«Καζάνι που βράζει» οι σχέσεις κτηνοτρόφων και κρεοπωλών με Άδωνι Γεωργιάδη και Γεωργαντά για το «Καλάθι του Πάσχα»

«Καζάνι που βράζει» οι σχέσεις κτηνοτρόφων και κρεοπωλών με Άδωνι Γεωργιάδη και Γεωργαντά για το «Καλάθι του Πάσχα»

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των αμνοεριφίων στο «Καλάθι του Πάσχα», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Σε κοινή γραμμή και οι κρεοπώλες της χώρας, που είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τον Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος προ ολίγων ημερών δήλωνε ότι δεν σκοπεύει να βάλει το αρνί και το κατσίκι, στο Καλάθι του Πάσχα στα σούπερ μάρκετ, διότι «δεν είχε σκοπό να πλήξει την αγορά του κρέατος». Ωστόσο, όπως τονίζουν τόσο οι κτηνοτρόφοι, όσο και οι κρεοπώλες, με διαφορά ελάχιστου χρόνου ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τελικά θα ενταχθούν και τα αμνοερίφια στο «καλάθι». Επίσης οι κτηνοτρόφοι διαψεύδουν και τον ισχυρισμό ότι έχει έρθει σε διαβούλευση μαζί τους, ενώ δεν υπήρξε καμία επαφή με τα πανελλήνια όργανα των κτηνοτρόφων, όπως λένε και αναφερόμενοι στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνουν ότι «παραβλέπει το κόστος παραγωγής των αμνοεριφίων».

Οι δύο κλάδοι, αναρωτιούνται που αποβλέπουν οι ενέργειες των δύο υπουργών εκτιμώντας ότι με όλα αυτά, οδηγούν τους κτηνοτρόφους με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Για το θέμα που μοιάζει με καζάνι που βράζει μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρ. Αιγοπροβατοτρόφων Βέροιας, κ. Στέργιο Κύρτσιο καθώς και με τον γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και πρόεδρο της Συντεχνίας Βέροιας, Νίκο Κακαφίκα.

Καλάθι της «κωλοτούμπας


Για καλάθι της «κωλοτούμπας» του υπουργού Ανάπτυξης και απαράδεκτες πρακτικές του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε λόγο στο ΛΑΟ ο κ. Κύρτσιος, τονίζοντας ότι ο κ. Γεωργαντάς «είναι εξαφανισμένος από παντού, ενώ και από τις υποσχέσεις Μητσοτάκη (τρις) ότι θα σπάσει αυγά για την κτηνοτροφία, δεν είδαμε τίποτα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης, ο κλάδος τους δρομολογεί κινητοποιήσεις για την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ χθες βράδυ έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, να επιληφθεί προσωπικά και να παρέμβει άμεσα για το θέμα τους. Μάλιστα, προτίθενται να ζητήσουν και παραιτήσεις αρμοδίων υπουργών.

«Στηρίζουν τις μεγάλες αλυσίδες

και κάνουν πόλεμο στα κροπωλεία»


«Η κοινή γραμμή όλων μας είναι να στηρίξουμε πρώτα από όλα τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Προσπαθούμε να πουληθούν τα αρνιά και τα κατσίκια στα κρεοπωλεία, να πάρουν οι κτηνοτρόφοι ότι τους αναλογεί και να μπορέσει και ο κόσμος να φάει ποιοτικό κρέας σε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή», τόνισε στο ΛΑΟ ο κ. Κακαφίκας. «Προτείνουμε στον υπουργό να πάρει μέτρα για να στηριχθούν τα κρεοπωλεία. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει τι είναι αυτό που τρώει από το σούπερ μάρκετ και τι είναι αυτό που τρώει από το κρεοπωλείο της γειτονιάς. Ο κ. Γεωργιάδης με το καλάθι του Πάσχα, κάνει ανοιχτό πόλεμο και προσπαθεί να κλείσει τα κρεοπωλεία. Ουσιαστικά ο υπουργός στηρίζει τις μεγάλες αλυσίδες και κάνει πόλεμο σε μας. Είμαστε εναντίον αυτής της πρακτικής του υπουργού να στηρίζει τα σούπερ μάρκετ και όχι τον Έλληνα παραγωγό. Και κάτι ακόμη πολύ βασικό: Ο υπουργός δεν μπορεί να καθορίζει τις τιμές…», πρόσθεσε ο κ. Κακαφίκας.

Όπως λένε οι κρεοπώλες τις τιμές των αμνοεριφίων δεν τις γνωρίζουν ακόμα ούτε οι ίδιοι. «Την Κυριακή των Βαΐων θα σφάξουμε και από κει και πέρα θα ξέρουμε που θα κινηθούν οι τιμές», τονίζει.

Οι δύο κλάδοι σκοπεύουν να δώσουν πανελλαδική διάσταση στο πρόβλημα, με κοινή συνέντευξη την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του τόπου, μακριά από καιροσκοπικά ιδιοτελή συμφέροντα

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του...

Αγαπητές/οί συνδημότισσες/ες, μετά από μια μακρόχρονη...

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στην ΚΖ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στην ΚΖ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

Το 5ο Γενικό Λύκειο της Βέροιας κατά τη διάρκεια του...

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Κατανομή και χρήση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για τους συνδυασμούς υποψηφίων στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Κατανομή και χρήση κοινόχρηστων...

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας με την...

ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ  ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ….

ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ….

Το 1980 μια ιστορική χρονιά αλλαγής, που ο πρώτος...

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Πάρη Μπίλια

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα...

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Διοικητήριο Ημαθίας: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η τελετή...

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΕΡΟΙΑ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΕΡΟΙΑ

Προτείνω για τον Τριπόταμο και κατ’ επέκταση για κάθε...

404 συλλήψεις και 5.573 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας

404 συλλήψεις και 5.573 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε επιχειρησιακές...

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...