Αντιδράσεων συνέχεια για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Βέροιας - Από Οικολογική Ομάδα, «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», Λ.Α.Σ. και Θ. Κορωνά

Αντιδράσεων συνέχεια για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Βέροιας - Από Οικολογική Ομάδα, «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», Λ.Α.Σ. και Θ. Κορωνά

-Τι καταγγέλλουν, τι ζητούν και τι προτείνουν

Με δημόσιες τοποθετήσεις - ανακοινώσεις συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑ Βέροιας και την μέθοδο επεξεργασίας των λυμάτων από τον εργολάβο που χειρίζεται τον Βιολογικό. Μετά την ειδική συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στο δημοτικό συμβούλιο, ακολούθησαν το Σαββατοκύριακο, τέσσερα δελτία Τύπου, από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας, την δημοτική παράταξη «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» του Π. Παυλίδη, την δημοτική παράταξη της Λ.Α.Σ. και τον παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο για τον Δήμο Βέροιας Θεόφιλο Κορωνά.

Στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν:

Οικολογική Ομάδα Βέροιας
Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων
Αέρας κοπανιστός, ο βιολογικός
καθαρισμός Βέροιας


Δύο μέρες μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με μοναδικό θέμα τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης, που διήρκησε 4.5 ώρες, επανερχόμαστε. Σήμερα 11 Μαρτίου 2023, ο βιολογικός της Βέροιας, ξαναέδειξε ότι δεν λειτουργεί έστω στοιχειωδώς και είναι ο μεγαλύτερος ρυπαντής του Νομού. Το απόγευμα, κλήθηκε η Αστυνομία πάλι και αμέσως ξαναήρθε στο σημείο που αδειάζει τα απόβλητα στην Τάφρο 66 ο βιολογικός. Οι εικόνες ίδιες με την 31-12-2022, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου. Αφόρητη δυσοσμία που δεν μπορεί να αποδοθεί στις φωτογραφίες. Την ίδια ώρα, ειδοποιήθηκε και ο Δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεοδωρίδης Θεόδωρος, που ήρθαν στο σημείο να δουν. Και είδαν. Στη συνέχεια μπήκαμε όλοι μέσα στις εγκαταστάσεις, όπου ειδοποιημένοι από τον Δήμαρχο, ήρθαν και οι κύριοι Διαμάντης, Μπίσμπας και ο ηλεκτρολόγος. Εκεί, μπροστά σε όλους και στα όργανα της τάξης, ο ηλεκτρολόγος έδειξε στους κλειδωμένους ηλεκτρικούς πίνακες ότι τώρα, δεν «έπεσε» κάποιος ρελές, θερμικό, ινβέρτερ ή κάποιος πρόεδρος για να σπάσει το σκαφοειδές οστό. Οι αντλίες δεν είχαν πρόβλημα. Μπορεί να μας παιδέψει ακόμη περισσότερο η όλη αυτή γελοιότητα περί εξαφάνισης ύλης που την υπερασπίζεται σύσσωμη η Διοίκηση ως συνένοχη αλλά, στο τέλος τα πράγματα θα ισορροπήσουν. Οι πολλές ανοησίες που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα ξαναακουστούν. Όπως έχουν όλα ένα όριο, έχει και το θράσος. Όλα αυτά τα σημερινά, δυο μέρες μετά την … διεξοδική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί μέσα οι εκλεγμένοι, ας διαλέξουν. Την αξιοπρέπειά τους ή… Και κάτι τελευταίο. Τελικά είναι τόσα πολλά τα λεφτά που στριφογυρίζουν γύρω από τον «βιολογικό καθαρισμό» και τις δεξαμενές των ακατέργαστων λυμάτων; Να ψάξουμε κάτι άλλο ίσως; (Η σημερινή τρεχάλα, τελείωσε στις 10 το βράδυ, με την κατάθεση στο Αστυνομικό τμήμα)

Για την Οικολογική Ομάδα Βέροιας: Νίκος Ασλάνογλου

Για το ΠΑΝΔΟΙΚΟ:

Η Επταμελής Γραμματεία: Ν. Ασλάνογλου (Βέροια) 6946-381707 Κ. Βολιώτης (Βόλος) 6977-686838, Φ. Γερόπουλος (Βόλος) 6975-661819, Θαν. Θεοδωρόπουλος (Πάτρα) 6972-880774, Γ. Καλλιαμπέτσος (Αθήνα) 6944-842384, Δ. Μίχαλος (Ρόδος) 6944-862254, Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα) 6978-026141

ΣYNΔΗΜΟΤΕΣ: Άμεση παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ και τέλος της συγκάλυψης από τον δήμαρχο

