Γιώργος Χατζαρας:

Γιώργος Χατζαρας: "Η Βέροια δεν πρόκειται να χαθεί από τον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη"

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. 

Πώς αισθάνεσαι εσύ με αυτή την εξέλιξη που έχουμε στη Βασίλισσα του Βορρά;

Εδώ και αρκετό καιρό ήμουν συνειδητοποιημένος με αυτή την κατάσταση. Περίμενα ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή. Φαινόταν η Βέροια και ήμουν από τους λίγους που έβγαιναν και το στιγμάτιζα αυτό το πράγμα για πολύ καιρό ακόμη και όταν ανέλαβε ο κ. Καρυπίδης. Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν δεν αποφευχθεί αλλά οι σαβάνες στην Αφρική ξαναγεννιoύνται αφού καίγονται. Επομένως, αυτό που πρέπει να δούμε εμείς είναι η επόμενη μέρα και η επόμενη μέρα θα ανήκει στην Βέροια. Υγιής πλέον και με τα υγιή κομμάτια που υπάρχουν στην Βέροια να συνθέσουν την καινούρια με την παλιά Βέροια και την ιστορία της.

Δεν πονάει όμως που φτάνει στον πάτο;

Με τον πόνο δεν βγαίνει τίποτα. Όλοι πονάμε, όσο περισσότερο ή λιγότερο και αν πονάει ένας Βεροιώτης αυτό δεν λέει τίποτα. Εμείς ειδικά που την υπηρετήσαμε και το κάναμε αυτό σε καταστάσεις πολύ σκληρές ώστε να πάρει αυτό το προσωνύμιο της Βασίλισσας του Βορρά, νομίζω ότι και παιδιά που έφυγαν και μας κοιτάνε τώρα από εκεί ψηλά, πρόεδροι που έχουν φύγει, καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το καθεστώς ήταν σάπιο στο ότι ψάχναμε εμείς και όχι η επίσημη ΠΑΕ μια φανέλα για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που έφυγαν από την ζωή καταλαβαίνεις τη σύψυχη κατάντια μιας ομάδας που θα είχε αυτή την κατάληξη.

Αυτή η συμπεριφορά της ΠΑΕ ξεκίνησε όταν οι επιχειρηματίες ήταν  εκτός Βέροιας, δηλαδή ο συγχωρεμένος ο Τσαμήτρος , ο Λέκκας όλοι οι άλλοι…ήταν  Βεροιώτες και πονούσαν την ομάδα διαφορετικά, όλοι οι άλλοι έβλεπαν την ομάδα επιχειρηματικά.

Αν ήταν κάποιος σωστός άνθρωπος που μπορούσε να προσφέρει στο ποδόσφαιρο όλα θα ήταν καλά. Εγώ έβλεπα πράγματα που δεν ταίριαζαν σε αυτό το σωματείο που λέγεται Βέροια. Όταν δηλαδή στηρίζεσαι σε ξένους ποδοσφαιριστές και δεν βγάζεις από τα σπλάχνα σου παίκτες που να πονάνε την ομάδα όπως είναι οι επαρχιακές ομάδες δεν μπορείς να περιμένεις κάτι άλλο. Γι αυτό και το ποδόσφαιρο πήγε στον πάτο.Είναι χειρότερο και από τις Αλβανίας σε εισιτήρια. Είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη και αυτό κάτι δείχνει. Για να μην πεταγόμαστε όμως από το ένα στο άλλο, το θέμα είναι ότι η Βέροια διοικήθηκε άσχημα και είχε αυτή την κατάληξη. Εμένα δεν μ’αρέσει να πετροβολώ κάποιον, ο οποίος έχει πέσει στο πάτωμα. Θα τον χτυπήσω όταν είναι όρθιος και μπορεί να δώσει και αυτός καμιά μπουνιά. Τώρα που είναι πρησμένος ο ιδιοκτήτης , αυτοί που διαχειρίστηκαν τη Βέροια, όλα αυτά τα παιδιά καλό θα ήταν 10 χιλιόμετρα έξω από την Βέροια, να μην ξαναπατήσουν στο γήπεδο.

Βλέπω ότι έχεις συνειδητοποιήσει την επόμενη μέρα και καλά κάνεις και το νιώθεις και το θέτεις έτσι. Βρισκόμασταν στην Ελιά με τον σύλλογο Παλαιμάχων και τέθηκε μια πρόταση. Τι θα γίνει τελικά;

