ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Υποβολή Προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022

Υποβολή Προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022

Περίληψη Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 στο πλαίσιο του Υπομέτρου 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις», Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων»

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι έχει εκδοθεί η αρ. 534/13.03.2023 (ΑΔΑ: 6Σ7Ζ4653ΠΓ-669) Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 στη Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων». Στο πλαίσιο της Δράσης παρέχεται στήριξη για επενδύσεις ανέγερσης, επέκτασης, εκσυγχρονισμού, αναδιάρθρωσης, μείωσης κόστους παραγωγής και δημιουργίας οικονομιών κλίμακας, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων καθώς και επενδύσεις αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για ιδία κατανάλωση. 

Δικαιούχοι της δράσης μπορούν να κριθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου, κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων, εφόσον πληρούνται κατά περίπτωση προϋποθέσεις:

1.       Τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να μην έχουν υπερβεί το 63ο έτος της ηλικίας τους, με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, να μην είναι άμεσα συνταξιοδοτούμενοι, να μην εκτίουν ποινή φυλάκισης, να είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες ή νέοι γεωργοί του υπομέτρου 6.1 με λιγότερα από τέσσερα έτη από την απόφαση ένταξής τους, καθώς και οι επιλαχόντες της 3ης Πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.1.

2.       Τα νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου, πρέπει να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερα, να έχουν διάρκεια τουλάχιστον μέχρι τις 31.12.2033, να είναι δικαστικά φερέγγυα, να έχουν ως κύρια δραστηριότητα την άσκηση της γεωργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη Δράση 4.1.5 πρέπει να υποβάλλουν (οριστικοποιήσουν) μία αίτηση στήριξης ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr κατά το διάστημα από 15/3/2023 έως 16/5/2023 και ώρα 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της ΠΚΜ, τηλ. 2313 330-430, -377, -365, και στην  Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Π.Ε. Ημαθίας.

Αναλυτικό πληροφοριακό υλικό παρέχεται από τους δικτυακούς τόπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr), του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (http://www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr) και από τις Δ.Α.Ο.Κ. στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.  

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε καλλιέργειες της Πρασινάδας

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε την Παρασκευή 15 ...

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε Καβάσιλα  και Π. Σκυλίτσι

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε Καβάσιλα και...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε χθες Παρασκευή, 15...

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:  Ζητούμε επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΠΑΤ για το νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ζητούμε...

Από τον αγροτικό σύλλογο  δήμου Αλεξάνδρειας,...

Συνάντηση Τσαβδαρίδη – Σταμενίτη για άρδευση και συνδεδεμένες  ενισχύσεις για καλλιέργειες  καλαμποκιού και βάμβακος

Συνάντηση Τσαβδαρίδη – Σταμενίτη για άρδευση και...

Για το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των συνδεδεμένων...

Σταμενίτης: «Επενδύουμε στο διάλογο με τους παραγωγούς για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων της ΚΑΠ»

Σταμενίτης: «Επενδύουμε στο διάλογο με τους...

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή των...

Επίσπευση των πληρωμών συνδεδεμένης ενίσχυσης  στους καλλιεργητές βαμβακιού, ζητάει από τον Υπ.Α.Α.Τ.  ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Επίσπευση των πληρωμών συνδεδεμένης ενίσχυσης στους...

Να επισπευστεί το χρονικό διάστημα καταβολής των...

Το κανάλι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στο youtube -  Η εφαρμογή AgriSnap– GR παρέχει πληροφορίες για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ

Το κανάλι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στο youtube - Η εφαρμογή AgriSnap– GR...

Με γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παροχή...

Νάουσα: Εκτιμήσεις ζημιών σε κεράσια από βροχόπτωση

Νάουσα: Εκτιμήσεις ζημιών σε κεράσια από βροχόπτωση

Αναγγελία κοινοποίησης πίνακα εκτιμήσεων ζημιών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...