«Άνοιξε» σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης με επιδότηση 0,25 ευρώ στην αντλία

«Άνοιξε» σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης με επιδότηση 0,25 ευρώ στην αντλία

-Λευτ. Καλλιαρίδης: «Πολλές παραγγελίες και από καταναλωτές που επέστρεψαν στο πετρέλαιο, από αντλίες θερμότητας και πέλλετ»

Ξεκινά σήμερα 14 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή πώλησης να μην έχει κλειδώσει μέχρι χθες το βράδυ. Προχθές είχε προηγηθεί κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών που αφορά το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, για το πετρέλαιο θέρμανσης ορίζεται ότι επιδοτείται έως το τέλος του έτους( 31-12-2022) από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,20 ευρώ ανά λίτρο, δηλαδή 0,25 ευρώ με το ΦΠΑ στην αντλία, υπολογιζόμενο επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α., που εκδίδονται από τα διυλιστήρια και τους εισαγωγείς καυσίμων, ως δικαιούχους της επιδότησης.

Το τελικό συνολικό ύψος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων προς τα πρατήρια καυσίμων ή τους εισαγωγείς καυσίμων και τους βιομηχανικούς πελάτες. Επιπλέον, με υπουργική απόφαση μπορεί να παρατείνεται το χρονικό διάστημα εφαρμογής αλλά και να αναπροσαρμόζεται το ποσό της επιδότησης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον βεροιώτη πρατηριούχο Λευτέρη Καλλιαρίδη χθες το βράδυ μας ανέφερε ότι η τιμή πώλησης δεν είχε ξεκαθαρίσει και θα προσδιοριζόταν ακριβώς με το άνοιγμα σήμερα το πρωί. Εκτίμησε ωστόσο ότι με την ενσωμάτωση της επιδότησης το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται σήμερα από 1,40-1,50 το λίτρο, ενώ για όσους έχουν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια θα μπορούν να επωφεληθούν επιπλέον 0,20-0,25 λεπτά από το επίδομα θέρμανσης. Αναφορικά με τις παραγγελίες που έχουν δεχθεί ο κ. Καλλιαρίδης είπε:

«Είναι ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση και έχουμε μεγάλο αριθμό παραγγελιών από την αρχή της εβδομάδας, ίσως περισσότερες και από την αντίστοιχη περίοδο την περσινή χρονιά. Η μεγάλη αύξηση των παραγγελιών οφείλεται στην αδυναμία πολλών πελατών να γεμίσουν στο τέλος της προηγούμενης σεζόν(Απρίλιο), αλλά και στην επιστροφή μεγάλου αριθμού καταναλωτών στο πετρέλαιο θέρμανσης που χρησιμοποιούσαν αντλίες θερμότητας, πέλλετ κ.α.»

Τέλος ο κ. Καλλιαρίδης επεσήμανε την πρόθεση των εταιρειών να διευκολύνουν τους πελάτες τους και ότι θα εφαρμοστούν προγράμματα δόσεων και έκπτωσης με την χρήση καρτών.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους...

Τρεχούμενα νερά γλυκαίνουν το αυτί σου  και ο ήχος ...

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Μ. Δευτέρα 29...

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...