ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Δρόμοι παράλληλοι Του Θεόφιλου Κορωνά Υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας

ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Δρόμοι παράλληλοι Του Θεόφιλου Κορωνά Υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας

Άνοιξε το Τριώδιο , ήρθε η Τσικνοπέμτη , πέρασαν οι Απόκριες και η Καθαρά Δευτέρα και για όλους όσους ζουν και βιοπορίζονται στην πόλη της Βέροιας ήταν δυστυχώς μια κοινή Πέμπτη , μια συνηθισμένη Κυριακή και μια Δευτέρα χειρότερη από τις άλλες, τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς.

Ενώ οι γειτονικές πόλεις και δεν αναφέρομαι στην Νάουσα , της οποίας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν βαθιές ρίζες και παράδοση , αλλά αναφέρομαι σε πρωτεύουσες όπως η Έδεσσα, η Κοζάνη καθώς και οι κοινότητες Μελίκης και Κρύας Βρύσης έσφυζαν από ζωή , μουσική και κόσμο που ενίσχυσε τις τοπικές επιχειρήσεις , εμείς εδώ στην Βέροια απαγγέλαμε Δ. Σολωμό , « άκρα του τάφου σιωπή…» μελαγχολικά στο ημίφως (καθώς ούτε καν φωταγωγήθηκε η πόλη, για αποκριάτικο στολισμό γενικά ούτε κατά διάνοια) .

Το θέμα βέβαια είναι πολύ σοβαρό , γιατί ενώ επιχειρηματίες άλλων πόλεων , εχθές το βράδυ επέστρεψαν στα σπίτια τους, με τα κέρδη του τριημέρου και την αισιοδοξία τους στα ύψη , εδώ στην Βέροια μετά το τριήμερο , οι περισσότεροι στέκονται προβληματισμένοι , επειδή σήμερα εκτός όλων των άλλων είναι και η τελευταία ημέρα του μήνα, ενός μήνα ιδιαίτερα δύσκολου καθώς εκπνέει και η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Αναφέρομαι λοιπόν στην συμβολή του Δήμου Βέροιας σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις : Τι προγραμμάτισε λοιπόν Δήμος Βέροιας είτε ο ίδιος, είτε η επιχείρηση πολιτισμού του Δ. Βέροιας για την εορταστική περίοδο της αποκριάς που πέρασε ανεπιστρεπτί;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα : ΤΙΠΟΤΑ ή σχεδόν τίποτα καθώς ελάχιστα πράγματα έγιναν αντιληπτά και δεν είχαν δυστυχώς κανένα αντίκτυπο στην ζωή της πόλης . Ποια ήταν η προσέγγιση της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας κε Ρίζο και ποια του Δήμου Βέροιας κε Βοργιαζίδη για το τριήμερο που μας πέρασε , εκτός αν θέλατε να ενισχύσετε τις δράσεις των όμορων δήμων καθώς όχι μόνο δεν μπορέσατε να φέρετε κόσμο στην Βέροια αλλά δεν καταφέρατε να κρατήσετε και τους ίδιους τους Βεροιώτες στον τόπο μας . Ευτυχώς τα πολιτιστικά σωματεία των κοινοτήτων του Δ. Βέροιας , χρωμάτισαν μουσικά και γαστρονομικά την Καθαρή Δεύτερα στο Καλλικρατικό δήμο Βέροιας, στην πόλη της (δημοτική κοινότητα ) Βέροιας αντίθετα δεν κουνήθηκε φύλλο.

Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία , καθώς οι περιορισμοί του covid φέτος δεν υπήρχαν , ενώ η διάθεση του κοινού να εκδράμει το τριήμερο δεν είχε προηγούμενο , όπως φάνηκε και από το ρεκόρ επισκέψεων στον γειτονικό Δήμο Νάουσας .Την τάση αυτή του κοινού, δεν καταφέρατε κε Βοργιαζίδη και κε Ρίζο , ούτε στο ελάχιστο να την κεφαλαιοποιήσετε σε κέρδος για την Βέροια.

