Γιώτης Τσαλουχίδης:

Γιώτης Τσαλουχίδης: "Σε καλό δρόμο και επίπεδο η ΒΕΡΟΙΑ - Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη"

Στηνεκπομπή “PrimoSecondo” του “CityofPrimo106.1” μίλησε ο γενικός διευθυντής της Βέροιας, Γιώτης Τσαλουχίδης, που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως παλαίμαχος ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Βέροιας και φυσικά Εθνικής (“μουντιαλικός” και το 1994, στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ). 

Το έμπειρο στέλεχος για τη “Βασίλισσα” του Βορρά αναφέρθηκε στις στοχεύσεις για τους Ημαθιώτες, τη νέα σεζόν, το πρωτάθλημα, τις συνθήκες προετοιμασίας και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το νέο ξεκίνημα που επιχειρούν οι Βεροιώτες: “Ετοιμαζόμαστε για την έναρξη του πρωταθλήματος, ήταν ένα καλό τεστ με τη Λάρισα. Κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον Δεμηρτζόγλου, που εκτός από καλός ποδοσφαιριστής είναι και πολύ καλός χαρακτήρας. Η Βέροια κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα, με ανθρώπους που στελέχωσαν την ομάδα και μέσα από τη γενική προσπάθεια της πόλης, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δυσκολία. Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο. Πρόεδρος είναι ο κ. Στέργιος Διαμάντης, αντιπρόεδρος ο κ. Στέφανος Αποστολίδης. Όλοι είναι μια παρέα, μαζί κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για την ομάδα, για να είναι σοβαρή και πολύ καλή. Έχουμε δείξει στα φιλικά και στα παιχνίδια κυπέλλου ένα καλό πρόσωπο. Ευχόμαστε τη νέα σεζόν η πορεία να είναι σταθερή και καλή”.

Για τη νέα δυναμική της ιστορικής ομάδας, όπως φάνηκε σε φιλικά και Κύπελλο και αν μπορεί να επαναλάβει την περσινή καλή πορεία, όταν πήρε το πρωτάθλημα, ή αντικειμενικά είναι δύσκολο, λόγω διαφορετικών συνθηκών: “Η οικογένεια Μπίκα άφησε σίγουρα τη σφραγίδα της. Πιστεύω οτι όλα αυτά τα χρόνια ήταν μόνο θετικά αυτά που έδωσαν στην ομάδα. Πάνω σε αυτό, η ομάδα έχει το όνομα, την αξία και την πορεία που έχει αυτά τα χρόνια. Και οι καινούριοι άνθρωποι που μπήκαν στην ομάδα έχουν δείξει σημαντικό χαρακτήρα και σοβαρότητα. Φάνηκε και από τα αποτελέσματα και την παρουσία των παιχνιδιών μέχρι τώρα, είναι θετικά τα δείγματα. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, μετρά και η παρουσία η γενικότερη”.

Για τις αλλαγές στο ρόστερ και αν έχει “δέσει” η Βέροια σε ικανοποιητικό βαθμό ενόψει πρεμιέρας στη Σούπερ Λιγκ 2: “Κάθε σεζόν που ξεκινά είναι κάτι καινούριο, ανεξάρτητα ποιοι είναι οι παίκτες. Το θέμα είναι πως δουλεύεις, τι μπορείς να πάρεις από τους παίκτες, εκεί είναι το μυστικό όλο. Το να χτίσεις σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο, αν έχεις την ικανότητα και τη δυνατότητα να χτίσεις κάτι. Αν υπάρχει κατάλληλη στελέχωση, ποδοσφαιριστών, προπονητικών τιμ, όλων, μπορείς να τα καταφέρεις στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή έχουμε προπονητή τον κ. Ανυφαντάκη. Έχουμε παιδιά από τον τόπο μας, που είναι οι βοηθοί του, όπως είναι ο Γιάννης Ματζιαρίδης, ο Θοδωρής Γκίτκος, ο Βοριαζίδης, παιδιά που ήταν και είναι στην ομάδα, όπως ο γενικός αρχηγός Θωμάς Τρούπκος. Είναι και ο Αλέκος Δέλλιος, που πέρασε από την ομάδα, είναι στο ιδιαίτερο πόστο του σκαόυτινγκ, προσφέρει και αυτός πολλά πράγματα από τη μεριά του. Για μένα δε χρειάζεται να κάνουμε συστάσεις. Πιστεύω οτι η παρουσία είναι γενικότερη, στο ποδόσφαιρο και σε εθνικό επίπεδο. Είμαστε ένα πολύ καλό τιμ, καλή παρέα και έχουμε και μια διοίκηση που προσπαθεί να είναι αντάξια του ονόματος και των δυνατοτήτων της Βέροιας. Μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει και αξίζουν και συγχαρητήρια και αυτοί. Είμαι πεπεισμένος οτι μέχρι το τέλος θα έχουμε μια πολύ σοβαρή παρουσία”.

Για την πρεμιέρα του Σαββάτου για την ομάδα της Ημαθίας, εντός με ΠΑΟΚ Β, αλλά και την προετοιμασία που προηγήθηκε: “Σκοπός μας ήταν να παίξουμε δυνατά φιλικά και με τους αγώνες Κυπέλλου είχαμε μεγαλύτερα κέρδη, από το να παίξουμε με ομάδες που θα βάζαμε 6 και 7 γκολ. Πάντα ήμουν υπέρ των δυνατών φιλικών, βγάζεις καλύτερα συμπεράσματα. Όλους τους ενδιαφέρει βέβαια και το σκορ και η παρουσία, εμείς κάναμε ένα συνδυασμό. Πιστεύω είμαστε σε καλό επίπεδο και περιμένουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β”.

