Με επισημότητα υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του Διοικητηρίου Ημαθίας - Αρχές Μαίου η θεμελίωση

Με επισημότητα υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του Διοικητηρίου Ημαθίας - Αρχές Μαίου η θεμελίωση

Η σύμβαση κατασκευής του Διοικητηρίου Ημαθίας υπογράφηκε με επισημότητα χθες στη Βέροια, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.Ε. Ημαθίας, στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον», από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη υποδομών Πάρη Μπίλια και τους εργολάβους που αναλαμβάνουν το έργο το οποίο αφορά όλη την Ημαθία, είναι διαχρονικό αίτημα του νομού και από αύριο μπορεί να ξεκινήσει εργασίες ο κατασκευαστής, όπως επισημάνθηκε.  

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, συνέχισε ο κ. Μπίλης που μίλησε για τα χαρακτηριστικά του έργου και τέλος ο κ. Τζιτζικώστας ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι ο επόμενος στόχος είναι να θεμελιωθεί στις αρχές Μαΐου. Το Διοικητήριο της Ημαθίας θα κατασκευαστεί  στην είσοδο της πόλης, από την Εγνατία, σε μια περιοχή που έχει χωροθετηθεί και το κτίριο της Αστυνομίας και λειτουργεί ήδη δίπλα, το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας.

 Ομιλία Κ. Καλαιτζίδη

 Συγκεκριμένα στην ομιλία του, ο Κώστας Καλαϊτζίδης ανέφερε μεταξύ άλλων, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους:

«Είναι πραγματικά τιμητική η παρουσία όλων σας και νομίζω ότι άξιζε να το κάνουμε διότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αφορά όλη την Ημαθία.

Θέλω πρώτα από όλα να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του έργου, συμμερίστηκε την προτεραιότητά που του δώσαμε και σήμερα δίνει σάρκα και οστά σε ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Ημαθίας.

Μαζί θέλω να ευχαριστήσω και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, τον καλό φίλο Πάρι Μπίλια που στάθηκε και στέκεται συνεχώς στο πλευρό μας και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχει να μας μεταφέρει και άλλα σπουδαία έργα για μεγάλα και σοβαρά έργα που έχουμε εντάξει στον προγραμματισμό μας.

Όπως ευχαριστώ τα στελέχη της Περιφέρειας και όλα τα στελέχη και υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που εργάστηκαν και θα εργαστούν για το έργο

Κατορθώσατε με το συνεχές ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας, να κάνετε την Ημαθία σπίτι σας και έτσι σας νιώθουμε.

Είστε κι εσείς Ημαθιώτες κι έτσι σας υποδεχόμαστε σήμερα στη Βέροια

Το Διοικητήριο της Ημαθίας είναι ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής μας.

Αυτό ακριβώς θέλουμε να τονίσουμε σήμερα προσκαλώντας στη εκδήλωση, όλους τους Δημάρχους της Ημαθίας τον Κώστα Βοργιαζίδη, τον Νικόλα Καρανικόλα, τον Παναγιώτη Γκυρίνη που σήμερα εκπροσωπεί ο Στέφανος Δριστάς

Αλλά και όλους τους προηγούμενους αιρετούς Νομάρχες της Ημαθίας, τον Ανδρέα Βλαζάκη, τον Γιάννη Σπάρτση και τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη αλλά και τους προηγούμενους δημάρχους τον Γιάννη Χασιώτη, τον Χρήστο Σκουμπόπουλο, τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, τον Νίκο Κουτσογιάννη.

Σας ευχαριστώ όλους,

Όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον υφυπουργό Οικονομικών, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο που έβαλε την καθοριστική τελική υπογραφή για την παραχώρηση του οικοπέδου όπου θα γίνει το Διοικητήριο.

Έργα όπως το Διοικητήριο, όπως το Μουσείο των Αιγών που εγκαινιάσαμε πρόσφατα, δεν είναι έργα των λίγων, δεν είναι έργα μικρών ομάδων.

