ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ  Από τον Όμιλο Inner Wheel Βέροιας  «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ»

ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ Από τον Όμιλο Inner Wheel Βέροιας «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ»

Στα πλαίσια του συνθήματος του Ομίλου I.W. Βέροιας ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ η Προδιοικητής της 247 Περιφέρειας I.W. Ελλάδας Βιβή Ζητούνη – Ιατροπούλου διάβασε στα μέλη μια όμορφη ομιλία με τίτλο: «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ» παίρνοντας σαν αφορμή το ποίημα που έβαλε η Πρόεδρός μας Ελένη Φειδά – Τρίγκα στο Viber στις 7 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα του Χαμόγελου που έλεγε:

«Η μέρα παίρνει πάντα φως, απ’ το χαμόγελό σου

Και συννεφιάζ’ ο ουρανός, από το πρόσωπό σου.

Γέλα λοιπόν όσο στραβά τα πράγματα κι αν πάνε

Κι όταν σε δούνε να γελάς, γι’ αλλού και αυτά τραβάνε.

Και να θυμάσαι . . . είτε γελάς, είτε στεναχωριέσαι

Ότι ναι να’ ρθει, θε να ‘ρθει, κι άδικα τυραννιέσαι . . .».

«Σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στο γραφείο σταμάτησα να δω κάτι σ’ ένα κατάστημα. Η πωλήτρια με καλημέρισε μ’ ένα χαμόγελο. Δεν βρήκα αυτό που ήθελα, δεν ψώνισα τίποτα και παρόλα αυτά φεύγοντας με αποχαιρέτισε πάλι με το χαμόγελο. Σας διαβεβαιώ ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναγυρίσω στο συγκεκριμένο κατάστημα. Είναι τόσο ευχάριστο να σε εξυπηρετούν με το χαμόγελο.

Θυμάμαι σαν τώρα την πρώτη μου μέρα στην δουλειά. Χωρίς καμιά προϋπηρεσία ένοιωθα χαμένη και είχα κάνει αρκετά λάθη. Οι παρατηρήσεις του προϊσταμένου μου ήταν ιδιαίτερα αυστηρές, αλλά ενώ τις έλεγε χαμογελούσε κι αυτό μου έδωσε κουράγιο να συνεχίσω.

Ο οδοντογιατρός μου πήρε μία καινούργια βοηθό. Χρυσό κορίτσι. Ότι δουλειά κι αν έχει σε αντιμετωπίζει πάντα με χαμόγελο. Ε, λοιπόν αυτό το χαμόγελο καταπραΰνει θαυματουργά τον εκνευρισμό της αναμονής.

Διαφωνούσαν δύο φίλοι έντονα που κάποια στιγμή φοβηθήκαμε ότι θα έρθουν στα χέρια. Ξαφνικά ο ένας από τους δύο χαμογέλασε. Αυτό ήταν. Το χαμόγελο λειτούργησε μεταδοτικά, ο τόνος της συζήτησης μαλάκωσε και η παρεξήγηση λύθηκε πολύ πιο ειρηνικά και φιλικά.

Περπατούσε μια κοπέλα μόνη της και χαμογελούσε. Σίγουρα σκεφτόταν κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο.

Πόσες φορές οι νέες μανούλες βλέποντας το υπέροχο χαμόγελο του νεογέννητου μωρού τους δεν ξεχνούν την κούραση και το ξενύχτι και αισθάνονται ήρεμες και γεμάτες τρυφερότητα και αγάπη για αυτά τα χαμογελαστά πλασματάκια.

Πόσες φορές άραγε δεν ακούσαμε ή δεν είπαμε κάποια από τις παραπάνω φράσεις; Διαφορετικές σκηνές, διαφορετικοί άνθρωποι μ’ έναν κοινό παρονομαστή. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.

Αυτήν την απλή κίνηση των μυών του προσώπου μας που άλλοτε την κοντρολάρουμε και άλλοτε όχι και που εκφράζει μια απεριόριστη γκάμα συναισθημάτων: ΦΙΛΙΑ, ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΥΠΟΤΑΓΗ, ΑΜΗΧΑΝΙΑ, ΕΙΡΩΝΙΑ, ΣΥΝΕΝΟΧΗ, ΑΓΑΠΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ . . . και η λίστα σίγουρα δεν τελειώνει εδώ.

Πολλές φορές ένα απλό χαμόγελο μπορεί να επικοινωνήσει συναισθήματα καλύτερα από τις λέξεις, ενώ συχνά επιστρατεύεται για να τις ενισχύσει.

Πολλές φορές σε στιγμές θλίψης ή θυμού, ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την ψυχολογική μας κατάσταση, ν’ απαλύνει τον πόνο, να κατευνάσει τα νεύρα.

Γι’ αυτό θυμηθείτε πόσο πιο γοητευτικοί είστε στις φωτογραφίες που χαμογελάτε από αυτές που ο αδιάκριτος φακός σας συνέλαβε μουτρωμένους.

Μη ξεχνάτε ότι και η περίφημη Τζοκόντα κυρίως για το χαμόγελό της έμεινε στην ιστορία».

Εμείς φίλες μου στα 25 χρόνια ύπαρξης του Ομίλου μας στις όμορφες συγκεντρώσεις μας, ξέρουμε πάντα να χαμογελάμε σε όποιες διαφωνίες ή εμπόδια μας παρουσιάζονται και να τα ξεπερνάμε με ένα μεγάλο και πλατύ ΧΑΜΟΓΕΛΟ έχοντας πάντα στο νου μας τους στόχους του I.I.W. ΦΙΛΙΑ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ και όπως λέει η Πρόεδρος του I.I.W. Zenaida Farcon από τις Φιλιππίνες «Υπέροχες γυναίκες του Inner Wheel ας ηγηθούμε αντί να οδηγούμαστε» και με χαμόγελα να σχεδιάζουμε αξιοθαύμαστα προγράμματα που θα καταπλήξουν, με οδηγό μας το νέο σύνθημα «WORK WONDERS» διότι ζωή χωρίς χαμόγελο είναι ζωή ανάλατη.

Εγώ φίλες μου σας λέω με πολύ αγάπη και φιλία «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ».

Εκ του Ομίλου


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...