Ο

Ο "ΛΑΟΣ" θυμάται... τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Πριν 10 χρό­νια 

 Συνεδρίασε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας το Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Ν. Ημαθίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη ενημερώθηκαν για την πορεία της μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, η οποίο θα εξεταστεί πλέον σε επίπεδο Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και όχι περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Ο δήμαρχος Βέροιας κ. Σκουμπόπουλος έθεσε θέμα επανεξέτασης της χωροθέτησης ώστε να βρεθούν καταλληλότερες θέσεις πέρα από αυτές που ήδη έχουν προταθεί.

 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, ο δήμαρχος κ. Καραμπατζός ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη, με θέμα το αίτημα ένταξης της Νάουσας σε καθεστώς ειδικών κινήτρων.

 Τους διακριθέντες σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαθηματικών ,μαθητές και μαθήτριες από το Νομό Ημαθίας και τρεις μαθητές της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), βράβευσε το παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ.

 Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων θυμάτων του πρόσφατου τρομοκρατικού χτυπήματος της Μαδρίτης, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

 Το ανοιχτό γήπεδο του ΔΑΚ Βέροιας «Δημήτριος Βικέλας» (και μετά από ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες για την τοποθέτηση ταρτάν, στα πλαίσια του Ολυμπιακού προγράμματος «Ελλάδα 2004») άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει για πρώτη φορά τους ετήσιους αγώνες γυμνασίων-λυκείων και ΤΕΕ γεμίζοντας με χαρά πολλούς ανθρώπους.

 

Πριν 20 χρό­νια 

 Σοβαρές αντιδράσεις και ανησυχία προκαλεί στην Αθήνα η απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, να απαντήσει θετικά στην πρόταση της Τουρκίας να συμμετάσχει στην στρατιωτική ειρηνευτική δύναμη στη Βοσνία.

 Η ομάδα της Αγκαθιάς είναι η νέα κυπελλούχος της ΕΠΣΗ. Στον τελικό που έγινε στη Βέροια νίκησε με σκορ 2-0 την ομάδα του Κεραυνού Επισκοπής Νάουσας.

 Συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του στους τελικούς του παγκόσμιου σχολικού πρωταθλήματος χάντμπολ η ομάδα του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Βέροιας. Η ομάδα της Βέροιας αγωνίζεται με την Αυστρία και σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας προκρίνεται στους «6» των τελικών και πάει φουλ για μετάλλιο.

 Άσχημα είναι τα νέα για τους ροδακινοπαραγωγούς περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα είναι καλύτερη η φετινή περίοδος και για τις καλλιέργειες των μήλων και των αχλαδιών. Για την πρώτη περίπτωση οι γεωπόνοι είναι σίγουροι, ότι η φετινή χρονιά θα είναι περίοδος «ισχνών αγελάδων», όσον αφορά τη σοδειά. Όσον αφορά τα μήλα και τα φρούτα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη οι φόβοι των επιστημόνων, μια και συνεχίζεται η σχετική έρευνα.

 Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κράτησαν οι επινίκιες εκδηλώσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Βέροια, για τη νέα μεγάλη επιτυχία της ομάδας του η οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κόρατς νικώντας τη «Στεφανέλ» στην Τεργέστη με 100-91.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Ένα σχέδιο δράσης για μια ανθεκτική, κλιματικά...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών»

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των...

Απέκλεισε ο Άρειος Πάγος τους «Σπαρτιάτες» από την...

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος...

Το Άλσος Αγίου Νικολάου στη Νάουσα είναι από τις...

Πρόσκληση Μητσοτάκη μέσω Τικ Τοκ για επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές

Πρόσκληση Μητσοτάκη μέσω Τικ Τοκ για επιστολική ψήφο...

Με βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok ο πρωθυπουργός...

Περίπατος Βιβλίου, το Σάββατο, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Περίπατος Βιβλίου, το Σάββατο, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει στο πλαίσιο της...

Ζημιές από την έντονη βροχή στα πρώιμα κεράσια, Ημαθίας και Πέλλας

Ζημιές από την έντονη βροχή στα πρώιμα κεράσια,...

Η έντονη βροχόπτωση της Τρίτης 23 Απριλίου τελικά δεν...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας θα τρέξει τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας θα τρέξει τον προεκλογικό...

 H δωδεκάδα των υπουργών που θα τρέξει τον προεκλογικό...

Επιτέλους έρχεται «ψαλίδι» στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS;

Επιτέλους έρχεται «ψαλίδι» στις χρεώσεις των τραπεζών...

Είναι γενική παραδοχή ότι οι χρεώσεις των τραπεζών για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...