Εκδήλωση παρουσίασης του Μακεδονικού Σήματος “M Macedonia the Great” στο Επιμελητήριο Ημαθίας

Εκδήλωση παρουσίασης του Μακεδονικού Σήματος “M Macedonia the Great” στο Επιμελητήριο Ημαθίας

Το Συλλογικό Σήμα “Μ MΑCEDONIA THE GREAT” αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ, η οποία μέσα από ένα πλέγμα δράσεων στοχεύει στη διαμόρφωση ενιαίας ταυτότητας για τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας. Θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των οποίων προέρχονται από τη γεωγραφική περιφέρεια της Μακεδονίας και είναι ή θα γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ.

Το Επιμελητήριο Ημαθίας στέκεται αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή και διοργάνωσε, από κοινού με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων, ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022. 

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου, την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος κ. Γιάγκογλου Αναστάσιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους αξιότιμους καλεσμένους, έκανε λόγο για τη σημασία δημιουργίας ενός ισχυρού brand για τα προϊόντα όλης της Μακεδονίας.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος παρουσίασε το έργο του Συνδέσμου και επιπλέον τόνισε ότι από το 2009 η Ελλάδα έχει τριπλασιάσει τις εξαγωγές της. Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό Σήμα, ο κ.Διαμαντίδης εξήγησε ότι στην ουσία πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται για να καλύψει το κενό που άφησε η Συμφωνία των Πρεσπών, σε ό,τι αφορά τις εμπορικές χρήσεις του ονόματος "Μακεδονία". 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ, στόχος της δράσης είναι η δημιουργία ενός νέου διακριτικού γνωρίσματος ως μέσου αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους, ώστε να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων- μελών του Συνδέσμου και των προϊόντων τους με τρόπο ευκρινή, διαφανή και αδιάβλητο, προς όφελος της ασφάλειας δικαίου και του ανόθευτου και υγιούς ανταγωνισμού. 


Έπειτα, τον λόγο πήρε ο κ. Παντελής Μάνης, project manager της ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ, εξηγώντας ότι το σήμα ως μέσο αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης θα συνδέσει στη συνείδηση των καταναλωτών τη Μακεδονία με την Ελλάδα και θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ισχυροποιηθούν υπό την ομπρέλα ενός δυνατού brand. Επιπλέον, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικού site που θα προωθεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών, αλλά και την υλοποίηση μιας μεγάλης καμπάνιας διεθνούς προβολής για το Σήμα “Μ MΑCEDONIA THE GREAT”. 

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του δικηγόρου και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιου Κουτσοχήνα, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική διαδικασία κατοχύρωσης και καταχώριση του Μακεδονικού Σήματος στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO). Ο κ. Κουτσοχήνας υποστήριξε ότι το συλλογικό σήμα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης, όπως συνέβη με αντίστοιχες γεωγραφικές ενδείξεις στην Ισπανία και την Ιταλία. Παράλληλα, ανέφερε ότι η εκδήλωση στο Επιμελητήριο είχε επιπλέον συμβολική σημασία, καθώς ήταν η μέρα που συμπληρώθηκαν ακριβώς τρία χρόνια από την αίτηση κατοχύρωσης του σήματος! 

Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν φάκελοι με ενημερωτικό υλικό για την πρωτοβουλία και αναλυτικός οδηγός υποβολής αίτησης για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται, ενώ ακολούθησε ένας σύντομος κύκλος ερωτο-απαντήσεων.

Η παρουσίαση αποτέλεσε την πρώτη από μια σειρά δράσεων ενημέρωσης των επιχειρήσεων για το συλλογικό σήμα “Μ MΑCEDONIA THE GREAT”, ενώ προαναγγέλθηκε και δεύτερη, μεγαλύτερη εκδήλωση παρουσίασης στη Βέροια, εντός του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συλλογικό Σήμα ΣΕΒΕ «Μ MACEDONIA THE GREAT» και τον τρόπο χορήγησης Άδειας Χρήσης του (εντελώς δωρεάν), μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ομάδα Υποστήριξης του Έργου “Μ Macedonia The Great”, στα τηλέφωνα: 2310 804035, 804196, 804123, Ε-mail: mgreat@euroconsultants.com.gr.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β΄ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Β΄ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ...

Γράφει οΠαναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΣυνέχεια...

Το δικό μου παράθυρο - Γράφει η Όλγα Κουτμηρίδου - Μεταξά

Το δικό μου παράθυρο - Γράφει η Όλγα Κουτμηρίδου -...

Το γραφείο ευρύχωρο,φωτεινό,με ένα μεγάλο παράθυρο που...

«ΤΟΙΣ ΠΤΩΧΟΙΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΣΤΙ ΘΕΟΣ» ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ (1ος αι. π.Χ.)

«ΤΟΙΣ ΠΤΩΧΟΙΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΣΤΙ ΘΕΟΣ» ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ...

Γράφει οΘωμάς Γαβριηλίδης«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ...

Παρά τη βροχή στη Βέροια, διαμαρτυρήθηκαν κατά του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ

Παρά τη βροχή στη Βέροια, διαμαρτυρήθηκαν κατά του...

Παρά τη συνεχή βροχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της...

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ» ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ»

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ» ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ...

* του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου Η βάση για ένα...

Οι νόμοι γιατί  περιφρονούνται;

Οι νόμοι γιατί περιφρονούνται;

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΗ πολιτισμική κρίση που...

1935: Όταν ο Δήμαρχος Βέροιας δώριζε στον βασιλιά ένα… ελάφι

1935: Όταν ο Δήμαρχος Βέροιας δώριζε στον βασιλιά ένα…...

του Χρήστου ΜπλατσιώτηΤην 1η Μαρτίου του 1935, η πλευρά...

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια...

-Δήμαρχος Βέροιας και Αντιπεριφερειάρχης θα ανάψουν το δέντρο της γιορτήςΤα Χριστούγεννα πλησιάζουν και προ(σ)καλούν όσο ποτέ τη θετική μας διάθεση απέναντι στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας. Στο...

Στις 27 Νοεμβρίου ο φαρμακευτικός σύλλογος Ημαθίας καλείται να ψηφίσει αυτούς που θα τον οδηγήσουν στη μελλοντική πορεία του και στον αγώνα για την βιωσιμότητα των φαρμακείων του.Οραματιζόμαστε ένα ευοίωνο...

Του Πάρη ΠαπακανάκηΤον Νοέμβριο του 1974, η Βέροια, στον απόηχο του Αττίλα ΙΙ και εν όψει της 1ης επετείου των γεγονότων του Πολυτεχνείου, έκανε τα πρώτα βήματα που της αναλογούσαν στο πλαίσιο της νεότευκτης Γ’...