ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ - Η Κυβέρνηση προωθεί πλαγίως, για εξαπάτηση του κοινού, την ιδιωτικοποίηση του νερού

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ - Η Κυβέρνηση προωθεί πλαγίως, για εξαπάτηση του κοινού, την ιδιωτικοποίηση του νερού

Η Κυβέρνηση εισήγαγε προς συζήτηση και έγκριση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο 263 άρθρων, με το οποίο προωθεί πλαγίως την ιδιωτικοποίηση του νερού, την ίδια στιγμή που ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει το νερό ως δημόσιο αγαθό και σέβεται τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η λαθροχειρία της Κυβερνήσεως εντοπίζεται, κατά πρώτο λόγο, στην ανάμειξη του θέματος του νερού με το θέμα της ενέργειας, υπό την αρμοδιότητα της ίδιας Ρυθμιστικής Αρχής.

Προτείνεται, με το νομοσχέδιο, η δημιουργία κοινής Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Ύδατος. Η Ενέργεια όμως έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί και υπάγεται σε καθεστώς εμπορίας και ελεύθερου ανταγωνισμού. Με ποια λογική υπάγεται στην ίδια Ρυθμιστική Αρχή το νερό, που αναγνωρίζεται ως δημόσιο αγαθό και φυσικό μονοπώλιο του Δημοσίου;

Κατά δεύτερο λόγο, το νομοσχέδιο καταργεί ουσιαστικά τις αρμοδιότητες των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΥΑ και των Δημοτικών Συμβουλίων, που τα ελέγχουν. Με τον τρόπο αυτό, καταργεί τον πυρήνα του ιδρυτικού νόμου 1069/1980 των ΔΕΥΑ.

Κατά τρίτο λόγο, το νομοσχέδιο αφαιρεί εξουσίες από τις ΔΕΥΑ, προς όφελος της Ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα μπορεί να επιβάλλει σ ‘ αυτές και κυρώσεις, χωρίς να αναγνωρίζει τον κοινωφελή και ανταποδοτικό χαρακτήρα τους .

Κατά τέταρτο λόγο, το νομοσχέδιο μειώνει το ρόλο των ΔΕΥΑ, με τη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής, στην οποία δεν περιλαμβάνονται μέλη των ΔΕΥΑ, που γνωρίζουν το αντικείμενο και είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Η Κυβέρνηση προβάλλει ως δικαιολογία για τη νομοθετική της πρωτοβουλία, επιταγές που προκύπτουν δήθεν από Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Οι τελευταίες όμως αφορούν την Ενέργεια και όχι το Νερό.

Είναι φανερό ότι η Κυβερνητική πρωτοβουλία εκπορεύεται από τη γνωστή ακραία νεοφιλελεύθερη της πολιτική για την ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Η προσπάθεια παραπλανήσεως του Ελληνικού λαού ότι το νομοσχέδιο αποβλέπει δήθεν σε εξορθολογισμούς της λειτουργίας των ΔΕΥΑ και ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποιήσεως, διαψεύδεται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου και από τη σκόπιμη σύγχυση και ανάμειξη του νερού με την ενέργεια και την υπαγωγή του στην ίδια Ρυθμιστική Αρχή .

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει την κατάδηλη προσπάθεια της Κυβερνήσεως ν’ ανοίξει την πόρτα της ιδιωτικοποιήσεως και του νερού, παραπλανώντας ταυτόχρονα τον Ελληνικό λαό με δηλώσεις ότι το νερό είναι δήθεν και παραμένει δημόσιο αγαθό.

Η Πατριωτική Ένωση ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και τον σεβασμό, στην πράξη, από την Κυβέρνηση των σχετικών με το νερό αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφορούν αύριο οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/5/2023)

Κυκλοφορούν αύριο οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Κυκλοφορούν αύριο οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Μην τρέχεις ζήσε.....

Μην τρέχεις ζήσε.....

Βιαστηκα να ανέβω στο χωριό για να φυτέψω. Τώρα ειναι ο...

Νέα Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας

Νέα Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΗΣΗΣ «ΕΛΗΑ» ή «ΕΛΙΑ»

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΗΣΗΣ «ΕΛΗΑ» ή «ΕΛΙΑ»

Γράφει ο Ηλίας Τριανταφυλλίδης,φιλόλογοςΠριν από 24...

Τόση αδιαφορία στη Βέροια, είναι δυνατόν;

Τόση αδιαφορία στη Βέροια, είναι δυνατόν;

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΟ άνθρωπος, φίλοι μου...

Παράταση αιτήσεων μέχρι την Κυριακή για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της ΔΥΠΑ 2023

Παράταση αιτήσεων μέχρι την Κυριακή για το...

Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για...

Η Λίνα Τουπεκτσή στο συνέδριο  για την καινοτομία και τεχνολογία στον αγροδιατροφικό τομέα

Η Λίνα Τουπεκτσή στο συνέδριο για την καινοτομία και...

Η υποψήφια βουλευτής κα Λίνα Τουπεκτσή με την ιδιότητα...

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Στην τελική ευθεία τρία έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές της δημόσιας υγείας σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Στην τελική ευθεία τρία έργα...

«Τρία ακόμη μεγάλα έργα με τη σφραγίδα της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...