Παραγωγή πιστοποιημένων οπωροφόρων δένδρων και de minimis

Παραγωγή πιστοποιημένων οπωροφόρων δένδρων και de minimis

Ο Σύλλογος Φυτωριούχων Πέλλας Ημαθίας (ΣΥ.ΦΥ.Π.Η.) δημιουργήθηκε προκειμένου να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας και της πιστότητας των παραγόμενων οπωροφόρων δενδρυλλίων . Αριθμεί 107 μέλη, περίπου το 90% των φυτωρίων Πέλλας και Ημαθίας.

Μετά από σειρά επαφών με τη διοίκηση του ΕΛΓΟ, όλες τις εμπλεκόμενες διευθύνσεις του ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, καθώς και με τον υπουργό κ. Γεωργαντά, καταφέραμε να δρομολογήσουμε την δημιουργία ενός Πρότυπου Αγροκτήματος Εμβολιοληψίας για οπωροφόρα φυλλοβόλα δένδρα με σκοπό να μπορούν όλα τα φυτώρια να προμηθεύονται πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικού ως προς τη φυτουγεία και την ποικιλιακή του καθαρότητα. Σαν αποτέλεσμα θα έχουμε την παραγωγή πιστοποιημένων δενδρυλλίων και την προμήθεια των παραγωγών με υψηλής ποιότητας υλικό απαλλαγμένο από ιώσεις και βακτήρια. Λάβετε υπόψη ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα και σχεδόν όλα τα φυτά που διακινούνται πληρούν τις κατώτατες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΦΥ.Π.Η. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κουμτσίδη Παναγιώτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Πέτρου Πέτρο και τον Ταμία κ. Μπαλτατζίδη Ευστάθιο και με την συμπαράσταση του Βουλευτή Ημαθίας κ. Μπαρτζώκα Αναστάσιου και του Βουλευτή Πέλλας κ. Βασιλειάδη Λάκη συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεωργαντά στο Υπουργείο.

Από πλευράς του ΣΥ.ΦΥ.Π.Η. ζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροκτήματος Εμβολιοληψίας καθώς και η ένταξη των φυτωρίων στο καθεστώς των de minimis λόγω της καθίζησης των πωλήσεων των φυτών, απόρροια της πρότερης διολίσθησης των τιμών παραγωγού και της αστοχίας του προγράμματος της Αναδιάρθρωσης.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η δημιουργία του Αγροκτήματος είναι απαραίτητη και θα επισπεύσει τις διαδικασίες καθώς και πως είναι θετικός προς τη χορήγηση de minimis αναγνωρίζοντας την ζημία που έχει υποστεί ο κλάδος των φυτωρίων.

(Στη φωτογραφία εμφανίζονται εκατέρωθεν του κ. Υπουργού οι Βουλευτές κ.κ. Βασιλειάδης και Μπαρτζώκας , από το ΣΥ.ΦΥ.Π.Η. Κουμτσίδης Παναγιώτης, Μπαλτατζίδης Στάθης, Πέτρου Πέτρος.)

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινοποιήθηκε ο πίνακας  εκτιμήσεων ζημίας  από βροχόπτωση  σε Κοπανό και Λευκάδια

Κοινοποιήθηκε ο πίνακας εκτιμήσεων ζημίας από...

Κοινοποιήθηκε ο πίνακας εκτιμήσεων ζημίας από...

Στον ΕΛΓΑ Βέροιας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, για επίσπευση των αποζημιώσεων  στους πληγέντες παραγωγούς της Ημαθίας

Στον ΕΛΓΑ Βέροιας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, για επίσπευση...

Στα πλαίσια της τακτικής επαφής και συνεργασίας που...

Δήμος Νάουσας: Συνάντηση της αντιδημάρχου Άννας Βασιλειάδου με γεωπόνους  για τα θέματα του ΕΛΓΑ

Δήμος Νάουσας: Συνάντηση της αντιδημάρχου Άννας...

Θέματα του ΕΛΓΑ και τα φλέγοντα προβλήματα των αγροτών...

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ  ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ  ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ...

Ανακοινώνεται από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, τα...

Δήμος Νάουσας: Επίσκεψη της Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Άννας Βασιλειάδου στην έκθεση Freskon

Δήμος Νάουσας: Επίσκεψη της Αντιδημάρχου Αγροτικής...

Την έκθεση Freskon 2024 η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για...

Τάσος Μπαρτζώκας: Στη Freskon χτύπησε και φέτος δυνατά η καρδιά της παραγωγικής Ημαθίας!

Τάσος Μπαρτζώκας: Στη Freskon χτύπησε και φέτος δυνατά η...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφτηκε τα περίπτερα της...

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη διάσκεψη στην Μπρέσια της Ιταλίας για το κρασί

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη διάσκεψη στην Μπρέσια της...

«Το περιβάλλον της παγκόσμιας αγοράς αμπελοοινικών...

Στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, Freskon 2024 ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, Freskon...

Tη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, Freskon 2024,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...