Nations League:

Nations League: "Έκλεισε" με νίκη 3-1 την Β. Ιρλανδία την παρουσία της στη Β' κατηγορία η Ελλάδα

Η Ελλάδα επέστρεψε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Nations League μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους καθώς επικράτησε της Β. Ιρλανδίας με 3-1 σε ένα ματς όπου έδειξε δύο πρόσωπα καθώς ήταν μέτρια στο πρώτο μέρος και καταπληκτική στο δεύτερο 45λεπτο.

Μέτριο πρώτο μέρος για την Ελλάδα, αλλά μπήκε με τα... μπούνια στην επανάληψη και καθάρισε τη Βόρεια Ιρλανδία. Σημαντικό το τεστ αυτό για την ομάδα του Πογέτ που έδειξε απέναντι σε μια πολύ αθλητική ομάδα που έπαιζε σε ευθεία όλες τις γραμμές της στο 4-4-2 ότι διαθέτει την ποιότητα για να δημιουργήσει και να διασπάσει αντιπάλους που είναι καλοστημένοι και παίζουν αμυντικά.

Νωθρό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον τραυματισμό του Τόμπσον, ο οποίος αποχώρησε αναγκαστικά από το ματς στο 8', να ρίχνει τελείως τον ρυθμό. Πέλκας και Μπακασέτας ήταν δραστήριοι, με τον πρώτο να εκμεταλλεύεται στο 14' το λάθος του Πίκοκ-Φάρελ και να σκοράρει με κεφαλιά σε κενή εστία για το 1-0. Παρόλα αυτά, τέσσερα λεπτά αργότερα η άμυνα της Ελλάδας αδράνησε και ο Λέιβερι το εκμεταλλεύτηκε εκτελώντας τον Βλαχοδήμο από τη μικρή περιοχή για το 1-1.

Στα... καπάκια η Εθνική λίγο έλειψε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ, αλλά το πλασέ του Μασούρα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Πέλκας αστόχησε σε κενή εστια. Στο 23' ο Μαγκένις είχε μια τρομερή έμπνευση και πήγε να κρεμάσει τον Βλαχοδήμο από το κέντρο αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, οι Βορειοϊρλανδοί ισορρόπησαν, εξουδετέρωσαν επιθετικά την Ελλάδα και δεν της επέτρεψαν να φτιάξει πολλές φάσεις. Πρόβλημα που παρατηρήθηκε για δεύτερο σερί ματς, αφού το δημιουργικό πρόβλημα υπήρξε και με την Κύπρο.

Με μεγάλη φάση για την Εθνική ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όταν ο Πέλκας σήκωσε για τον Μπακασέτα, αυτός με το στήθος έσπασε στον Μασούρα αλλά ο τελευταίος πριν εκτελέσει είδε τα αντίπαλα στόπερ να πέφτουν... καμικάζι πάνω του και να του στερούν το γκολ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παγώσουν τον ρυθμό και να ροκανίσουν τον χρόνο, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Πογέτ είχαν μπει αποφασισμένοι, με αποτέλεσμα στο 55' να βρουν το γκολ. Ο Μάνταλος έπαιξε κάθετα για τον Μπακασέτα, αυτός υπέροχα έκοψε για τον Μασούρα που με ψύχραιμο πλασέ εκτέλεσε τον Πίκοκ-Φάρελ για το 2-1!

Το γκολ αυτό έδωσε... φτερά στα πόδια των διεθνών. Στο 58' λίγο έλειψε να έχουμε ένα απίθανο γκολ, βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα του Γκουστάβο Πογέτ. Τρομερό transition game της Ελλάδας, με φάση που ξεκινάει από τον Μπάλντοκ, ο Μπακασέτας πατάει στον Μασούρα ο οποίος παίζει το ένα-δύο με τον Ιωαννίδη και με υπέροχη κάθετη τρυπά την άμυνα της Β. Ιρλανδίας, με τον τελευταίο να κάνει μια προσποίηση και να σπάει στον Τσιμίκα αλλά το σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από νέο υπέροχο συνδυασμό, η σουτάρα του Μπάλντοκ πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 65' η κεφαλιά του Ιωαννίδη από καλό σημείο πέρασε άουτ.

Ο Πογiέτ έριξε στο ματς τους Δουβίκα, Φούντα στις θέσεις των Ιωαννίδη και Πέλκα, με τον Μπάρακλαφ να απαντά με Γουάιτ και Ντ. Τσαλρς (αντί των Λέιβερι και Μπράντλεϊ) χωρίς οι σχηματισμοί των δύο ομάδων να διαφοροποιούνται.

Ο Πογiέτ έριξε στο ματς τους Δουβίκα, Φούντα στις θέσεις των Ιωαννίδη και Πέλκα, με τον Μπάρακλαφ να απαντά με Γουάιτ και Ντ. Τσαλρς (αντί των Λέιβερι και Μπράντλεϊ) χωρίς οι σχηματισμοί των δύο ομάδων να διαφοροποιούνται. Η Ελλάδα ήταν κυρίαρχη, δεν επέτρεπε στους Βορειοϊρλανδούς να δημιουργήσουν το παραμικρούν, ούτε να κρατήσουν μπάλα και έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να φτιάξει αρκετές ακόμη ευκαιρίες, αλλά αξιοποίησε μόλις μία από αυτές. Ήταν το 80ο λεπτό με τον Μάνταλο να πιάνει φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Πίκοκ-Φάρελ για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90+2' Γούτας), Μπακασέτας (76' Μπουχαλάκης), Μασούρας (76' Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67' Φούντας), Ιωαννίδης (67' Δουβίκας).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φάρελ, Μπράντλεϊ (68' Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (76' Φέργκιουσον), Μακνάιρ, Μακάν, Ντέιβις, Τόμπσον, Μαγκένις (76' ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (67' Γουάιτ).

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήλωση του Δ. Μπακάλη για την παραίτησή του από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας

Δήλωση του Δ. Μπακάλη για την παραίτησή του από την...

Ενας εργάτης και λάτρης του ερασιτεχνικού...

Χωρίς δύο η Βέροια στον

Χωρίς δύο η Βέροια στον "τελικό" με Δόξα Δράμας -...

Το πιο κρίσιμο φετινό του παιχνίδι δίνει την Κυριακή...

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο Γιοβάνοβιτς;

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο...

Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε να προκριθεί στο Euro, αφού...

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα ώρα έναρξης στα ματς

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα...

Εντός έδρας αγωνίζονται την Κυριακή 31 Μαρτίου οι δύο...

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας, πρωταθλήτρια η Αλεξάνδρεια!

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας,...

Η ΑΕ Αλεξάνδρεια είναι και μαθηματικά η φετινή...

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη Χρυσούπολη

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη...

Την εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε ο Μέγας...

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική κατηγορία

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική...

Συνεχίστηκε σήμερα, με τα παιχνίδια της 28ης...

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...