Πρόταση για δράση «Άλκης Καμπανός» κατά της οπαδικής βίας

Πρόταση για δράση «Άλκης Καμπανός» κατά της οπαδικής βίας

Ο αναγνώστης μας και ενεργός πολίτης Σπύρος Λαμπρινός με αφορμή το τραγικό συμβάν της απώλειας του Άλκη Καμπανού, προχώρησε στην αποστολή πρότασης προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού, για την δημιουργία μιας διαρκούς δράσης ενημέρωσης στα σχολεία και παρουσίας σε αθλητικούς χώρους με την ονομασία «Άλκης Καμπανός» και σκοπό την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Φυσικά εκτός από τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, που είναι ο βασικός παραλήπτης της πρότασης, θα μπορούσαν να συστρατευτούν το υπουργείο Παιδείας, η αυτοδιοίκηση, οι αθλητικές ομάδες και κοινωνικοί φορείς.

Ο κ. Λαμπρινός προτείνει συγκεκριμένα:

«Πιστεύω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο, στο πλαίσιο μιας δράσεως, με πολύχρονη διάρκεια, που θα ονομαστεί «Άλκης Καμπανός», το Υφυπουργείο Αθλητισμού, να προβαίνει σε ενημερώσεις παιδιών από το νηπιαγωγείο έως και την τρίτη Λυκείου, για ζητήματα που αφορούν, τα εγκλήματα φανατικών οπαδών.

Η αλίευση νέων φανατικών οπαδών, γίνεται από αυτές τις δεξαμενές.

Όλες οι ομάδες, να είναι υποχρεωμένες στα γήπεδα τους, πριν από κάθε αγώνα, να έχουν τέτοιες δράσεις που να απευθύνονται στους θεατές.

Μια σειρά από τέτοιες αφίσες, να είναι υποχρεωτικές σε διαδρόμους και χώρους, εντός των γηπέδων, ώστε να γίνονται ορατές σε όλους τους θεατές.

Το όνομα του «Άλκη Καμπανού» να είναι υποχρεωτικά γραμμένο σε όλες τις φανέλες των ομάδων που πωλούνται από τα πρατήρια, καθώς και σε καπέλα και σε όσα είδη υπάρχουν για τους οπαδούς.

Το όνομα του «Άλκη Καμπανού» να βρίσκεται παντού, από όπου μπορεί να ξεκινήσει, ο φανατισμός.

Το όνομα του «Άλκη Καμπανού» να στοιχειώνει κάθε κακόβουλη σκέψη».

(Η φωτογραφία είναι από το γκράφιτι που δημιουργήθηκε στην αυλή του 11ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης στην μνήμη του άτυχου Άλκη, που ελπίζουμε να δούμε αντίστοιχα και στην πόλη μας)

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκληρό ροκ  μετά τις εκλογές  για τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση!

Σκληρό ροκ μετά τις εκλογές για τις μεταρρυθμίσεις...

Για μια πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την...

Βασίλης Κοτίδης: «Ακόμη περιμένω κυβερνητική απάντηση σε ερώτησή μου γιατί δεν εντάσσονται οι μόνιμοι πυροσβέστες στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά!»

Βασίλης Κοτίδης: «Ακόμη περιμένω κυβερνητική απάντηση...

Το κείμενο της ερώτησής του προς τον Υπουργό Εργασίας...

Συρμούλα Τζήμα στον ΑΚΟΥ 99.6: «Καθημερινός προορισμός μου όλη η Ημαθία όχι για χειραψία και φωτογραφία, αλλά για να ακούσω τα προβλήματα του κόσμου»

Συρμούλα Τζήμα στον ΑΚΟΥ 99.6: «Καθημερινός προορισμός...

Στάση στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6 και την εκπομπή...

Η ομάδα της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας στο πλευρό του Στάθη Κελεσίδη

Η ομάδα της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας στο πλευρό...

Ο Στάθης Κελεσίδης αποφάσισε σε αυτήν την εκλογική...

Εννέα συνδυασμοί κατεβαίνουν στην Ημαθία για τις Περιφερειακές εκλογές

Εννέα συνδυασμοί κατεβαίνουν στην Ημαθία για τις...

Εννέα (9) συνδυασμοί κατεβαίνουν στις 8 Οκτωβρίου στην...

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή οι δομικές αλλαγές  στους Δήμους

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή οι δομικές αλλαγές ...

Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και από προχθές Πέμπτη, το...

Μιχάλης Χασιώτης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Στόχος και όραμα να βοηθήσω στην υποψηφιότητα Βέροια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2035!»

Μιχάλης Χασιώτης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Στόχος και όραμα να...

Τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως...

ΜεΜιαΜατια - Μια ιδιαίτερη κάρτα εποχής

ΜεΜιαΜατια - Μια ιδιαίτερη κάρτα εποχής

Επιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος – Συλλέκτης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...