...

Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων...

Σε συνέχεια της υποβληθείσας πρότασης του Δήμου...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Αποκατάσταση του Τεμένους Ορτά στη Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Μήνυμα Ολυμπίας Αποστόλου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών (Βίντεο)

Μήνυμα Ολυμπίας Αποστόλου για τη Διεθνή Ημέρα για την...

"Η βία που ασκείται σε μια γυναίκα, υποσκάπτει τον...

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Οι κατά Μήτσο Μάλιο «κίνδυνοι της Δημοκρατίας»

Οι κατά Μήτσο Μάλιο «κίνδυνοι της Δημοκρατίας»

Του Πάρη ΠαπακανάκηΟ Νοέμβρης νομοτελειακά προκαλεί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια...

-Δήμαρχος Βέροιας και Αντιπεριφερειάρχης θα ανάψουν το δέντρο της γιορτήςΤα Χριστούγεννα πλησιάζουν και προ(σ)καλούν όσο ποτέ τη θετική μας διάθεση απέναντι στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας. Στο...

Στις 27 Νοεμβρίου ο φαρμακευτικός σύλλογος Ημαθίας καλείται να ψηφίσει αυτούς που θα τον οδηγήσουν στη μελλοντική πορεία του και στον αγώνα για την βιωσιμότητα των φαρμακείων του.Οραματιζόμαστε ένα ευοίωνο...

Του Πάρη ΠαπακανάκηΤον Νοέμβριο του 1974, η Βέροια, στον απόηχο του Αττίλα ΙΙ και εν όψει της 1ης επετείου των γεγονότων του Πολυτεχνείου, έκανε τα πρώτα βήματα που της αναλογούσαν στο πλαίσιο της νεότευκτης Γ’...