ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Παραλειπόμενα της εκδήλωσης για το ΕΣΥ και… ονοματολογίες (Εικόνες)

ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Παραλειπόμενα της εκδήλωσης για το ΕΣΥ και… ονοματολογίες (Εικόνες)

Τελικά κάποια πράγματα είναι κλασικές αξίες και αφήνουν εποχή. Kάπως έτσι έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια και η “ώρα ΠΑΣΟΚ” στις εκδηλώσεις του κόμματος στη χώρα. Η εκδήλωση με θέμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από την εποχή του ΠΑΣΟΚ μέχρι και σήμερα, που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Ελιά, ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτών περίπου, μια αργοπορία που έχει περάσει πλέον στη σφαίρα του αυτονόητου και των κλασικών εικονογραφημένων.


 Η αίθουσα άρχισε να γεμίζει σιγά-σιγά και με τις εισηγήσεις τους οι γιατροί ομιλητές, υπενθύμισαν στο ακροατήριο την εποχή Γεννηματά και την επανάσταση, όπως χαρακτηρίστηκε, στο χώρο της δημόσιας Υγείας. Παράλληλα ήταν κι ένα πολιτικό μνημόσυνο στη Φώφη Γεννηματά που έφυγε πολύ νέα από τη ζωή πριν από ένα χρόνο.

 Τόσο ο κ. Κούτρας, όσο και ο κ. Χατζηαθανασίου, αλλά και ο Χρήστος Παπαστεργίου, που γνωρίζουν προσωπικά και εκ των έσω τα νοσοκομεία και την λειτουργία του ΕΣΥ «με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ», όπως ήταν και το θέμα της εκδήλωσης, μίλησαν για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, την κατάσταση με την πανδημία, ενώ δόθηκαν και ενδιαφέροντα στοιχεία για δύο αγαθά τρίπτυχα: Υγεία–Παιδεία-δημόσια ασφάλιση και σωματική - ψυχική και κοινωνική ευεξία.


 Εκτός από τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, κ. Παπαστεργίου που πήρε και τον λόγο, στο ίδιο τραπέζι είδαμε από νωρίς τον πρώην γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Κώστα Ασλάνογλου μαζί με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Χασιώτη, ενώ την παρουσία τους δήλωσαν στην αίθουσα πρώην δήμαρχοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας, στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ με πανελλαδική δράση στα κομματικά Όργανα, όπως η Ολυμπία Αποστόλου του Πολιτικού Συμβουλίου και ο Δημήτρης Ταχματζίδης της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρώην βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος, στελέχη της Ν.Ε. και τοπικών επιτροπών, αντιδήμαρχοι, μέλη του κόμματος κ.α.


Χαιρετισμό έκανε και ο δήμαρχος Βέροιας, Κ. Βοργιαζίδης, που έφτασε στην Ελιά μετά την φωταγώγηση του Δημαρχείου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, κάποιοι εκτίμησαν ότι ο δήμαρχος έδωσε και προεκλογικό στίγμα ενόψει των δημοτικών εκλογών.

 Παρούσα και η Ολυμπία Αποστόλου που θεωρείται ένα από τα ονόματα του βουλευτικού ψηφοδελτίου, ενώ έντονη είναι και η «κίνηση» γύρω από τα ονόματα του πρώην βουλευτή Σιδηρόπουλου, των παρόντων επίσης Μπάμπη Γκιόνογλου, Θόδωρου Παπακωνσταντίνου, Λεωνίδα Ακριβόπουλου, Νίκου Τσιαμήτρου, ενώ σιγά σιγά εκδηλώνονται όλο και νέες προθέσεις.


 Πάντως, όλα θα εξαρτηθούν από τον ακριβή χρόνο των εκλογών και την καθοριστική κρίση μιας νομαρχιακής, προφανώς, ολομέλειας για την τελική εξάδα στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας που θα σφραγίσει η απόφαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα.

 Και για να επανέλθουμε στην εκδήλωση της Πέμπτης, ο γραμματέας της διοργανώτριας Ν.Ε Ημαθίας, Σάββας Τσιχλακίδης, με την αρχική του τοποθέτηση, έδωσε το στίγμα της βραδιάς με την ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «μπροστά στην υγεία, δεν υπάρχει πλούσιος και φτωχός», ως βάση των ομιλιών που ακολούθησαν.

Σ.Γκ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτήδειοι, εξαπατούν τηλεφωνικά καταναλωτές και ζητούν στοιχεία τους, με πρόσχημα την προώθηση τιμολογίων ρεύματος

Επιτήδειοι, εξαπατούν τηλεφωνικά καταναλωτές και...

Την αυξημένη προσοχή των καταναλωτών που δέχονται...

Βουλή: Κατά πλειοψηφία το «καλάθι του νονού», ενώ  «πέρασε» το ν/σ για τον φορολογικό κώδικα

Βουλή: Κατά πλειοψηφία το «καλάθι του νονού», ενώ ...

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...

Χτύπησε και στη Βέροια προειδοποιητικό μήνυμα στα κινητά για ισχυρές καταιγίδες

Χτύπησε και στη Βέροια προειδοποιητικό μήνυμα στα...

Στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής(19/4/2024) τα κινητά...

Ο ημαθιώτης Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Δ. Παπανώτα

Ο ημαθιώτης Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος θα είναι...

Στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπαίνει ο...

ΜεΜιαΜατια: Γωνία Μαλακούση και Παναγή Τσαλδάρη και κάτω αριστερά τα κάγκελα από τον περίβολο του Αγίου Αντωνίου, τα ΤΑΧΙ στο ίδιο σημείο με σήμερα

ΜεΜιαΜατια: Γωνία Μαλακούση και Παναγή Τσαλδάρη και...

ΜεΜιαΜατιαΕπιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος –...

ΜεΜιαΜατια: Γωνία Μαλακούση και Παναγή Τσαλδάρη

ΜεΜιαΜατια: Γωνία Μαλακούση και Παναγή Τσαλδάρη

ΜεΜιαΜατιαΕπιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος –...

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:  Κίνητρα στους αγρότες να εισέλθουν στους συνεταιρισμούς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κίνητρα στους αγρότες...

Σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε ο υπουργός...

«Καλπάζει» η τιμή της χρυσής λίρας – Έσπασε το ιστορικό ρεκόρ των 600 ευρώ

«Καλπάζει» η τιμή της χρυσής λίρας – Έσπασε το...

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να «σπάει» η χρυσή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...