«Ο tempora! ο mores!» «Ω καιροί! ω ήθη!»

«Ο tempora! ο mores!» «Ω καιροί! ω ήθη!»

Του ιατρού

Νίκου Λυσίτσα*

Όταν τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση της << Νέας Δημοκρατίας >>Με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έλαβε τα ηνία της χώρας, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ,εκτός από τα σοβαρά ζητήματα που είχαν αποτελέσει το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου , θα ορθώνονταν μπροστά της τόσα και τέτοια , παγκόσμιας εμβέλειας , συνταρακτικά προβλήματα , όσα ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει Ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 70 χρόνια .

Στην Δεκαετή οικονομική καταιγίδα πού είχε προηγηθεί και με τις αλλοπρόσαλλές επιλογές της Συριζαϊκης Συγκυρίας ήρθαν να προστεθούν καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας , Αλλεπάλληλες , Πρωτοφανείς , Πλανητικών Διαστάσεων Κρίσεις : Το Μεταναστευτικό στον Έβρο , Η Πανδημία του κορονοιου , Ο Πόλεμος στην Ουκρανία , η εκτίναξη του Ενεργειακού Κόστους , οι Επικίνδυνες Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο .

Μέσα σε αυτό το ρευστό και εύφλεκτο περιβάλλον και καθώς οδεύει προς τη συμπλήρωση της τετραετούς θητείας της , η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παραθέτει , απολογιστικά , πολυεπίπεδο και ιδιαίτερα Εντυπωσιακό έργο , παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στο Στρατηγικό και στο Μεταρρυθμιστικό της έργο και επιδεικνύει, έναντι πάντων , Αξιοθαύμαστες Αντοχές που αποτυπώνονται Δημοσκοπικά και που οπωσδήποτε θα εκφραστούν Αποφασιστικά , όταν – στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο – έρθει η ώρα της κάλπης .

Χωρίς να επιχειρείται εξαντλητική Απαρίθμηση , τα Επιτεύγματα αυτής της Κυβέρνησης Συνοψίζονται (ενδεικτικά ):

-Στην Αποκατάσταση και Αναβάθμιση της Διεθνούς εικόνας , του Κύρους και της Αξιοπιστίας της Χώρας , που Αντικατοπτρίζει την Αντίστοιχη Ακτινοβολία και Διεθνή Αποδοχή της Προσωπικότητας του Πρωθυπουργού .

-Στην σύναψη και αμοιβαίως επωφελή καλλιέργεια δεσμών φιλίας και συνεργασίας με σειρά , όμορων και μη , κρατών .(Αμερική ,Γαλλία ,Αίγυπτος , Ισραήλ …)

-Στην Πολύμορφη Ενίσχυση της Αμυντικής θωράκισης της χώρας,

-Στην Σημαντική - ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα - Βελτίωση όλων των δεικτών της οικονομίας , καθώς την Εξοδο από το Μνημονιακό τούνελ την συνοδεύουν ρεκόρ στις Εξαγωγές , αλλά και στις Επενδύσεις , - επενδύσεις , τόσο στον Οικονομικό , όσο και σε όλες τις βαθμίδες του Eκπαιδευτικού τομέα .

-Στην μεθοδική και σοφά υπολογισμένη κίνηση των Ερευνητικών και λοιπών Διαδικασιών για την αξιοποίηση των – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - Πλουσίων Ενεργειακών Αποθεμάτων της Χώρας .

-Στον Υπεύθυνο Χειρισμό της Πανδημικής Κρίσης .

-Στη διαρκή Μέριμνα για την στήριξη των Ευάλωτων Πληθυσμιακών Ομάδων.

-Στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Χώρας.

Μπροστά σε μια τέτοια πολυμέτωπη και πολύμοχθη προσπάθεια , η στάση της αντιπολίτευσης ,και ιδιαίτερα της αξιωματικής , θα περίμενε κανείς να είναι κριτικά ενθαρρυντική. Να συμβάλει όπως απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος , στην προαγωγή του κοινοβουλευτικού διαλόγου , να επισημαίνει τυχόν παραλήψεις , να υποδεικνύει τυχόν λάθη , και να πιέζει για ταχύτερες , βαθύτερες ,ριζικότερες μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις στις κρατικές λειτουργίες .(δημόσια διοίκηση – δικαιοσύνη – παιδεία ….)

Αντί για αυτά , η -Συριζαϊικη ιδίως - αντιπολίτευση πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις λαϊκισμού , μηδενισμού και μισαλλοδοξίας . Τα προσκείμενα σ ‘αυτήν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα<< ενημέρωσης >> μετατρέπονται σε ιμάντα μεταφοράς και διασποράς ανεύθυνων καταγγελιών , αναπόδεικτων κατηγοριών , σκοτεινών συκοφαντιών , που πολλαπλασιάζονται μέσω των ποικιλώνυμων πλεγμάτων <<κοινωνικής δικτύωσης >>

Έτσι η Κοινωνία Αποπροσανατολίζεται , η Πολιτική Ατμόσφαιρα Μολύνεται , ο Δημόσιος Βίος Δηλητηριάζεται , η Δημοκρατία φθίνει .Στο τελευταίο οκτάμηνο μιας Κοινοβουλευτικής τετραετίας αντί να διασταυρώνονται επιχειρήματα και να αντιπαρατίθενται πολιτικές αντί να ασκείται κριτική και να διατυπώνονται προτάσεις , η Αντιπολίτευση Δημιουργεί Τοξικό Πολιτικό Κλίμα , εκτοξεύει ,δια των φερέφωνών της , απίστευτες κατηγορίες προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού , χωρίς να προσκομίζει ούτε μια <<απόδειξη >>(προφανώς επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις !)για όσα του καταμαρτυρεί.