Είναι έργα των πολλών, είναι έργα συλλογικά, είναι έργα που τα ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, είναι έργα που γίνονται για τους πολίτες κι αυτό θέλουμε να τονίσουμε μέσα από τη σημερινή εκδήλωση. Εσείς όλοι εκπροσωπείτε τους πολίτες της Ημαθίας και στον λαό της Ημαθίας ανήκει το έργο.

Η ιστορία βέβαια, σήμερα γράφει ότι το Διοικητήριο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη θητεία του Απόστολου Τζιτζικώστα, στη θητεία μας.

Κι έχω όλο το δικαίωμα να πιστεύω ότι πάλι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα το παραδώσουμε στον λαό της Ημαθίας.


Το Διοικητήριο Ημαθίας επιτέλους γίνεται πράξη.
Το είπαμε, το υλοποιούμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό.
Λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά.

Απόστολε Τζιτζικώστα, από αυτό εδώ το ξενοδοχείο ξεκινήσαμε το 2014  τότε που με παρουσίασες για πρώτη φορά ως υποψήφιο, για να ξεκινήσουμε το δικό μας αυτοδιοικητικό ταξίδι, παίρνοντας την σκυτάλη για να φέρουμε την περιφέρεια και την Ημαθία ακόμα υψηλότερα.

Όλοι οι προκάτοχοί μας έχουν την δική τους συμμετοχή και στο σημερινό έργο και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Εμείς όμως είμαστε εδώ και συνεχίζουμε διότι η διαδρομή μας έχει και συνέχεια. Κράτησες τον λόγο σου και τήρησες όλα όσα υποσχέθηκες. Σε ευχαριστώ για την στήριξη. Όπως ευχαριστώ και για την στήριξη όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, όλους του υποψήφιους του συνδυασμού μας, ακόμη και τους Ημαθιώτες περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης όπως ό Στάθης Σαρηγιαννίδης που στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια για την Ημαθία και τον τόπο μας.

Οφείλω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένεια μου, την σύζυγό μου και τα αδέλφια μου που με στήριξαν και μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια καθώς και όλους τους προσωπικούς φίλους που είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μου στην πρώτη γραμμή.

Η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ημαθία είναι συλλογική. Το αναγνωρίζω και σας ευχαριστώ όλους ανεξάρτητα από παρατάξεις. Μας ενώνει ο τόπος μας, αξίζει να παλεύουμε με όραμα για την Ημαθία και πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί»

Κλείνοντας ο Κ. Καλαιτζίδης με συγκίνηση ευχαρίστησε τα αδέλφια του και  την οικογένειά του για τη στήριξη τους στα τόσα χρόνια της ενασχόλησής του με τα κοινά, καθώς και τα μέλη του ψηφοδελτίου που συμμετείχαν στις εκλογές του 2019, με ιδιαίτερη αναφορά στον εκλιπόντα Γιάννη Μουταφίδη. Ενώ προσωπικά αναφέρθηκε και στον παρόντα πρώην περιφερειακό σύμβουλο Στάθη Σαρηγιαννίδη, για την στάση του και την υποστήριξη στα θέματα του νομού, παρότι ήταν σε άλλη παράταξη.

 Τζιτζικώστας: Το είπαμε, το κάνουμε πράξη

 Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια, με συντονισμένες και μεθοδικές κινήσεις, για να λυθούν τρία σημαντικά ζητήματα,  το χωροθετικό, η ωριμότητα της πρότασης και του έργου και η χρηματοδότηση και ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν σ΄ αυτό.

 «Έχοντας λύσει αυτά τα τρία ζητήματα και με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών,είμαστε σήμερα εδώ για να ανακοινώσουμε, ότι υπογράφουμε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, ολοκληρώνοντας μια δέσμευση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και προσωπική μου δέσμευση στην Ημαθία, που σύντομα θα αποκτήσει ένα κτίριο αντάξιο της ιστορίας της που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και τοπόσημο, όχι μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, αλλά και για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Το είπαμε το κάνουμε πράξη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ώστε να υπηρετούνται στο σύνολό τους, οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και το κτήριο να έχει σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.  Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Κώστα Καλαϊτζίδη και τον Πάρι Μπίλια, «που συνεργάστηκαν στενά, για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», όπως είπε, καθώς και όλα τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,και τα στελέχη της Διαχειριστικής αρχής.

