ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Δρόμοι παράλληλοι Του Θεόφιλου Κορωνά Υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας

ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Δρόμοι παράλληλοι Του Θεόφιλου Κορωνά Υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας

Άνοιξε το Τριώδιο , ήρθε η Τσικνοπέμτη , πέρασαν οι Απόκριες και η Καθαρά Δευτέρα και για όλους όσους ζουν και βιοπορίζονται στην πόλη της Βέροιας ήταν δυστυχώς μια κοινή Πέμπτη , μια συνηθισμένη Κυριακή και μια Δευτέρα χειρότερη από τις άλλες, τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς.

Ενώ οι γειτονικές πόλεις και δεν αναφέρομαι στην Νάουσα , της οποίας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν βαθιές ρίζες και παράδοση , αλλά αναφέρομαι σε πρωτεύουσες όπως η Έδεσσα, η Κοζάνη καθώς και οι κοινότητες Μελίκης και Κρύας Βρύσης έσφυζαν από ζωή , μουσική και κόσμο που ενίσχυσε τις τοπικές επιχειρήσεις , εμείς εδώ στην Βέροια απαγγέλαμε Δ. Σολωμό , « άκρα του τάφου σιωπή…» μελαγχολικά στο ημίφως (καθώς ούτε καν φωταγωγήθηκε η πόλη, για αποκριάτικο στολισμό γενικά ούτε κατά διάνοια) .

Το θέμα βέβαια είναι πολύ σοβαρό , γιατί ενώ επιχειρηματίες άλλων πόλεων , εχθές το βράδυ επέστρεψαν στα σπίτια τους, με τα κέρδη του τριημέρου και την αισιοδοξία τους στα ύψη , εδώ στην Βέροια μετά το τριήμερο , οι περισσότεροι στέκονται προβληματισμένοι , επειδή σήμερα εκτός όλων των άλλων είναι και η τελευταία ημέρα του μήνα, ενός μήνα ιδιαίτερα δύσκολου καθώς εκπνέει και η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Αναφέρομαι λοιπόν στην συμβολή του Δήμου Βέροιας σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις : Τι προγραμμάτισε λοιπόν Δήμος Βέροιας είτε ο ίδιος, είτε η επιχείρηση πολιτισμού του Δ. Βέροιας για την εορταστική περίοδο της αποκριάς που πέρασε ανεπιστρεπτί;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα : ΤΙΠΟΤΑ ή σχεδόν τίποτα καθώς ελάχιστα πράγματα έγιναν αντιληπτά και δεν είχαν δυστυχώς κανένα αντίκτυπο στην ζωή της πόλης . Ποια ήταν η προσέγγιση της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας κε Ρίζο και ποια του Δήμου Βέροιας κε Βοργιαζίδη για το τριήμερο που μας πέρασε , εκτός αν θέλατε να ενισχύσετε τις δράσεις των όμορων δήμων καθώς όχι μόνο δεν μπορέσατε να φέρετε κόσμο στην Βέροια αλλά δεν καταφέρατε να κρατήσετε και τους ίδιους τους Βεροιώτες στον τόπο μας . Ευτυχώς τα πολιτιστικά σωματεία των κοινοτήτων του Δ. Βέροιας , χρωμάτισαν μουσικά και γαστρονομικά την Καθαρή Δεύτερα στο Καλλικρατικό δήμο Βέροιας, στην πόλη της (δημοτική κοινότητα ) Βέροιας αντίθετα δεν κουνήθηκε φύλλο.

Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία , καθώς οι περιορισμοί του covid φέτος δεν υπήρχαν , ενώ η διάθεση του κοινού να εκδράμει το τριήμερο δεν είχε προηγούμενο , όπως φάνηκε και από το ρεκόρ επισκέψεων στον γειτονικό Δήμο Νάουσας .Την τάση αυτή του κοινού, δεν καταφέρατε κε Βοργιαζίδη και κε Ρίζο , ούτε στο ελάχιστο να την κεφαλαιοποιήσετε σε κέρδος για την Βέροια.

Εύλογα θα απαντήσει κάποιος και θα πει ποιες εκδηλώσεις και ποιες αποκριάτικες δράσεις ,αφού δεν υπήρξαν ούτε τα στοιχειώδη, καθώς το τριήμερο που πέρασε ούτε καν φωταγωγήθηκε η πόλη . Στα σκοτάδια κατέβηκε την οδό Μητροπόλεως ο σύλλογος Βλάχων για το έθιμο των Καπεταναίων το βράδυ της Παρασκευής , ένα έθιμο το οποίο έχει την δική του βαθιά ιστορία στην Βέροια και το οποίο με τον τρόπο αυτό απαξιώθηκε από τον Δήμο Βέροιας, αντί να αγκαλιασθεί και να αξιοποιηθεί είτε από το Δήμο είτε από την δημοτική επιχείρηση.

Ανύπαρκτες δυστυχώς οι δράσεις του Δήμου Βέροιας για την εορταστική περίοδο που μας πέρασε, ανύπαρκτη αντίστοιχα και η βοήθεια προς τους επαγγελματίες της Βέροιας , οι οποίοι αφέθηκαν μαζί με τα πολιτιστικά σωματεία να παλεύουν μόνοι τους για να κρατήσουν τον κόσμο στην πόλη .

Κλείνοντας , θα ήταν άδικο από πλευράς μου να μην αναφέρω ότι στο παρελθόν έγιναν σοβαρές προσπάθειες από την Δημοτική Αρχή, ώστε η Βέροια να είναι παρούσα στα αποκριάτικα δρώμενα . Δυστυχώς τις προσπάθειες αυτές ο κος Βοργιαζίδης (Δήμαρχος ) και ο κος Ρίζος (Πρόεδρος ΚΕΠΑ ) ακύρωσαν εν τοις πράγμασι ,δίχως να προτείνουν το δικό τους πλάνο. Αρκούνται μάλλον στο να μην κάνουν τίποτα, καθώς πιθανώς να είναι θιασώτες της «θεωρίας » , ότι όσοι δεν κάνουν τίποτα δεν κάνουν και λάθη!

Όπως και να έχει για άλλη μια φορά απέδειξαν με την στάση τους ότι είναι , όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά «ανύπαρκτοι».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...