Την προηγούμενη εβδομάδα προκαλέσαμε μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για το θέμα του Βιολογικού του Δήμου μας και την λειτουργία του, έπειτα από τα τελευταία ευρήματα της Οικολογικής Ομάδας και τις αστείες δικαιολογίες που επικαλέστηκαν. Σε αυτήν :

Ο εργολάβος ομολόγησε (και πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς) ότι δεν υπάρχει πιστοποίηση της μεθόδου του που χρησιμοποιεί στον Βιολογικό. Αποκάλυψε δηλαδή ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ όταν ανακοίνωνε δημόσια ότι υπάρχει πιστοποίηση κι ότι όλα είναι πυροτεχνήματα της αντιπολίτευσης, έλεγε ψέματα δημόσια. Κι από τότε δεν ανακάλεσε.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν παράγεται καθόλου λυματολάσπη (δηλαδή η μέθοδος του εξαφανίζει την υλη!!!) και γι αυτό δεν χρησιμοποιεί την ειδική γραμμή και τα μηχανήματα. Που χρησιμοποιούν όλες οι άλλοι μέθοδοι που εφαρμόζονται διεθνώς. Κι ας λέει και το αρμόδιο εργαστήριο της Στουτγάρδης που μας το παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ότι είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ευρώπης, ότι απομένει το 30% της επεξεργασίας.

Ενημέρωσε ότι δεν εκδιώχτηκε η μέθοδος του από άλλες πόλεις στην Ελλάδα, αλλά κι ότι δεν εφαρμόζεται, αλλά την εφαρμόζει σε 400 άλλες πόλεις του εξωτερικού.

Ότι πληρώνει κανονικά το ετήσιο ενοίκιο των 2.600 € κι ότι βάζει 120.000€ από την τσέπη του κάθε χρόνο γιατί αγάπησε την Βέροια και την προβάλει.

Οι διοικούντες και η υπηρεσία επέμεναν ότι όταν κάποιος θέλει να επισκεφτεί τον χώρο, πρέπει να τους ειδοποιεί!!! Δηλαδή διαφάνεια θέλουν μόνο όταν ...ειδοποιούνται!

Ότι μπορούν 2.35τονοι αιωρούμενα σωματίδια (την ημέρα παρακαλώ!) να «φύγουν».... νόμιμα...

Ότι όταν πήγαν οι Οικολόγοι για την έρευνα και είδαν όλη την λυματολάσπη να φεύγει στο «66», η αιτία ήταν ότι είχε χαλάσει το inverter μιας αντλίας. Ότι η δεύτερη αντλία ήταν ήδη χαλασμένη και δεν λειτουργούσε, αλλά θα την φτιάξουν. Κι ότι και η τρίτη η εφεδρικιά κι εκείνη χαλασμένη ήταν και δεν λειτουργούσε, γιατί λείπει ένα καπάκι!

Μας ενημέρωσαν ότι όταν πήγαν οι Οικολόγοι, έλειπε ο υπεύθυνος που έπαιρνε δείγματα για τον έλεγχο κι ότι ήταν κλειδωμένα. Κι ότι μόνο αυτός είχε κλειδί και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν την έκταση της ρύπανσης (κι όχι μόλυνσης!). Αλλά πλέον τα κλειδιά θα τα έχουν τρία άτομα κι ότι ήταν επιθυμία τους τα κλειδιά να τα έχει προγενέστερα ο συγκεκριμένος εργαζόμενος.

Ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων τα ξέρει μόνο ο εργαζόμενος κι όχι οι Διοικούντες και πρέπει όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί από εκείνον. Και φυσικά όταν ρωτήθηκαν ότι αυτοί που υπογραφούν τις Συμβάσεις, έχουν και την πολιτική ευθύνη των επιλογών και των αποφάσεων, δεν απάντησαν ΠΟΤΕ!

Δεν απάντησαν ποτέ, πόσες φορές χαλάνε αυτά τα εργαλεία και πόσο συχνά συμβαίνει αυτό.

Δεν απάντησαν αν έχουν κοπεί τιμολόγια μεταφοράς της λυματολάσπης αλλού και ποια μεταφορικά μέσα έχουν χρησιμοποιηθεί.

Δεν απάντησαν ούτε όταν ρωτήθηκαν ότι αφού η ΔΕΥΑΒ εξοικονόμησε 3.000.000 € όλα αυτά τα χρόνια, γιατί δεν είδε ο δημότης κάποια μείωση στο λογαριασμό του νερού και που πήγαν αυτά τα χρήματα.

