Οι ημαθιώτες Κρητικοί στην ΚΡΗΤΗ TV Στέλιος Αλιγιζάκης: «Όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε είναι υποχρέωση μας να μεταφέρουμε στα παιδιά και τα εγγόνια τις ρίζες μας»

Οι ημαθιώτες Κρητικοί στην ΚΡΗΤΗ TV Στέλιος Αλιγιζάκης: «Όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε είναι υποχρέωση μας να μεταφέρουμε στα παιδιά και τα εγγόνια τις ρίζες μας»

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας, Στέλιος Αλιγιζάκης και Στράτος Λεκανίδης, αντίστοιχα.

Οι δύο εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρητικών, αμφότεροι Κρητικοί δεύτερης γενιάς εκ πατρός, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν με λίγα λόγια τις δράσεις του Συλλόγου στον τόπο καταγωγής τους, στην Κρήτη, αναφέροντας παράλληλα πως ο κόσμος της Ημαθίας έχει αγκαλιάσει και στηρίζει τον Σύλλογο, για αυτό και παρά τις 140 οικογένειες Κρητικών που είναι μέλη στον σύλλογο, στις εκδηλώσεις συμμετέχουν πάρα πολλοί μη Κρητικοί.

Βέβαια, τέθηκε και το θέμα της «επιβίωσης» του Συλλόγου λόγω των δυσκολιών από την πανδημία, καθώς ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας είναι από τους λίγους Συλλόγους που δεν τους έχει παραχωρηθεί κάποιος χώρος και εξέφρασαν την ελπίδα να υπάρξει στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία. Μέχρι τότε, χάρη στην αυτοθυσία και την στήριξη όσων αγαπούν τον Σύλλογο, αλλά και την Κρήτη, θα κάνουν τα πάντα ώστε να κρατηθούν όρθιοι, μεταλαμπαδεύοντας την «φλόγα» της Κρητικής παράδοσης και λεβεντιάς, τόσο προς όσους έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη, αλλά και προς όσους αγαπούν και γοητεύονται από την παράδοση, τον πολιτισμό, τους χορούς, τα τραγούδια και την κουλτούρα του νησιού.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Στέλιος Αλιγιζάκης είπε: «Όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε είναι υποχρέωση μας να μεταφέρουμε στα παιδιά και τα εγγόνια τις ρίζες μας»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει «μπαρούτι» η Μέση Ανατολή!

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει...

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρίσκονται στο...

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και δόσεις των δανείων;

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και...

Όσοι πληρώνετε δόσεις δανείων βιώσατε το ράλι ανόδου...

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Σηκώσατε μακρυμάνικα και μπουφάν; Ξανακατεβάστε τα…...

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

 Άντε τώρα να καταλάβει η γιαγιά σου, τι δουλειά κάνει...

Εκδήλωση γνωριμίας της υποψήφιας ευρωβουλευτή Ν.Δ. Μαρίας Ωραιοζήλη Κουτσουπιά το Σάββατο στην Εληά

Εκδήλωση γνωριμίας της υποψήφιας ευρωβουλευτή Ν.Δ....

Το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου η υποψήφια...

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με στάση και σε Βέροια – Βεργίνα στις 23 Απριλίου

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με στάση και...

Στην αρχαία Ολυμπία έγινε χθες η τελετή αφής της...

«Tourism Awards 2024»: Χρυσό βραβείο στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας για τις Ανθισμένες Ροδακινιές

«Tourism Awards 2024»: Χρυσό βραβείο στον Τουριστικό Όμιλο...

Και έρχεται η ώρα που οι προσδοκίες για τα καλύτερα και...

Εικόνες ντροπής από το Βήμα Αποστόλου Παύλου στην Βέροια του 2024

Εικόνες ντροπής από το Βήμα Αποστόλου Παύλου στην...

Από ανάρτηση συμπολίτη μας αλιεύσαμε τις φωτογραφίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...