Mε αναπτυξιακό πρόσημο και μηνύματα αισιοδοξίας, ενότητας και δημιουργικής πορείας για το Νέο Έτος η ομιλία του Δημάρχου Νάουσας

Mε αναπτυξιακό πρόσημο και μηνύματα αισιοδοξίας, ενότητας και δημιουργικής πορείας για το Νέο Έτος η ομιλία του Δημάρχου Νάουσας

Με αναπτυξιακό πρόσημο και μηνύματα αισιοδοξίας, ενότητας και δημιουργικής πορείας για το Νέο Έτος, η ομιλία του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την έλευση τoυ 2023, που απηύθηνε σήμερα το απόγευμα, (Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023), στο πλαίσιο της εκδήλωσης της κοπής της Βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Στην εκδήλωση - που πραγματοποιήθηκε στο «Κιόσκι» - παρευρέθησαν επίσης και αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για τη νέα χρονιά ο Πατέρας Ιωακείμ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, οι βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ Αναστάσιος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας Γεώργιος Βασιλείου, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, του Νοσοκομείου Νάουσας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος Νάουσας έκοψε την βασιλόπιτα ενώ το «φλουρί» έπεσε στο κομμάτι του Δήμου Νάουσας, το οποίο και έλαβε τιμητικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας Γεώργιος Βασιλείου.

Στα βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν, τυχεροί αναδείχθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους ο Σταύρος Τσέλιος, από τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Κώστας Χατζηστυλλής και από τους τοπικούς συμβούλους η Εύη Δημητρίου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας ανέφερε:

“Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους τους συνδημότες μας μια δημιουργική, ελπιδοφόρα, νέα χρονιά γεμάτη υγεία, πρόοδο και ευημερία.

Υποδεχόμαστε το Νέο Έτος, με δύναμη, αισιοδοξία, νέες προτάσεις και έργα σημαντικά, ώστε να κάνουμε το όραμά μας πράξη, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Οφείλουμε όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, με ενότητα και σύμπνοια, για να διαχειριστούμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας αλλά τις μεγάλες προκλήσεις της φετινής χρονιάς.

Ας γίνουμε όλοι αποδέκτες του μηνύματος της αγάπης και της αλληλεγγύης αυτών των ημερών και ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτές τις αξίες σε κάθε βήμα της καθημερινότητάς μας. Άλλωστε, ως κοινωνία, είμαστε πάντοτε δίπλα στους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ως Δημοτική Αρχή καταβάλλουμε, σε καθημερινή βάση, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με ευθύνη, εργατικότητα, και ευαισθησία να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε και φέτος το καλύτερο δυνατόν για τους δημότες μας.

Το 2022 - με όλες τις δυσχέρειες που συνεχίστηκαν εξαιτίας της πανδημικής κρίσης - ήρθαμε αντιμέτωποι με προκλήσεις, δυσκολίες και αρκετά εμπόδια, όμως χάρη στην ισχυρή βούληση, την αποφασιστικότητα και την εργατικότητα, καταφέραμε να διεκδικήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, να προετοιμάσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τις συνθήκες, έτσι ώστε μέσω έργων και σημαντικών παρεμβάσεων, που θα αποτελέσουν στο σύνολό τους μοχλούς ανάπτυξης για τον Δήμο μας, να βελτιωθεί περαιτέρω η καθημερινότητα των δημοτών μας.

Το 2022 έφυγε με ισχυρό αποτύπωμα για τον Δήμο μας, ως το επετειακό έτος της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας. Μια χρονιά βαθιάς συγκίνησης για τον Δήμο μας, μια χρονιά ιστορικού αναστοχασμού, που την τιμήσαμε με πολλές και σημαντικές επετειακές δράσεις.

Σε αναπτυξιακό επίπεδο η χρονιά που μόλις έφυγε, αφήνει το ισχυρό στίγμα της με την επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού μας Κέντρου «3-5 Πηγάδια» κατόπιν των προσπαθειών που καταβάλλαμε για την εκμίσθωση του. Το χιονοδρομικό μας αναβαθμίστηκε από τον εκμισθωτή σε μεγάλο βαθμό και παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη τις πολυπόθητες χιονοπτώσεις ήδη υποδέχεται ξανά εκατοντάδες επισκέπτες που απολαμβάνουν την ομορφιά του βουνού μας και αδημονούν να το απολαύσουν και με χιόνι.

Η φετινή χρονιά μας γεμίζει ελπίδα και υψηλές προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του χιονοδρομικού μας, με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά «εργαλεία», ώστε να βρεθεί στην κορυφή των επιλογών των χιονοδρόμων και των επισκεπτών από όλη τη χώρα.

Είμαστε αισιόδοξοι και αναμένουμε και άλλες ακόμη σημαντικές εξελίξεις για τον τόπο μας όπως είναι η επικείμενη λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε από τους αρμόδιους, η αναμενόμενη επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ξενοδοχείου στο άλσος του Αγίου Νικολάου για να μπορέσει να αξιοποιηθεί και πάλι, η προσπάθεια ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης της δημιουργίας ενός οραματικού καινοτόμου χώρου στην περιοχή της Σχολής του Αριστοτέλη, η ανάπλαση του εμβληματικού ιστορικού μας πάρκου, μια σειρά τεχνικών έργων και παρεμβάσεων, που σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω κινούν τους μοχλούς ανάπτυξης και θα συμβάλλουν περαιτέρω στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών στη Νάουσα και στις Κοινότητές μας.

Με αυτό το πνεύμα της ανάπτυξης και της προόδου, καλωσορίζουμε το 2023 και με αυτό τον αναπτυξιακό προσανατολισμό θα το διανύσουμε.

Ας προχωρήσουμε, όλοι μαζί, μπροστά

για ένα αύριο με δύναμη, με εξωστρέφεια και δημιουργικότητα για τους συνδημότες μας και ιδιαίτερα για τους νέους μας, που αποτελούν το ελπιδοφόρο μέλλον του ευλογημένου τόπου μας.

Για τον Δήμο Νάουσας που αγαπάμε και ονειρευόμαστε!

Καλή χρονιά, με υγεία και προκοπή για όλους!”

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...