Δεν απάντησαν ούτε όταν ρωτήθηκαν ποιος τους επέβαλε να μην φέρνουν λύματα από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας (ακόμα κι από Πάτρα και Μεσολόγγι!!!), ούτε όταν ρωτήθηκαν γιατί σταμάτησαν να φέρνουν λυματολάσπη και από τις άλλες πόλεις στον Βιολογικό μας αφού όλα ήταν και είναι νόμιμα. Να σωθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα με την μέθοδο που μόνο αυτοί πιστεύουν.

Σε όλα αυτά ο Δήμαρχος που τα έβλεπε σε παλαιότερες δηλώσεις του «ως αστείο», « ως πυροτεχνήματα», κλπ μας δήλωσε ότι θα συνεχίσει με αυτόν τον εργολάβο γιατί δεν καλέσαμε άλλον επιστήμονα να αντιπαρατεθεί στην μέθοδο (!!!). Λες κι εμείς μόνο πρέπει να ενδιαφερόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ότι ήταν μια κούφια συνεδρίαση κι ας έγιναν περίπου 100 ερωτήσεις για ένα μόνο θέμα που αφορά την υγεία και την ασφάλεια. Κι ας ομολογήθηκε ότι ήδη ο Εισαγγελέας απεύθυνε κατηγορίες σε 4 άτομα για προηγούμενη περίπτωση.

Κι ενώ αντιμετώπισαν την σοβαρότητα του θέματος με αδιαφορία, ειρωνεία και χλευασμό, δεν έκαναν το ίδιο δυο ημέρες αργότερα όταν προχθές το Σαββάτο, επισκεφτήκαν πάλι οι Οικολόγοι τον Βιολογικό. Και κάλεσαν και τον Δήμαρχο (να μην βγάζει την ουρά του απέξω) κι αυτός με την σειρά του τον Πρόεδρο, τον υπεύθυνο για τα δείγματα και τον ηλεκτρολόγο. Κι αφού δεν του αρκούσε η βρωμιά στον οχετό κι αυτά που έβλεπε να ρέουν στο «66», ψάχνοντας για προσχήματα, ήθελε να διαπιστώσει αν λειτουργούσαν κανονικά και τα ρελέ και οι αντλίες. Και όταν δεν βρέθηκε άλλος ισχυρισμός για «επικάλυψη», άρχισαν να εκτρέπονται και να επιτίθενται προσωπικά στους ελέγχοντες.

Πλέον η «δυσοσμία» του Βιολογικού έχει φτάσει μακριά. Δυστυχώς η ανεύθυνη αντιμετώπιση είναι προκλητική σε βαθμό δεύτερων σκέψεων. Σε βάρος της υγείας των δημοτών κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι.

κ. Δήμαρχε,

ζητάμε να προβείτε άμεσα στην καθαίρεση του Πρόεδρου της ΔΕΥΑΒ, γιατί περίπτωση να παραιτηθεί μόνος του δεν υπάρχει, αφού όπως δήλωσε «είναι για εσάς καρποφόρο δέντρο». Και να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας. Γιατί αυτήν την φορά ήσασταν παρών.

Ζητάμε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, καθως και την μη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Τα «καλά παιδιά» μας τελείωσαν. Η λυματολάσπη σας παρασύρει στον λάκκο που ανοίξατε.

Παύλος Παυλίδης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Συνδημότες»

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ:
Να πάψει η ανάθεση σε εργολάβους
του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας

Παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του κου Βοργιαζίδη και των δύο παρατάξεων που συναποτελούν την Διοίκηση του Δήμου, για ακόμα μία φορά γίνεται τελείως ξεκάθαρο πως η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν και στον τομέα που αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό Βέροιας φορτώνει ένα δυσβάσταχτο κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μέσω της ανταποδοτικότητας, στις πλάτες του λαού του Δήμου Βέροιας. Από την άλλη αυτή η ίδια η πολιτική έχει αρνητικές συνέπειες και στην υγεία του λαού καθώς απουσιάζουν εκείνα τα μέτρα που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτό αποδείχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με μοναδικό θέμα συζήτησης την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Βέροιας Ενώ οι σκυλοκαβγάδες συμβούλων της πλειοψηφίας, με συμβούλους των παρατάξεων του κου Παυλίδη και του κου Μαρκούλη που σκοπό είχαν να αποκρύψουν ότι όλοι συμφωνούν στην ανάθεση σε εργολάβο της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας και γενικότερα στη λειτουργία με ιδιωτικο- οικονομικά κριτήρια της ΔΕΥΑΒ απαξίωσαν πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

αυτό που αρμόζει είναι να έχουμε, να έχουν οι δημότες του Δήμου Βέροιας ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης και επίσης ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα επεξεργασίας λυμάτων χωρίς να φορτώνεται το κόστος κατασκευής και λειτουργίας στους δημότες, χωρίς να ρυπαίνεται το περιβάλλον με αρνητικές συνέπειες στην υγεία του λαού μας.