Αλλά το Θλιβερότερο είναι πως καταναλώνετε Άπειρος Ραδιοτηλεοπτικός χρόνος και καταλαμβάνεται επίσης άπειρος διαδικτυακός χώρος , για την συνεχή αναπαραγωγή και την ακόρεστη επανάληψη αυτών των κατηγοριών , Με αποκορύφωμα τις κατηγορίες για τις διαβόητες <<Υποκλοπές >>.Για τις οποίες <<Λίστες Υποκλοπών >>(αν συνέβησαν και στο βαθμό που συνέβησαν )ουδείς πρόθυμος , για την υιοθέτηση των κατηγοριών ,κονδηλοφόρος αναρωτήθηκε , <<τι λόγο θα είχε άραγε, ο Πρωθυπουργός για να τις διαπράξει ; ποιό το Πολιτικό Ωφελος ; η Ποιος Πραγματικά θα είχε συμφέρον να τις Εκτελέσει ; >> και οι οποίες , ως προς την <<σκηνοθεσία >.και την προβολή τους , φαίνεται πως Αντιγράφουν τις Μεθοδεύσεις του Αυριανισμού της δεκαετίας του ’80, όταν επιχειρήθηκε η σπίλωση του Κώστα Μητσοτάκη με μια Φωτογραφία , οι εμπνευστές τις οποίας χρόνια αργότερα ομολόγησαν δημοσίως– και ανερυθρίαστα – την πλαστότητατης

Φαίνεται ότι το τοπίο των <,Υποκλοπών >> αρχίζει να ξεκαθαρίζει μετά την δήλωση στην βουλή των Ελλήνων Της Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ , ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών υποκινείται από Μεγάλο Επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν δυσανασχετήσει με την Κυβέρνηση λόγο της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης .

-Χρειάζεται Άπλετο Φώς . Όλα στη Δικαιοσύνη …….

Μετά από 10 χρόνια μνημονίων θυσιών και στερήσεων η χώρα βγήκε στο ξέφωτο και αγωνίζεται να αποκαταστήσει την πλήρη κανονικότητα στην Χώρα. Όποια Πολιτική Δύναμη πιστεύει ότι συντηρώντας τη Δυσώδη αυτή Κατάσταση Αποκομίζει Πολιτικά Ωφέλη ,<< πλανάται πλάνη οικτρά >> Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σέρνει τη χώρα στο βούρκο η να σταθεί εμπόδιο στις καλύτερες ημέρες που περιμένει ο ελληνικός λαός μέσα από την Οικονομική Ανάπτυξη της χώρας , τις Ριζικές Μεταρρυθμίσεις ,την Αναβάθμιση των Θεσμών,την Επίλυση των Καθημερινών Προβλημάτων.

Η Απάντηση θα δοθεί σε λίγους μήνες (την ώρα της κάλπης) από τους Έλληνες Πολίτες , Η οποία θα Είναι Η Ηχηρή Αποδοκιμασία των Νοσταλγών Του Αυριανισμού και Ισχυρή Ανανέωση της Λαϊκής Εντολής στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη .

*Τ .ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τ.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κεντρική εναρκτήρια εισήγηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Α. Τζιτζικώστα στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ στη Ρόδο

Η κεντρική εναρκτήρια εισήγηση του Περιφερειάρχη...

Την κεντρική εισήγηση στην έναρξη του ετήσιου...

Ενημερωτική καμπάνια της ΔΕΔΑ σε Βέροια και Αλεξάνδρεια για τα μεγάλα έργα φυσικού αερίου

Ενημερωτική καμπάνια της ΔΕΔΑ σε Βέροια και...

Σειρά εκδηλώσεων σε Βέροια και Αλεξάνδρεια από 28 -...

Η ηθική αξιολόγηση των πράξεών μας

Η ηθική αξιολόγηση των πράξεών μας

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΩς λογικό και ελεύθερο...

Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων...

Σε συνέχεια της υποβληθείσας πρότασης του Δήμου...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Αποκατάσταση του Τεμένους Ορτά στη Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Μήνυμα Ολυμπίας Αποστόλου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών (Βίντεο)

Μήνυμα Ολυμπίας Αποστόλου για τη Διεθνή Ημέρα για την...

"Η βία που ασκείται σε μια γυναίκα, υποσκάπτει τον...

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Οι κατά Μήτσο Μάλιο «κίνδυνοι της Δημοκρατίας»

Οι κατά Μήτσο Μάλιο «κίνδυνοι της Δημοκρατίας»

Του Πάρη ΠαπακανάκηΟ Νοέμβρης νομοτελειακά προκαλεί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια...

-Δήμαρχος Βέροιας και Αντιπεριφερειάρχης θα ανάψουν το δέντρο της γιορτήςΤα Χριστούγεννα πλησιάζουν και προ(σ)καλούν όσο ποτέ τη θετική μας διάθεση απέναντι στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας. Στο...

Στις 27 Νοεμβρίου ο φαρμακευτικός σύλλογος Ημαθίας καλείται να ψηφίσει αυτούς που θα τον οδηγήσουν στη μελλοντική πορεία του και στον αγώνα για την βιωσιμότητα των φαρμακείων του.Οραματιζόμαστε ένα ευοίωνο...

Του Πάρη ΠαπακανάκηΤον Νοέμβριο του 1974, η Βέροια, στον απόηχο του Αττίλα ΙΙ και εν όψει της 1ης επετείου των γεγονότων του Πολυτεχνείου, έκανε τα πρώτα βήματα που της αναλογούσαν στο πλαίσιο της νεότευκτης Γ’...