ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ - Η Κυβέρνηση προωθεί πλαγίως, για εξαπάτηση του κοινού, την ιδιωτικοποίηση του νερού

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ - Η Κυβέρνηση προωθεί πλαγίως, για εξαπάτηση του κοινού, την ιδιωτικοποίηση του νερού

Η Κυβέρνηση εισήγαγε προς συζήτηση και έγκριση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο 263 άρθρων, με το οποίο προωθεί πλαγίως την ιδιωτικοποίηση του νερού, την ίδια στιγμή που ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει το νερό ως δημόσιο αγαθό και σέβεται τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η λαθροχειρία της Κυβερνήσεως εντοπίζεται, κατά πρώτο λόγο, στην ανάμειξη του θέματος του νερού με το θέμα της ενέργειας, υπό την αρμοδιότητα της ίδιας Ρυθμιστικής Αρχής.

Προτείνεται, με το νομοσχέδιο, η δημιουργία κοινής Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Ύδατος. Η Ενέργεια όμως έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί και υπάγεται σε καθεστώς εμπορίας και ελεύθερου ανταγωνισμού. Με ποια λογική υπάγεται στην ίδια Ρυθμιστική Αρχή το νερό, που αναγνωρίζεται ως δημόσιο αγαθό και φυσικό μονοπώλιο του Δημοσίου;

Κατά δεύτερο λόγο, το νομοσχέδιο καταργεί ουσιαστικά τις αρμοδιότητες των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΥΑ και των Δημοτικών Συμβουλίων, που τα ελέγχουν. Με τον τρόπο αυτό, καταργεί τον πυρήνα του ιδρυτικού νόμου 1069/1980 των ΔΕΥΑ.

Κατά τρίτο λόγο, το νομοσχέδιο αφαιρεί εξουσίες από τις ΔΕΥΑ, προς όφελος της Ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα μπορεί να επιβάλλει σ ‘ αυτές και κυρώσεις, χωρίς να αναγνωρίζει τον κοινωφελή και ανταποδοτικό χαρακτήρα τους .

Κατά τέταρτο λόγο, το νομοσχέδιο μειώνει το ρόλο των ΔΕΥΑ, με τη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής, στην οποία δεν περιλαμβάνονται μέλη των ΔΕΥΑ, που γνωρίζουν το αντικείμενο και είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Η Κυβέρνηση προβάλλει ως δικαιολογία για τη νομοθετική της πρωτοβουλία, επιταγές που προκύπτουν δήθεν από Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Οι τελευταίες όμως αφορούν την Ενέργεια και όχι το Νερό.

Είναι φανερό ότι η Κυβερνητική πρωτοβουλία εκπορεύεται από τη γνωστή ακραία νεοφιλελεύθερη της πολιτική για την ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Η προσπάθεια παραπλανήσεως του Ελληνικού λαού ότι το νομοσχέδιο αποβλέπει δήθεν σε εξορθολογισμούς της λειτουργίας των ΔΕΥΑ και ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποιήσεως, διαψεύδεται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου και από τη σκόπιμη σύγχυση και ανάμειξη του νερού με την ενέργεια και την υπαγωγή του στην ίδια Ρυθμιστική Αρχή .

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει την κατάδηλη προσπάθεια της Κυβερνήσεως ν’ ανοίξει την πόρτα της ιδιωτικοποιήσεως και του νερού, παραπλανώντας ταυτόχρονα τον Ελληνικό λαό με δηλώσεις ότι το νερό είναι δήθεν και παραμένει δημόσιο αγαθό.

Η Πατριωτική Ένωση ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και τον σεβασμό, στην πράξη, από την Κυβέρνηση των σχετικών με το νερό αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 17 Απριλίου, με 34 θέματα, η Δημοτική Επιτροπή  Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 17 Απριλίου, με 34 θέματα, η...

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής  Βέροιας...

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση...

Αφουγκραζόμενες την ανάγκη ενημέρωσης των μαθητών σε...

Απαγόρευση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και στα λοιπά ρέοντα ύδατα μέχρι τις Μαΐου

Απαγόρευση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας...

Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας...

Εκπαιδευτική δράση του 2ου Αλεξάνδρειου Γυμνασίου Βέροιας σε Σερβία - Ρουμανία

Εκπαιδευτική δράση του 2ου Αλεξάνδρειου Γυμνασίου...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 από την «Μικρή Ιερουσαλήμ»...

1η θέση στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό για τον 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

1η θέση στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό για τον 7ο...

Το 7° Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας συμμετείχε τον 8°...

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

Την Κυριακή 14/4 θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές...

Παρών στο Μνημόσυνο των 21 μαθητών από το Μακροχώρι ο Δήμαρχος Βέροιας

Παρών στο Μνημόσυνο των 21 μαθητών από το Μακροχώρι ο...

Συμπληρώνονται σήμερα 21 χρόνια από το τραγικό...

O ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ στoν Βάλτο και στο Ρουμλούκι – Καμπανία: ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ

O ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ στoν Βάλτο και στο Ρουμλούκι –...

Γράφει ο Γιάννης Δ. ΜοσχόπουλοςΑπτό δείγμα αυτής της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...