Στην κατεύθυνση αυτή οι προτάσεις μας είναι:

• Καμία ιδιωτικοποίηση, να πάψει η ανάθεση σε εργολάβους του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας.

• Στελέχωση με επαρκές προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων με εργαζόμενους με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας.

• Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του όλου συστήματος, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του σε όλες τις συνθήκες, όλο τον χρόνο.

• Κατάργηση της ανταποδοτικότητας ώστε να μην φορτώνεται το κόστος λειτουργίας στους δημότες

• Διαρκείς έλεγχοι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν προκαλείται ρύπανση του περιβάλλοντος.

Σε μία ακόμα αρνητική για τον λαό εξέλιξη η κυβέρνηση της ΝΔ με το Νομοσχέδιο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής»., προχωρά στην ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης στα χέρια μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματικών κολοσσών.

Με το Νομοσχέδιο αυτό υλοποιούνται οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ η τωρινή κυβέρνηση αξιοποιεί το έδαφος που είχε στρώσει η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτή που υπάρχει σήμερα για τα λαϊκά στρώματα που θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το νερό και τις υπηρεσίες αποχέτευσης.

Επίσης χειρότερη κατάσταση θα διαμορφωθεί και για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ, όπου θα χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις αλλά και η κατάσταση ως προς την ποιότητα του νερού, γενικότερα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την προστασία του περιβάλλοντος καθώς αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα αφού το κύριο για το κεφάλαιο είναι η κερδοφορία του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση λέμε όχι στην «απελευθέρωση», την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του κλάδου και όλο το λαό και διεκδικούμε:

• Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

• Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού και των άλλων υπηρεσιών για τον λαό, όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας.

• Φθηνό και ποιοτικό νερό για όλο τον λαό, σε κάθε περιοχή του Δήμου..

• Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από το κράτος.

• Άμεσα να εγκριθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις.

• Άμεση χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ από το κράτος για την κάλυψη του συνόλου του ενεργειακού τους κόστους.

Βιολογικός Καθαρισμός Βέροιας:
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις...

Δύο ημέρες μετά την από 9.3.2023 ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Βέροιας με μοναδικό θέμα την λειτουργία του Βιολογικού της Βέροιας και ενώ ο Δήμαρχος Βέροιας , αυτάρεσκα δήλωνε ότι δεν πείστηκε από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι στον βιολογικό της Βέροιας όλα βαίνουν καλώς κατά τον ίδιο , χθες το απόγευμα επαναλήφθηκαν οι εικόνες της 31.12.2022.

Οι εικόνες, με το μαύρο νερό που πέφτει από τον αγωγό του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ του Δήμου Βέροιας στο ποτάμι όχι απλά διαψεύδουν αλλά εκθέτουν τον κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζιδη, ο οποίος πρέπει να αντιληφθεί, ότι με αστειάκια και ειρωνείες στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, παρόμοια με αυτά που έκανε στο Δημ. Συμβούλιο Βέροιας την 9.3.2023, πλέον δεν μπορεί να καλύπτει την ανεπάρκεια του στην διαχείριση του Βιολογικού που μέρα με την μέρα τον εκθέτει.

Κύριε Βοργιαζίδη τελικά τι έφταιξε το Σάββατο 11.3.2023 και στο ποτάμι αντί για διαυγές νερό, χύθηκε από τον αγωγό της ΔΕΥΑ του Δήμου Βέροιας , μαύρη -καφέ λάσπη; Θα δώσετε επιτέλους κάποια απάντηση;

Μήπως υπήρξε κάποια ξαφνική βλάβη, δηλαδή κάηκε πάλι κάποιο ρελέ από την εγκατάσταση ή κάποιο από τα Inverter όπως κατά δήλωση σας, στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας συνέβη την 31.12.2022 ;

Όχι κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη, καθώς όπως αναφέρεται στο από 11.3.2023 έγγραφο της οικολογικής ομάδας Βέροιας , ο ηλεκτρολόγος της εγκατάστασης του Βιολογικού της Βέροιας, δεν διαπίστωσε καμία βλάβη.

