Γαστρονομική εκδήλωση με συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Sial Paris”

Γαστρονομική εκδήλωση με συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Sial Paris”

Γαστρονομική εκδήλωση, με παρασκευές και συνταγές βασισμένες σε προϊόντα της Μακεδονικής Κουζίνας, από τον καταξιωμένο και βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Ανδρέα Μαυρομάτη, διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Sial Paris”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, στις 12.30’ το μεσημέρι, στο Taste Area, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας εντός της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό πάρκο “Paris Nord Villepinte”.

Η Περιφέρεια συμμετέχει για τρίτη φορά στη “Sial Paris”, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διεθνής έκθεση “Sial Paris” (www.sialparis.com) για περισσότερα από 50 χρόνια αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Η έκθεση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, πάνω από 7.000 εκθέτες από όλο των κόσμο.

Οι κύριοι κλάδοι που εκπροσωπούνται είναι: προϊόντα κρέατος, αλλαντικά, έτοιμα προϊόντα, θαλασσινά, γαλακτοκομικά προϊόντα, οργανικά προϊόντα και υγιεινής διατροφής, φρούτα και λαχανικά, προϊόντα παντοπωλείου, είδη gourmet, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα τρόφιμα, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, γλυκά, αρτοσκευάσματα, ροφήματα, κρασί και αλκοολούχα ποτά.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων, όπως ελιές και ελαιόλαδο, κρέμες βαλσάμικου, βιολογικά τρόφιμα, xειροποίητα τουρσιά και ορεκτικά, μέλι, chutney και σάλτσες, αναψυκτικά, σοκολάτες και προϊόντα σοκολατοποιίας και γαλακτοκομικά.

Όπως τόνισε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος, “με τη σταθερή και δυναμική παρουσία μας στη Sial Paris στοχεύουμε στην προώθηση στη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία. Στοχεύουμε στην αύξηση της εξωστρέφειας, στην εύρεση νέων αγορών και στην τόνωση των εξαγωγών. Η ανάπτυξη του κλάδου και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει σταθερά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγροδιατροφής και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό διεθνές και αναγνωρίσιμο brand name για τα αγροδιατροφικά μας προϊόντα, αλλά και για τη Μακεδονική Κουζίνα”.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Συγκρότηση  Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Δήμος Αλεξάνδρειας: Συγκρότηση Τοπικού...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Έχοντας υπόψη μεταξύ άλλων:•...

Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. στο Ξηρολίβαδο

Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. στο Ξηρολίβαδο

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου σε συνεργασία με...

Η ανάδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης με το Αναστάσιμο μήνυμα των ημερών

Η ανάδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης με το...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΗ σταδιακή εγκατάλειψη...

Εξόρμηση για την ακρίβεια και τα μέτρα  αντιμετώπισής της πραγματοποίησε κλιμάκιο  του Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς Ημαθίας

Εξόρμηση για την ακρίβεια και τα μέτρα αντιμετώπισής...

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Λαϊκή Αγορά...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ο νέος Δικαστικός Χάρτης  θα βοηθήσει στην ταχύτερη  και αποτελεσματικότερη  απονομή της δικαιοσύνης

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ο νέος Δικαστικός Χάρτης θα...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

Οι παλαιοί πρόσκοποι τιμούν σήμερα τον Τάκη Βλαχόπουλο

Οι παλαιοί πρόσκοποι τιμούν σήμερα τον Τάκη...

Mια οφειλόμενη εκκρεμούσα εκδήλωση τιμής στον Τάκη...

Ο ημαθιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής  με την ΝΙΚΗ Γεώργιος Ανθρακεύς  θα εκκλησιαστεί τις ημέρες του Πάσχα στην Ημαθία

Ο ημαθιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΙΚΗ...

Ο ημαθιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα...

Κλείνουν τα Ιατρεία τους οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί από την Τετάρτη 8 Μαΐου -Τους λόγους εξήγησαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΙΣΗ Μάκης Ισαακίδης και οι γιατροί  Παύλος Μελισανίδης και Πέτρος Θεμελής (ΒΙΝΤΕΟ)

Κλείνουν τα Ιατρεία τους οι ιδιώτες εργαστηριακοί...

Σε κυλιόμενες πανελλαδικές κινητοποίησες κατεβαίνουν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...