Δυστυχώς, εγώ ξαφνιάστηκα γιατί όλοι πιστεύω ότι είχαν καλή πρόθεση αλλά με λάθος σκεπτικά. Ο Στέφανος ο Γαϊτάνος, ο Εμμανουηλίδης, ο Τσαχουρίδης, ενδεχομένως και άλλοι που ξεχνάω αυτήν τη στιγμή, είχαν μια λάθος κατεύθυνση να μιλήσουν με τον ιδιοκτήτη , ο οποίος έχει φέρει τόσα δεινά σε αυτό το πράγμα ώστε να μπορέσουν να πάρουν την ομάδα 5 με 10 χρόνια. Αφού βλέπουμε ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτό είναι ένα παράλογο πράγμα ή τουλάχιστον έτσι το βίωνα εγώ.Θα κάνεις μια επιτροπή και θα μαζέψεις χρήματα. Θα πεις παιδιά εγώ έχω και διαχειρίζομαι αυτά τα χρήματα και ελάτε και εσείς ότι μπορούμε να κάνουμε. Με το να είμαι μια επιτροπή και να έχω κάποιες γνωριμίες ψηλές δεν κάνουμε τίποτα.Αυτά τα έχουμε ακούσει 1000 φορές. Νομίζω ότι τα παιδιά εκτέθηκαν και εμείς δεν θέλουμε να εκτεθεί κανείς.Το μέλλον της Βέροιας θα πρέπει να αρχίσει να προδιαγράφεται από τώρα. Πρέπει να σκεφτούμε όχι πρόχειρα. Να βάλουμε δικηγόρους οι οποίοι γνωρίζουν τους νόμους του ποδοσφαίρου να έχουν ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, να γνωρίζουν για τις ΠΑΕ και με την σύσταση μιας νέας ομάδας ώστε να συνθέσουμε όλο το υγιές κομμάτι της κοινωνίας της Βέροιας που θα έχει μέλλον και τίποτα πάνω της από τα προηγούμενα. Με καινούρια χρώματα, όνομα ακόμη και το γήπεδο. Επειδή το γήπεδο δεν είναι δικό της ακόμη νομίζω ότι και στο Γ’ τοπικό να πέσει η ομάδα, αλλάζει αυτά τα πράγματα και είσαι απαλλαγμένος από αυτά τα χρέη. Η ομάδα θα ανήκει στον κόσμο και σε όλους αυτούς που αγαπάνε την ομάδα γιατί είναι πολλοί που απομακρύνθηκαν και έριξαν μαύρη πέτρα και δεν πήγαιναν στο γήπεδο. Εγώ κατάλαβα την κατάσταση πέρυσι που ήταν 200 άτομα στο γήπεδο και αυτοί ήταν κούτρα , δηλαδή ούτε πλήρωνε κανένας. Σε μια τέτοια κατάσταση που κινδυνεύει η ομάδα και γυρίζει ο κόσμος την πλάτη καταλαβαίνεις ότι έχει τελειώσει και δυστυχώς φτάσαμε στα σημερινά επίπεδα.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Δεν πρέπει να βιαστούμε. Ήδη από σήμερα να κινητοποιηθούμε. Η συζήτηση στην Ελιά άναψε την σπίθα. Ανταλλάξαμε απόψεις και πιστεύω ότι οι πιο σωστές από αυτές είναι να βρούμε έναν νομικό σύμβουλο να μας καθοδηγήσει και πάνω σε αυτό να βρούμε ανθρώπους θα ενδιαφέρονται ώστε να δημιουργηθεί πάλι η Βασίλισσα του Βορρά αλλά με νέο όνομα που και πάλι θα είναι Βέροια. Πάντως από σήμερα ξεκινάει η επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή πονάμε γιατί έχουμε καεί αλλά η αναγέννηση έρχεται.

Πάντως να ξέρετε ότι τα μέσα τα δικά μας είναι στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειάζεστε.

Οι Παλαίμαχοι πιστεύω ότι θα είμαστε πρωτεργάτες. Πρέπει να ξαναχτίσουμε με καινούρια και εφικτά σκεπτικά. Όταν βλέπεις μια Ελλάδα η οποία έχει πτωχεύσει και εμείς αντί να εξάγουμε παίκτες όπως έκανε η Αργεντινή, εμείς εισάγουμε τότε καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι τρελό γιατί δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Τώρα πλέον δεν φεύγουν τα χρήματα από τις τσέπες του καθενός. Υπάρχει μια οικονομική δυσχέρεια σε όλο τον κόσμο. Θα κάνεις έτσι μια ομάδα που όσο υπάρχουν μανάδες και πατεράδες θα υπάρχουν και ταλέντα. Γιατί να φέρεις έναν Αφρικανό, φέρε ταλέντα από εδώ.

Στην Αγγλία πάει αυτός που είναι όμως στην Εθνική ομάδα δεν πάει όποιος να ναι, το καράβι δεν μπορεί να τους παίρνει όλους.

