ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ  - Από τον Όμιλο Inner Wheel Βέροιας:  «Η ποίηση της γιορτής των Χριστουγέννων  & της Πρωτοχρονιάς»

ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ - Από τον Όμιλο Inner Wheel Βέροιας: «Η ποίηση της γιορτής των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς»

Στα πλαίσια του συνθήματος του Ομίλου I.W. Βέροιας ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ η Προδιοικητής της 247 Περιφ. I.W. Ελλάδας Βιβή Ζητούνη – Ιατροπούλου διάβασε στα μέλη μια όμορφη ομιλία με τίτλο «Η ποίηση της γιορτής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

«Κάθε χρόνο φίλες μου, τέτοιες μέρες, το καραβάκι της μνήμης με ταξιδεύει σε νησάκια από θύμησες παλιές, αγαπημένες, ανεκτίμητες!

Το σπίτι που μεγάλωσα, να ντύνεται στα γιορτινά!

Η παρκετίνη να κάνει τα πατώματα ν’ αστράφτουν και μυρωδιά της γλυκά να συντροφεύει το άρωμα από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, που ζύμωνε η μαμά μου.

Εγώ με λαχτάρα να περιμένω τον πατέρα μου από τα χωράφια για να τον πείσω με γαλιφιές να μου φέρει το κυπαρίσσι αντί έλατο να το στολίσουμε χριστουγεννιάτικο το δένδρο, Σήμερα!, Όχι Αύριο, όχι την Κυριακή, του έλεγα.

Το έλατο, οι μπάλες, το τζάκι, τα δώρα ήταν τα αγαπημένα σύμβολα της πιο αστραφτερής γιορτής του χρόνου και τα σκηνικά των Χριστουγέννων να στήνονται με φαντασία, χιούμορ και ασυνήθιστα υλικά για να προβάλλουν λαμπερά και μαγικά τα πάντα σαν παραμύθι.

Και τα Χριστούγεννα, αξημέρωτα, να πηγαίνω και με τους δύο μου γονείς στην εκκλησία, προσδοκώντας την επιστροφή στο σπίτι για να ψήσουμε στις 5 το πρωί μπριζόλες χοιρινές στο τζάκι για να τις γευτούμε μετά από μία βδομάδα νηστείας.

Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να προσπαθώ να μείνω ξύπνια, για να τσακώσω τον Άη Βασίλη να φέρνει τα δώρα μου! Ακόμα και τώρα νοσταλγώ αυτήν την αίσθηση για το πιο γλυκό ψέμα της παιδικής μου ζωής.

Και τα χρόνια άλλοτε να κυλούν κι άλλοτε να τρέχουν κι εγώ μεγάλη πια, με τον σύντροφό μου να ζούμε τα ενήλικα Χριστούγεννά μας, ακολουθώντας την παλιά καλή συνταγή.

Γιορτές στο σπίτι και σπίτι στολισμένο! Ευκαιρία να βρεθούμε με τους δικούς μας ανθρώπους και τα παιδιά μας και το έλατο ίσα με το ταβάνι να γεμίζει με την θαυμάσια μυρωδιά του το καθιστικό και κάλαντα για μουσική και άπειρα κεριά να φωτίζουν ατμοσφαιρικά το χώρο και μας, που σαν παιδιά ζούμε τις στιγμές και σαν μεγάλοι κάνουμε απολογισμούς, όνειρα και σχέδια για την καινούργια χρονιά.

Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι άνθρωποι διαθέτουν ελάχιστο χρόνο και μπόλικη κούραση, βλέπουν τις μέρες αυτές σαν ευκαιρία για ταξιδάκι ή τις περνούν σε ξενοδοχεία με γιορταστικά ρεβεγιόν και πλούσιο μπουφέ. Είναι κι αυτό μια λύση. Εγώ όμως επιμένω παραδοσιακά έστω κι αν έχω μείνει μόνη χωρίς τον σύντροφό μου.

Έχω όμως τα παιδιά και τα εγγόνια μου και προτείνω και σε εσάς να ζήσετε μέσα στην θαλπωρή του δικού σας σπιτιού, του δικού σας χριστουγεννιάτικου δέντρου, των δικών σας αναμμένων κεριών, μαζί με φίλους και με όλους τους αγαπημένους σας. Νοιώστε το μήνυμα και την ελπίδα που φέρνει η Γέννηση του Θεανθρώπου και δώστε ευχές και αγάπη, ιδιαίτερα σε εκείνους που δεν έχουν κανέναν να τους δώσει. Στιγμές ελπίδας για τον χρόνο που έρχεται όπου τα προβλήματα θα βρουν ως δια μαγείας την λύση τους. Όπου θα υπάρχουν μόνο χαρές και επιτυχίες. Όπου ότι ωραίο ζήσαμε θα συνεχίσει. Φτιάξτε τα δικάσας νησάκια από Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις για να ταξιδεύετε στο μέλλον. Πιστέψτε με! Είναι πολύτιμα!

Πολλές ευχές για να υπάρχει μέσα στην καρδιά σας η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια ευτυχισμένη καινούργια χρονιά, για την καλύτερη χρονιά της ζωής σας!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2023


Εκ του Ομίλου


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...