Τελικά τα όσα καταγγέλλει η οικολογική ομάδα Βέροιας στο από 11.3.2023 έγγραφο της είναι αληθή ή ψευδή;

Τα όσα κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας (9.3.2023) ο εκπρόσωπος της οικολογικής ομάδας , Νίκος Ασλάνογλου κι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Θεοδωρίδης σχετικά με το παρόμοιο συμβάν της 31.12.2022 είναι κι αυτά ψευδή;

Εάν είναι ψέματα, καθώς τα όσα ειπώθηκαν είναι εξόχως επιβαρυντικά για εσάς , οφείλετε αύριο να καταθέσετε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για να διαφυλάξετε το κύρος του Δήμου Βέροιας, διαφορετικά η σιωπή σας επί των παραπάνω καταγγελιών ερμηνεύεται ως αποδοχή των όσων σας καταλογίζει η οικολογική ομάδα.

Πρόταση. Ίσως η πιο απλή που υπάρχει:

Πάρτε επιτέλους μια πρωτοβουλία, με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος για εσάς και αναθέστε με δαπάνη του Δήμου Βέροιας ,τον διαχειριστικό έλεγχο του Βιολογικού και του εργολάβου στον οποίο έχετε αναθέσει την λειτουργία του, σε μια ανεξάρτητη αρχή , που για τους επόμενους τουλάχιστον έξι μήνες θα βρίσκεται καθημερινά στον Βιολογικό και θα ελέγχει την λειτουργία του , όπως η ίδια θα κρίνει (ανεξάρτητα και αμερόληπτα) και λαμβάνοντας προφανώς δείγματα από το καταληκτικό στο ποτάμι αγωγό και όχι από δεξαμενή εντός της εγκατάστασης, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Κύριε δήμαρχε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή όπως και οι ευθύνες που ενδεχομένως να βαραίνουν εσάς.

Ανεξαρτήτως όμως του παραπάνω ,οφείλετε να δράσετε έστω και τώρα ,αναγνωρίζοντας το προφανές, ότι εάν οι καταγγελίες της οικολογικής ομάδας είναι αληθείς και βάσιμες, το μέγεθος της ζημιάς είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό και βασικός υπεύθυνος είστε εσείς με την στάση σας όλο αυτό το διάστημα.

Το θέμα προφανώς δεν έκλεισε, αλλά μόλις άνοιξε. Θέλω να πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων που λήφθηκαν την 31.12.2022 αλλά και την 11.3.2023, θα γίνουν γνωστά σε όλους μας και δεν θα συμπεριληφθούν στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του Δήμου Βέροιας.

Θεόφιλος Κορωνας,

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάσος Μπαρτζώκας για την 25η Μαρτίου: Τον αγώνα για τη νίκη την Παντοτινή θα τον δώσουμε όπως οι πρόγονοί μας. Με γενναιότητα και ανδρεία!

Τάσος Μπαρτζώκας για την 25η Μαρτίου: Τον αγώνα για τη...

Κάθε χρόνο, με αφορμή την διπλή γιορτή της εθνικής μας...

Ξανά στον ΕΛΓΑ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για την καταβολή των εκκρεμών αποζημιώσεων στο σύνολο των πληγέντων παραγωγών

Ξανά στον ΕΛΓΑ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για την καταβολή...

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Λάζαρου...

Τριάντα υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο «Κοινός Τόπος» και ο Νίκος Κουτσογιάννης

Τριάντα υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς...

Τους πρώτους 30 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς...

«Κύριε Βοργιαζίδη φτάνει…αλλάξτε παραμύθι, αυτό δεν έχει δράκο!»

«Κύριε Βοργιαζίδη φτάνει…αλλάξτε παραμύθι, αυτό δεν...

Στον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη απαντά ο...

Βέροια: 30.000 ευρώ από την ΚΕΔΕ, για τους σκοπούς της καμπάνιας της Future Library - Με χιλιάδες νέα βιβλία θα εμπλουτισθούν δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας

Βέροια: 30.000 ευρώ από την ΚΕΔΕ, για τους σκοπούς της...

«Επενδύουμε στο βιβλίο, εμπλουτίζουμε το μέλλον»...

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ : Με επιτυχία...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πιστοποιημένο...

Τον πήρε  το Ποτάμι

Τον πήρε το Ποτάμι

Του Αντώνη Μαρκούληυπ. Βουλευτής Ημαθίας...

Λ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Λύση στο ζήτημα των μετακλήσεων εργατών γης από τρίτες χώρες δίνει ο νέος μεταναστευτικός κώδικας

Λ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Λύση στο ζήτημα των μετακλήσεων...

Για έναν Νέο Κώδικα Μετανάστευσης που αποτυπώνει την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...

 Ένας χρόνος έκλεισε από τη δολοφονία του  Άλκη Καμπανού και εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τη μνήμη του, στο τρισάγιο που έγινε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου...