Ροδοχώρι: 26-27 Νοεμβρίου ο 11ος Δρόμος Τσίπουρου & 2ος Kerk's Marathon

Ροδοχώρι: 26-27 Νοεμβρίου ο 11ος Δρόμος Τσίπουρου & 2ος Kerk's Marathon

’Πέρασαν κιόλας έντεκα χρόνια που τρέξαμε πρώτη φορά πάνω στο όμορφο βουνό μας, θα μασταν καμμιά δεκαριά.’’ Έτσι ακριβώς, όπως τα λέει το τραγούδι, το αφιερωμένο στην διοργάνωση, είναι τα πράγματα. Και φέτος, οι εκδηλώσεις, θα διαρκέσουν δύο μέρες, Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Νοέμβρη 2022.


Για μια ακόμη χρονιά είμαστε κοντά σας για να σας οδηγήσουμε στα μονοπάτια της περιοχής μας, και να χαρούμε όλοι μαζί την συνάντηση, για άθληση, περίπατο, χορό και τραγούδι. Φέτος για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ θα υπάρχει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ και στις τρεις διαδρομές και ελπίζουμε να γλεντήσουμε στο καζάνι, όπως παλιά, γιατί μας έλειψε, λόγω των γνωστών καταστάσεων. Λόγω της οικονομικής κατάστασης και του αυξημένου κόστους θα καταβάλουμε προσπάθεια να κρατήσουμε το κόστος της συνδρομής σε λογικά επίπεδα, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των παροχών, προσφέροντας, το καλύτερα που μπορούμε. Στον κλασικό Δρόμο του Τσίπουρου προσθέσαμε τρία χιλιόμετρα από πέρυσι και φέτος βάζουμε την ηλεκτρονική χρονομέτρηση σε όλες τις διαδρομές.

Την παραμονή του Μαραθωνίου, και μετά το καζάνι θα υπάρχει πάστα πάρτι για όλους τους αθλητές και παρουσίαση της προσωπικότητας του Κ. Λαζαρίδη με προβολή φωτογραφικού υλικού από την αθλητική του καριέρα. Στην πορεία και έως την διεξαγωγή της εκδήλωσης θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κι άλλα event. Θα σας κρατάμε ενήμερους σχετικά", αναφέρουν οι διοργανωτές.


ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10.30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ

 

1)Ο καθιερωμένος πλέον αγώνας δρόμου 18.700 μέτρων και υψομετρική 750+, με την ονομασία «11ος Δρόμος του Τσίπουρου» και ώρα εκκίνησης την 10:30. Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους τερματίσαντες, το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα, ξεχωριστό όπως πάντα και το μετάλλιο που θα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία σαν αυτή του 2021, σάκος και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο ! Η διαδρομή η ίδια όπως διαμορφώθηκε το 2021. θα ενημερωθείτε σχετικά στη σελίδα μας για τα υψομετρικά, το ίχνος και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι συμμετέχοντες

Θα βραβευθούν οι έξη (6) πρώτοι άνδρες και οι έξη (6)πρώτες γυναίκες με την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός των γυναικών που θα πάρουν εκκίνηση θα είναι πάνω από 15 (δεκαπέντε) και οι πρώτοι των κατηγοριών. Θα γίνουν και βραβεύσεις σε κατηγορίες ανάλογα της συμμετοχής, που θα ανακοινωθούν επί τόπου.

 

2) ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10.15 ΕΚΚΙΝΗΣΗ

 

Λαϊκός αγώνας 5.500 χιλιόμετρα με 180+υψομρτρική, τεχνικό μπλουζάκι, σάκος, μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο! Διαδρομή άνετη για αρχάριους. Θα ενημερωθείτε σχετικά.

Θα βραβευθούν οι έξη (6) πρώτοι άνδρες και οι έξη (6)πρώτες γυναίκες με την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός των γυναικών που θα πάρουν εκκίνηση θα είναι πάνω από 15 (δεκαπέντε).

Θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες και των δύο διαδρομών, ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΈΝΟ, για το ρακοκάζανο και τσίπουρο, που ενδεχομένως να το επισκεφθείτε.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μπορούν στους παραπάνω αγώνες να συμμετάσχουν ενήλικες από 18+ και πάνω αυστηρά. Μόνο στα 5.500μ μπορούν να συμμετέχουν ανήλικοι γυμνασιόπαιδες αυστηρά με την συνοδεία κηδεμόνα για όλη τη διαδρομή, ή με αποδεδειγμένη δρομική εμπειρία σε παρόμοιους αγώνες,(πχ δελτίο αθλητού και βεβαίωση του σωματίου η του ΣΕΓΑΣ).

 

Το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί με την έναρξη των εγγραφών που ορίζεται στις 27/9/2022. Και Ώρα 18.00 στο site www.fiftymilersrun.com . Τα ποσά πρέπει να καταβάλλονται άμεσα με την εγγραφή και εντός 24 ωρών. Η λήξη των εγγραφών θα γίνει στις 17/11/2022 και ώρα 24.00 για τους παραπάνω αγώνες , αυστηρά και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

 

Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης θα δίνονται στη διάρκεια και μέχρι τη λήξη των εγγραφών. Άμεσα θα αναρτηθούν τα αναμνηστικά για κάθε διαδρομή, τα οποία σε περίπτωση ματαίωσης, αναβολής, αδυναμία προσέλευσης θα παραδοθούν στους δικαιούχους. Συνδρομές δεν επιστρέφονται εφ όσον προχωρήσει η παραλαβή-κατασκευή των αναμνηστικών.

