Με λαμπρότητα και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη οι εκδηλώσεις στη Νάουσα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη οι εκδηλώσεις στη Νάουσα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα (25.03.2023) στη Νάουσα και στις Κοινότητες οι επετειακές εκδηλώσεις της για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στη Νάουσα, οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, έλαβαν χώρα, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άγγελου Τόλκα, ως εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων.

Τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης υποδέχτηκε στη Νάουσα νωρίς το πρωί στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας.


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου τελέστηκε, το πρωί, Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, αντιπροσωπειών όλων των Σχολείων με σημαίες και πλήθους πιστών.

Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική Εταιρεία Ναούσης και ο Στρατός και ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την Εκπαιδευτικό του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας κ. Μαρία Σγουρίδου. Ακολούθησε η παρέλαση, με επικεφαλής τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Χρήστο Μπαμπαλή, στην οποία συμμετείχαν πολιτιστικά σωματεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και ο Στρατός.

Σε μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Νάουσας, Η.Π. Νικόλας Καρανικόλας επεσήμανε:

“H 25η Μαρτίου αποτελεί ημέ ρα εθνική ς μνή μης και υπερηφά νειας, με μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής αυτοπεποίθησης, που φτάνουν στις καρδιές των Ελλήνων από άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μας και στην ψυχή ολόκληρου του Ελληνισμού.

Με ταπεινότητα, σεβασμό και συγκίνηση, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον Αγώνα για την ελευθερία και την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στην Ηρωική Πόλη της Νάουσας και στις Κοινότητές μας, με συναισθήματα υπερηφάνειας για το ιστορικό μας παρελθόν, τιμούμε σήμερα, με την δέουσα λαμπρότητα τις θυσίες και τον αγώνα των προγόνων μας.

Ο καθένας μας, ξεχωριστά, νιώθουμε βαθιά συγκίνηση και δέος, ενθυμούμενοι τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του ευλογημένου τόπου μας.

Σήμερα, κρατάμε στις καρδιές μας, ως φωτεινό παράδειγμα, την δύναμη και το σθένος των προγόνων μας και προχωράμε όλοι μαζί με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη για έ να καλύ τερο και δημιουργικό μέ λλον για όλους τους συνδημότες μας και τις επερχόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά Νάουσα!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!”

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...