Εύλογα θα απαντήσει κάποιος και θα πει ποιες εκδηλώσεις και ποιες αποκριάτικες δράσεις ,αφού δεν υπήρξαν ούτε τα στοιχειώδη, καθώς το τριήμερο που πέρασε ούτε καν φωταγωγήθηκε η πόλη . Στα σκοτάδια κατέβηκε την οδό Μητροπόλεως ο σύλλογος Βλάχων για το έθιμο των Καπεταναίων το βράδυ της Παρασκευής , ένα έθιμο το οποίο έχει την δική του βαθιά ιστορία στην Βέροια και το οποίο με τον τρόπο αυτό απαξιώθηκε από τον Δήμο Βέροιας, αντί να αγκαλιασθεί και να αξιοποιηθεί είτε από το Δήμο είτε από την δημοτική επιχείρηση.

Ανύπαρκτες δυστυχώς οι δράσεις του Δήμου Βέροιας για την εορταστική περίοδο που μας πέρασε, ανύπαρκτη αντίστοιχα και η βοήθεια προς τους επαγγελματίες της Βέροιας , οι οποίοι αφέθηκαν μαζί με τα πολιτιστικά σωματεία να παλεύουν μόνοι τους για να κρατήσουν τον κόσμο στην πόλη .

Κλείνοντας , θα ήταν άδικο από πλευράς μου να μην αναφέρω ότι στο παρελθόν έγιναν σοβαρές προσπάθειες από την Δημοτική Αρχή, ώστε η Βέροια να είναι παρούσα στα αποκριάτικα δρώμενα . Δυστυχώς τις προσπάθειες αυτές ο κος Βοργιαζίδης (Δήμαρχος ) και ο κος Ρίζος (Πρόεδρος ΚΕΠΑ ) ακύρωσαν εν τοις πράγμασι ,δίχως να προτείνουν το δικό τους πλάνο. Αρκούνται μάλλον στο να μην κάνουν τίποτα, καθώς πιθανώς να είναι θιασώτες της «θεωρίας » , ότι όσοι δεν κάνουν τίποτα δεν κάνουν και λάθη!

Όπως και να έχει για άλλη μια φορά απέδειξαν με την στάση τους ότι είναι , όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά «ανύπαρκτοι».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για πρώτη φορά η ακολουθία των εγκωμίων του Αγίου Λουκά του Ιατρού την Κυριακή  11 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ.

Για πρώτη φορά η ακολουθία των εγκωμίων του Αγίου...

στην Παναγία ΔοβράΓια πρώτη φορά στην Ιερά Μονή της...

Προς τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Πρόταση του Δήμου Βέροιας για την δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας, συνολικού μήκους 350 χλμ

Προς τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και...

Ένα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών που θα αποτελέσει...

Η Λίνα Τουπεκτσή δίπλα στους παραγωγούς κερασιών: Αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ

Η Λίνα Τουπεκτσή δίπλα στους παραγωγούς κερασιών:...

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λίνα...

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Βέροια: Ορκωμοσία και επίδοση ξιφών σε 29 νέους Υπαστυνόμους

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Βέροια:...

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Δεν σταματάμε ούτε μέρα!

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Δεν σταματάμε ούτε μέρα!

«Δεν σταματάμε ούτε μέρα! Κανένας εφησυχασμός στον...

5η Ιατρική Εβδομάδα του Αγίου Λουκά του Ιατρού Ολοκληρώθηκε η ημερίδα: «Φροντίδα Υγείας, Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον»

5η Ιατρική Εβδομάδα του Αγίου Λουκά του Ιατρού...

Στο πλαίσιο της «5ης Ιατρικής Εβδομάδας του Αγίου...

Κυριακή της Πεντηκοστής και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Σέλι

Κυριακή της Πεντηκοστής και Δευτέρα του Αγίου...

Παρουσία αρκετών κατοίκων του Σελίου γιορτάστηκε η...

Τάσος Μπαρτζώκας: «Σε διαρκή επαφή με αγρότες και ΕΛΓΑ για τις ζημίες στη σπορά βαμβακιού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Σε διαρκή επαφή με αγρότες και ΕΛΓΑ...

Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου τριημέρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...