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΉ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

1) 2ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΕΡΜΙΟΥ « ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ » 42.195 Μ ΥΨ:1563+

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 08:30 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 120 (εκατόν είκοσι)

 

Η διαδρομή του μαραθωνίου θα ακολουθήσει ακριβώς το ίχνος αυτής του 2021 που άρεσε στην πλειοψηφία των συμμετεχόντων, και που σαν απόσταση , είναι από τις δημοφιλέστερες για τους δρομείς των μεγάλων αποστάσεων. Όπως ήδη είναι γνωστό, ονομάζεται και αφιερώνεται στη μεγαλύτερη δρομική προσωπικότητα της περιοχής μας κι έναν από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους της Ελλάδος, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ μαραθωνίου από το 1977 με 02:20:15 στο Μπάρσλεϊ της Αγγλίας όπου κατετάγη 2ος γενικής και το κράτησε έως το 1982 όταν ο Κούσης έκανε 2:14:36. Με ατομικό ρεκόρ 2:18:57 που ακόμα και σήμερα δεν είναι εύκολο για Έλληνες δρομείς, χάθηκε άδικα και απρόσμενα στις δεκαεπτά Φεβρουάριου του 2017 ημέρα Τετάρτη, από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα που έμελλε να είναι κι ο τελευταίος του.

 

Ο αγώνας θα ξεκινά από τη Μονή Αγ. Γεωργίου στο Ροδοχώρι Νάουσας ακολουθώντας δασικούς δρόμους και μονοπάτια μέτριας βατότητας. Θα κινηθεί σε κυκλική, σχετικά, πορεία περνώντας από πέντε χωριά της περιοχής και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο. Απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και γι’ αυτό οι συμμετέχοντες πρέπει, να είναι 18+, να έχουν κάνει τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον έναν Μαραθώνιο ή έναν ορεινό αγώνα πάνω από 20 χλμ. Θα υπάρχει νερό κάθε 5χλμ (μπουκάλι ή φυσικό τρεχούμενο) και στα ανάλογα σημεία της διαδρομής, τροφοδοσία ανά 5χλμ με (τζελ, αλμυρά, κόλα ,ισοτονικά). Γενικά θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε ότι χρειάζεται ένας μαραθώνιος, ώστε να μην χρειάζεται να κουβαλά επιπλέον υλικά ο δρομέας. Διάρκεια 7 ώρες και 30 λεπτά. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3)πρώτες γυναίκες, με έχτρα αναμνηστικά. Στην πορεία θα δοθούν λεπτομερής περιγραφές και κανόνες για όλα όσα χρειάζεται ο αγώνας. Θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες , ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΈΝΟ, και ένα ποτήρι κρασί

 

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ: Μετάλλιο που στην μία όψη θα φέρει την προσωπογραφία του KΚυριάκου, και από την άλλη τον τίτλο του αγώνα, που θα ονομαστεί KERK ‘ S MARATHON, από το όνομα που ήταν γνωστός, στους φίλους του, στο εξωτερικό αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Αναμνηστικό , Μ/Μ μπουφάν-πανωφόρι καπιτονέ με κουκούλα και διακριτικό κέντημα KERK MARATHON ,σάκος, και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο !

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : 25/9/2022. Και Ώρα 21.00 ΕΩΣ 12/11/2022 και ώρα 24.00

η με την συμπλήρωση 120 συμμετοχών στο site www.fiftymilersrun.com

 

2) ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΏΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΜΌΝΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ 1η έως τρίτη τάξη και από 4η έως 6η

ΛΕΠΤΟΜΈΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ

ΑΡΧΊΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ 1/11/21 ΕΩΣ 20/11/21 στο site www.fiftymilersrun.com

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

 

Το οργανωτικό πλάνο το καλύπτουν ο Γ.Α.Σ. Ροδοχωρίου Νάουσας, μαζί με τον Σύλλογο Δρομέων «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ», σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί», με τον ΣΕΒΑΣ Νάουσας, την βοήθεια του Τσαγκερά Γιώργου, και φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση των εθελοντών που κάθε φορά στέκονται στο πλευρό μας.

 

Θα υπάρχει ειδική φόρμα δήλωσης εθελοντών που θα πάρουν ένα φούτερ μπουφάν με κουκούλα και φερμουάρ , με τα διακριτικά της διοργάνωσης, που πρέπει να φοράν για να ξεχωρίζουν και να παρέχουν άνετα τις υπηρεσίες τους, για αυτήν την ενδέκατή χρονιά, με περισσότερες απαιτήσεις που μας είναι πάνω από απαραίτητοι.

 

Τέλος για όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και ότι καινούργιο προκύπτει θα υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις στην σελίδα μας www.fiftymillersrun.com καθώς και στα Μ.Μ.Ε Θα αφορούν λίστες συμμετοχών, περιγραφές των διαδρομών και χάρτες, υψομετρικά, χορηγοί, πληροφορίες για διαμονή για όσους το επιθυμούν, τρόποι πρόσβασης για όσους έρθουν για πρώτη φορά, και μην ξεχνάτε!!!!

 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΕΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ KERK ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...