Εκεί για αυτό και είναι ανεβασμένο το επίπεδο του ποδοσφαίρου. Αν δεν είσαι διεθνής δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφή και να παίξεις στην Αγγλική League. Που σημαίνει ότι εγώ κάνω μεταγραφή και ξεκινάω από ένα επίπεδο υψηλό , άρα και το ποδόσφαιρο μου θα είναι υψηλό , άρα και οι ομάδες μου θα είναι υψηλές, άρα θα φέρουμε ένα προϊόν το οποίο θα το πουλήσουμε ακριβά...και αυτό κάνουνε. Εδώ βλέπεις τώρα στην Α Εθνική ξεκινούσαν με 5 εκατομμύρια budget που ήταν χορηγίες της nova και τώρα θα φτάσουν μεμονωμένα, θα παίξουν 4-5 ομάδες μόνες τους  και οι υπόλοιποι ότι βρουν, επομένως το ποδόσφαιρο θα διαλυθεί. Εγώ το είχα αντιληφθεί από το 2005-2006 που έλεγα ότι αλλάζει το ποδόσφαιρο και κάναμε ομάδα πάνω σε τέτοια πρότυπα.Βρήκαμε Έλληνες παίκτες που δεν τους ήξερε κανείς και σιγά σιγά επενδύσαμε σε αυτά τα παιδιά. Αλλά υπήρχαν παράγοντες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει επειδή δεν υπάρχουν παράγοντες. Όταν δεν υπάρχει παράγοντας , δεν υπάρχει καλός προπονητής, καλοί ποδοσφαιριστές, καλές ομάδες και μέλη στο ποδόσφαιρο και όλα αυτά τα πράγματα έρχονται σαν τσουνάμι μετά και σε βρίσκουν.

Υπάρχει μια αισιοδοξία από τον Γιώργο Χατζάρα και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι ώστε να μπουν οι γερές βάσεις.

Σήμερα είναι μια μαύρη σελίδα. Σήμερα μπορούμε να κλάψουμε. Αλλά από αύριο θα ανοίξει η καρδιά μας και θα τα δούμε όλα βήμα βήμα. Στην ψυχή μου το καλοκαίρι δεν έρχεται το καλοκαίρι αλλά στις 22 Δεκεμβρίου όταν κάθε μέρα που περνάει που λέμε σπυρί  σπυρί μεγαλώνει. Τότε στην καρδιά μου μπαίνει η άνοιξη. Το ίδιο και τώρα θα μπει η άνοιξη και η αναγέννηση για την Βέροια. Όσο υπάρχουν μάνες και πατεράδες που γεννούν ταλέντα,παίκτες που αύριο μεθαύριο γίνονται παίκτες και φίλαθλοι τότε δεν πεθαίνει κανένας. Μια ιδέα δεν πεθαίνει, αλλά τα λάθη πρέπει να γίνονται μαθήματα.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάλεψε αλλά έμεινε στο 1-1 με Πανθρακικό η Βέροια -

Πάλεψε αλλά έμεινε στο 1-1 με Πανθρακικό η Βέροια -...

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στα επιτυχημένα αποτέλεσμα...

Conference League: Τα ζευγάρια των «8» και το μονοπάτι για Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ ως τον τελικό!

Conference League: Τα ζευγάρια των «8» και το μονοπάτι για...

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός μπήκαν στην κλήρωση για τους...

Με Γιώτη Τσαλουχίδη για το

Με Γιώτη Τσαλουχίδη για το "θαύμα" ο ΝΠΣ Βεροια!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Βεροιώτικο στρατόπεδο...

Οι διαιτητές των Σαββατιάτικων αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας

Οι διαιτητές των Σαββατιάτικων αγώνων Βέροιας και Αγ....

Το Σάββατο (16/3) θα διεξαχθεί η 27η αγωνιστική της Γ’...

Α' ΕΠΣΗ: Το αναλυτικό πρόγραμμα των Play-off και Play-out

Α' ΕΠΣΗ: Το αναλυτικό πρόγραμμα των Play-off και Play-out

Έγινε η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α'...

Ανακοίνωση της ΕΠΟ για την έδρα του τελικού

Ανακοίνωση της ΕΠΟ για την έδρα του τελικού

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου...

Κύπελλο ΕΠΣΗ: Νάουσα και Άγιος Γεώργιος το ζευγάρι του τελικού!

Κύπελλο ΕΠΣΗ: Νάουσα και Άγιος Γεώργιος το ζευγάρι του...

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 13/03 η ημιτελική φάση του...

Γ’ ΕΠΣΗ: «Σφράγισαν» την πρωτιά τα Ριζώματα

Γ’ ΕΠΣΗ: «Σφράγισαν» την πρωτιά τα Ριζώματα

Συνεχίστηκε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ'...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Μόνος του ήταν στην τελευταία στιγμή της ιστορίας της βασίλισσα του βορρά ο προπονητής της Βέροιας  Τολης Τερζής  με τον βοηθό του Γιάννη Μανζιαρίδη τούς  οποίους  χαιρέτησαν οι παίκτες μάζεψαν τα πράγματα...