 Ακολούθησαν οι υπογραφές της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, Π.Ε. Ημαθίας και κατασκευαστών.

Παρουσίες προσκεκλημένων

Την εκδήλωση τίμησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, εκπρόσωπος του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, οι δήμαρχοι: Βέροιας. Κώστας Βοργιαζίδης, Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και εκπρόσωπος του δημάρχου Αλεξάνδρειας Στέφανος Δρυστάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στ. Μουρτζίλας και Απ. Νεστορόπουλος, οι πρώην νομάρχες Ανδρέας Βλαζάκης, Γιάννης Σπάρτης και Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η πρώην δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, εκπρόσωπος του στρατηγού Ι Μεραρχίας Πεζικού, ο διευθυντής Αστυνομίας Γιώργος Αδαμίδης και ο υποδιευθυντής Ανδρέας Καλογερόπουλος, ο διοικητής Τροχαίας Ιωσήφ Παρούτογλου, ο διοικητής αστυνομικού τμήματος Αλεξάνδρειας Βασίλης Κεφτές, η διοικήτρια της Σχολής Μετεκπαίδευσης Αστυνομίας Σοφία Γαϊτανίδου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ημαθίας Νίκος Παλαμούτης, της Π.Υ. Βέροιας Χρήστος Θεοδωρίδης, εκπρόσωπος του διοικητή Π.Υ. Αλεξάνδρειας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας, οι πρόεδροι: του Δικηγορικού συλλόγου Βέροιας Στέργιος Σουροβίκης, του Ιατρικού συλλόγου Πρόδρομος Ισαακίδης και του Φαρμακευτικού συλλόγου Σοφία Κατή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας και οι αντιπρόεδροι Στ. Αποστολίδης και Τ. Γιάνκογλου, του Τεχνικού επιμελητηρίου Κώστας Παλουκίδης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λάζαρος Ασλανίδης, των Φοροτεχνικών Στ. Ζυγουλιάνος, του Εμπορικού συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου, ο πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ Θ.Τεληγιαννίδης, εκπρόσωποι των δομών Υγείας και διευθυντές Υπηρεσιών της Π.Ε. Ημαθίας, παραγωγικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, του αγροτικού και συνεταιριστικού κόσμου, οι αδελφοί Καλαϊτζίδη και η σύζυγος του Αντιπεριφερειάρχη, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ της Ν.Δ., Στ. Γιανναβαρτζής, υποψήφιοι βουλευτές και υποψήφιοι δήμαρχοι, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας, φίλοι της παράταξης «Αλληλεγγύη», κ.α.

 Σοφία Γκαγκούση

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μην τρέχεις ζήσε.....

Μην τρέχεις ζήσε.....

Βιαστηκα να ανέβω στο χωριό για να φυτέψω. Τώρα ειναι ο...

Νέα Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας

Νέα Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΗΣΗΣ «ΕΛΗΑ» ή «ΕΛΙΑ»

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΗΣΗΣ «ΕΛΗΑ» ή «ΕΛΙΑ»

Γράφει ο Ηλίας Τριανταφυλλίδης,φιλόλογοςΠριν από 24...

Τόση αδιαφορία στη Βέροια, είναι δυνατόν;

Τόση αδιαφορία στη Βέροια, είναι δυνατόν;

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΟ άνθρωπος, φίλοι μου...

Παράταση αιτήσεων μέχρι την Κυριακή για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της ΔΥΠΑ 2023

Παράταση αιτήσεων μέχρι την Κυριακή για το...

Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για...

Η Λίνα Τουπεκτσή στο συνέδριο  για την καινοτομία και τεχνολογία στον αγροδιατροφικό τομέα

Η Λίνα Τουπεκτσή στο συνέδριο για την καινοτομία και...

Η υποψήφια βουλευτής κα Λίνα Τουπεκτσή με την ιδιότητα...

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Στην τελική ευθεία τρία έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές της δημόσιας υγείας σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Στην τελική ευθεία τρία έργα...

«Τρία ακόμη μεγάλα έργα με τη σφραγίδα της Νέας...

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...