ΙΑΣΙΣ Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης  - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΑΣΙΣ Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εξ αφορμής δημοσιεύματος, διαφημιστικού περιεχομένου ,από Ιδιωτική Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης του νομού μας, πρέπει να διευκρινιστούν απαραίτητα ορισμένα δεδομένα προς αποφυγή παρερμηνείας.

Η αιμοκάθαρση γίνεται σε ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο τελικού σταδίου. Αυτό σημαίνει, ότι οι νεφροί δεν λειτουργούν λόγω μόνιμης- μη αναστρέψιμης βλάβης και οι πάσχοντες θα τεθούν σε πρόγραμμα αιμοκάθαρσης εφ’ όρου ζωής.

Η αιμοκάθαρση δεν είναι μέθοδος θεραπείας , αλλά υποκατάστασης , δηλαδή τον ρόλο του νεφρού τον υποκαθιστά το μηχάνημα. Δεν δύναται να « απενταχθεί » κανένας αιμοκαθαιρόμενος υπό τις ανωτέρω συνθήκες και οποιαδήποτε υποστήριξη περί του αντιθέτου αποτελεί διαστρέβλωση της επιστημονικής αλήθειας.

Οπωσδήποτε, υπάρχουν και περιπτώσεις (εξαιρέσεις του κανόνα ), όπως η οξεία νεφρική ανεπάρκεια- βλάβη, με διάφορα αίτια, ή η πρόσκαιρη επιδείνωση προϋπάρχουσας χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας. Η νεφρική λειτουργία σε αυτές τις περιπτώσεις αποκαθίσταται σύντομα και συνήθως δεν χρειάζεται ο ασθενής να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. Σε κάποιες όμως περιπτώσεις η ανάκαμψη της νεφρικής λειτουργίας μπορεί να καθυστερήσει και ο ασθενής να χρειάζεται προσωρινά υποστήριξη με τεχνητό νεφρό για ικανό χρονικό διάστημα. Είναι απόλυτη ευθύνη και υποχρέωση του θεράποντος ιατρού να παρακολουθεί τη νεφρική λειτουργία σε τέτοια περιστατικά και σαφώς να απεντάξει τον ασθενή από τον τεχνητό Νεφρό όταν η νεφρική λειτουργία ανακάμψει. Τότε το μηχάνημα, όντως μπορεί να περιμένει.

Το ελάχιστο ποσοστό αυτών των ανθρώπων , δεν αποτελεί τον κανόνα και εφαρμόζεται θεραπευτικά από όλες τις μονάδες του κόσμου, τουλάχιστον όσες τηρούν τους κανόνες του ιατρικού λειτουργήματος και δεοντολογίας.

Η δημιουργία σύγχυσης και θολής εικόνας σε ένα τόσο ευαίσθητο πεδίο, ατομικό και κοινωνικό, όπως η αιμοκάθαρση, πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα.

Με εκτίμηση,

Κόλβατζης Κυριαζής

Δ/ντής ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΖΗΤΗΜΑ...

Γράφει οΑναστάσιος ΒασιάδηςΗ εθνικών διαστάσεων...

Ανακοίνωση των σωματείων Υγείας των Νοσοκομείων και Κ.Υ. Νομού Ημαθίας

Ανακοίνωση των σωματείων Υγείας των Νοσοκομείων και...

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8-3, 16-3 και τα...

Η «ΑΜΥΝΤΙΚΗ» ΙΑΤΡΙΚΗ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η «ΑΜΥΝΤΙΚΗ» ΙΑΤΡΙΚΗ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΠαρά τις εκδηλωθείσες...

Η ΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΗΣ

Η ΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΗΣ

 του  Αναστάσιου ΒασιάδηΜε αφορμή την Πανευρωπαϊκή...

Όσπρια: Σύμμαχοι για μια ισορροπημένη διατροφή!

Όσπρια: Σύμμαχοι για μια ισορροπημένη διατροφή!

Ενώ οι περισσότεροι που παρακολουθώ στις συνεδρίες...

Γιορτές τέλος!!!!!

Γιορτές τέλος!!!!!

Γράφει ο Τόπης ΑθανάσιοςΔιαιτολόγος –...

dentist pass: Νέο voucher για δωρεάν οδοντίατρο σε χιλιάδες παιδιά

dentist pass: Νέο voucher για δωρεάν οδοντίατρο σε χιλιάδες...

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής...

ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι τιμές σε self test, rapid test και μοριακά

ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι τιμές σε self test, rapid test και μοριακά

Ακριβαίνουν οι τιμές σε rapid test, self test καθώς και στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 1.     Πότε πρέπει να χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιοΤο αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης, δεδομένου...

Η εποχική γρίπη είναι μία νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό της γρίπης και είναι μεταδοτική. Προσβάλλει τα άτομα όλων των ηλικιών, αλλά κινδυνεύουν περισσότερο από τις σοβαρές επιπλοκές της...

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος ανοσοποιητικού κυττάρου, που μπορεί να εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, μια ανακάλυψη που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία.Ένα νέο είδος...

Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα) σαρώνει τη χώρα μας με την έλευση του νέου χρόνου και πλήττει κυρίως τα μικρά παιδιά, χωρίς… φυσικά να κάνει εξαίρεση και σε...