Για το στόχο της Βέροιας φέτος: “Στόχος είναι η δημιουργία μιας καινούριας ομάδας και μια καλή παρουσία. Στο ποδόσφαιρο δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Έχουμε χαμηλούς τόνους, δε λέμε οτι πάμε για πρωτάθλημα, αλλά δε πάμε και για να σωθούμε. Πάμε για κάτι καλό και ουσιώδες, που να χαίρεται ο κόσμος να το βλέπει και μακάρι να έρθουν και τα αποτελέσματα. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, πάντα υπάρχει ένας στόχος, δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα. Είναι το πρωτάθλημα φυσικά βασικός στόχος για πολλές ομάδες που θέλουν να βγούνε. Κάποιες άλλες ομάδες θέλουν να έχουν μια καλή παρουσία. Αλλά πάντα υπάρχουν οι... κρυφοί, αυτοί που επιθυμούν να πάρουν κάτι παραπάνω, πιστεύω βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Είναι κρυφή επιθυμία, μπορεί να συνεπάγεται με οτιδήποτε”.

Για το μήνυμά του στον κόσμο και το όπλο της “Βασίλισσας” του Βορρά φέτος: “Ο κόσμος είχε βροντερή παρουσία και πέρυσι και φέτος, που γίνεται αυτή η προσπάθεια. Είναι κοντά στην ομάδα και προσπαθεί να βοηθήσει και αυτός από τη μεριά του. Αξίζει ένα μπράβο, έδειξε ζεστασιά και στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται. Νομίζω οτι από όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στη Βέροια, μόνο ικανοποιημένος μπορώ να είμαι από τους φιλάθλους, όσοι και να είναι αυτοί, δε παίζει ρόλο ο αριθμός των φιλάθλων. Παίζει η ζεστασιά και η δύναμη που δίνουν στην ομάδα. Όσο για το ατού της ομάδας, θα είναι η σοβαρότητα που παρουσιάζει”.

Για το σχόλιό του για τη Σούπερ Λιγκ 1, μετά από δείγμα 10 αγωνιστικών, αν τον εκπλήσσει κάτι θετικά ή αρνητικά και αν προλαβαίνουν οι δυο τέως ομάδες του, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός να γίνουν ξανά διεκδικητές του τίτλου, έναντι Παναθηναϊκού και ΑΕΚ που προπορεύονται (μαζί με το Βόλο): “Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, ακολουθούν και άλλες ομάδες. Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος όμως ακόμα να λέμε οτι είναι ο τάδε πρωταθλητής. Η διακοπή πιστεύω θα κάνει μεγαλύτερο καλό στις ομάδες που ακολουθούν παρά στον πρωτοπόρο, που έχει ψυχολογία, έρχονται αποτελέσματα και έχει βρει ρυθμό. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ σημαντικό οτι έχει τη διαφορά από άλλες ομάδες. Στο ποδόσφαιρο όμως αλλάζουν τα πάντα με δυο αποτελέσματα, μπορεί να μπουν και άλλοι στο παιχνίδι. Χρονικά προλαβαίνει και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, το θέμα είναι να κάνεις κάτι σωστό και εποικοδομητικό, τώρα που θα έχει και τη διακοπή, για να μπορείς και να ανταπεξέλθεις. Πιστεύω οτι μέχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο θα φανούν πάρα πολλά”. 

https://soccerpractor.blogspot.com/


Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β’ ΕΠΣΗ: Το πανόραμα της τελευταίας αγωνιστικής

Β’ ΕΠΣΗ: Το πανόραμα της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωτάθλημα στην...

Μείον τρεις βαθμούς  ο Ηρακλής!

Μείον τρεις βαθμούς ο Ηρακλής!

Τρεις βαθμοί αφαιρέθηκαν από τον ΠΟΤ Ηρακλή, καθώς δεν...

ΒΕΡΟΙΑ: Συζητήσεις με Ορφανίδη, Παπαχρήστο

ΒΕΡΟΙΑ: Συζητήσεις με Ορφανίδη, Παπαχρήστο

Παρελθόν από τη ΒΕΡΟΙΑ έχουν αποτελέσει εδώ και αρκετό...

«Μέγας» για Γ’ Εθνική, νίκησε 2-0 την Επανομή!

«Μέγας» για Γ’ Εθνική, νίκησε 2-0 την Επανομή!

Κοντά στην κατάκτηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική...

Οι αστείες δικαιολογίες του Απόλλωνα Πόντου!

Οι αστείες δικαιολογίες του Απόλλωνα Πόντου!

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται, λέει ο θυμόσοφος...

ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ: «Τέτοιοι διαιτητές κοσμούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο»

ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ: «Τέτοιοι διαιτητές κοσμούν το Ελληνικό...

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους διαιτητές του χθεσινού...

SL2: Φουντώνει η μάχη της παραμονής Σε δύσκολη θέση η ΒΕΡΟΙΑ αλλά ελπίζει...

SL2: Φουντώνει η μάχη της παραμονής Σε δύσκολη θέση η...

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε του φετινού...

Αλλαγή ώρας στο ματς ΒΕΡΟΙΑ - Αναγέννηση Καρδίτσας

Αλλαγή ώρας στο ματς ΒΕΡΟΙΑ - Αναγέννηση Καρδίτσας

Αλλαγή ώρας για το παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑΣ με την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...