Ο Αυγενάκης παίζει τα… ρέστα του για να αλώσει τη SL2!!

Ο Αυγενάκης παίζει τα… ρέστα του για να αλώσει τη SL2!!

Η Σούπερ Λίγκ 2 μια κατηγορία – τέρας που δημιούργησε ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει σήμερα Τετάρτη έχει ΔΣ με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατάφερε με Δούρειο Ίππο τον Χανιώτη επιχειρηματία Αντώνη Ροκάκη να διασπάσει το μέτωπο των ΠΑΕ που διεκδικούσαν τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί από το στοίχημα και επιθυμεί να επιβάλει τον εκλεκτό του.

Δέλεαρ είναι οι 150.000 ευρώ σε κάθε ομάδα που έχει υποσχεθεί να διατεθούν στις ΠΑΕ ο κ. Ροκάκης. Δεν έχει εξηγήσει όμως από που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Θεωρητικά με απόφαση Αυγενάκη τα χρήματα που προκάλεσαν την απεργία των ΠΑΕ ύψους 70.000 κατευθύνθηκαν σε άλλες ανάγκες του υπουργείου.

Ο ίδιος ο υποψήφιος διαβεβαιώνει σε συζητήσεις του με μέλη του συνεταιρισμού ότι με τις καλές σχέσεις που διατηρεί με το υπουργείο μπορεί να τα εκταμιεύσει και να ανατρέψει την απόφαση.

Παράγοντες των ομάδων έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν μπορεί ο Χανιώτης επιχειρηματίας να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του. Οι καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, τον Ολυμπιακό και τον κ. Αυγενάκη δεν αρκούν να φέρουν χρήματα στην κατηγορία. Αντίθετα δηλώνουν επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι μοναδικός στόχος ήταν η αποπομπή του πρώην, πλέον, πρέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου, εκπροσώπου του Απόλλωνα Σμύρνης που αντιστάθηκε δυναμικά στις αποφάσεις του υπουργείου και στο… άδειασμα από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο τελευταίος αφού εξασφάλισε για τις ομάδες της κατηγορίας (Σούπερ Λίγκα) το δικό τους ποσοστό άφησε την SL2 στη μοίρα της.

Ο άλλος υποψήφιος είναι ο Πέτρος Μαρτσούκος, επιχειρηματίας από την Σπάρτη που συσπειρώνει γύρω του τις ομάδες που θέλουν ανεξάρτητη πορεία με διεκδικήσεις από την Πολιτεία.

Στις σημερινές εκλογές από τις 30 ΠΑΕ δικαίωμα ψήφου δεν έχουν οι τέσσερις Β΄ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), αλλά και ο Απόλλων Λάρισας που έχει απουσιάσει από τρεις συνεδριάσεις του ΔΣ και ουσιαστικά υπολειτουργεί. Από τις άλλες 25 ομάδες η πλευρά Μαρτσούκου υπολογίζεται ότι στηρίζεται από 15 έως 18 ΠΑΕ. Η κατάσταση, όμως, παραμένει ρευστή αφού από πλευράς υπουργείου ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις σε προέδρου ομάδων με δέλαρ πιθανή οικονομική ενισχυρη. Οι πιέσεις ασκούνται σε όλα τα επίπεδα. Από τοπικούς βουλευτές, έως και μικροκομματικές διευκολύνσεις για τις εξωποδοσφαιρικές δραστηριότητές τους.

Θεωρητικά αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επιστρέψουν στα γήπεδα και οι ομάδες δίνοντας τέλος στην αποχή τους. Κάτι τέτοιο όμως θεωρείται από δύσκολο έως αδύνατο αφού το βασικό αίτημα, η υλοποίηση των υποσχέσεων της πολιτείας δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήλωση του Δ. Μπακάλη για την παραίτησή του από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας

Δήλωση του Δ. Μπακάλη για την παραίτησή του από την...

Ενας εργάτης και λάτρης του ερασιτεχνικού...

Χωρίς δύο η Βέροια στον

Χωρίς δύο η Βέροια στον "τελικό" με Δόξα Δράμας -...

Το πιο κρίσιμο φετινό του παιχνίδι δίνει την Κυριακή...

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο Γιοβάνοβιτς;

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο...

Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε να προκριθεί στο Euro, αφού...

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα ώρα έναρξης στα ματς

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα...

Εντός έδρας αγωνίζονται την Κυριακή 31 Μαρτίου οι δύο...

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας, πρωταθλήτρια η Αλεξάνδρεια!

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας,...

Η ΑΕ Αλεξάνδρεια είναι και μαθηματικά η φετινή...

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη Χρυσούπολη

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη...

Την εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε ο Μέγας...

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική κατηγορία

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική...

Συνεχίστηκε σήμερα, με τα παιχνίδια της 28ης...

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...