Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Μεγάλη η ικανοποίησή μου για τα έργα αποχέτευσης σε Κουλούρα, Διαβατό, Ν. Νικομήδεια και Π. Λυκογιάννη που εγκρίθηκαν μετά από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειές μας»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Μεγάλη η ικανοποίησή μου για τα έργα αποχέτευσης σε Κουλούρα, Διαβατό, Ν. Νικομήδεια και Π. Λυκογιάννη που εγκρίθηκαν μετά από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειές μας»

Την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του για την έγκριση των έργων αποχέτευσης στις περιοχές της Κουλούρας, του Διαβατού, της Ν. Νικομήδειας και της Π. Λυκογιάννης του Δήμου της Βέροιας εξέφρασε ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως τόνισε σε σχετική δήλωσή του, η συνεχή συνεργασία του για πάνω από έναν χρόνο επί του συγκεκριμένου ζητήματος με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα καθώς και με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου της Βέροιας, έφερε επιτέλους τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι τα εγκεκριμένα έργα, που αποτελούσαν πάγιο αίτημα των κατοίκων και προς τον ίδιο προσωπικά, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Καθώς θα εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις, θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα της επεξεργασίας και του καθαρισμού των λυμάτων, θα συμβάλουν στη βέλτιστη προστασία του περιβάλλοντος και θα ανοίξουν τον δρόμο για ακόμη ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες.

Σημείωσε δε ότι για την υπαγωγή των έργων αυτών, επισκέφθηκαν ήδη από τις 9 Μαρτίου του 2022 τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υποβολή της σχετικής πρότασης της ΔΕΥΑΒ στα τέλη Μαρτίου 2022.

Μετά δε από εκείνη τη συνάντηση, επί ένα χρόνο, με συνεχείς επικοινωνίες, συναντήσεις και συνεργασίες, τα δύο έργα εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας.

Αναλυτικότερα, το πρώτο έργο «Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης ΤΚ Κουλούρας και Προσαγωγός προς Αντλιοστάσιο Ακάθαρτων ΤΚ Διαβατού» θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.784.917,24 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Ενώ το δεύτερο έργο, «Κατασκευή Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης και Συλλεκτηρίων Αγωγών Ν. Νικομήδειας και Π. Λυκογιάννης και σύνδεσή τους με την ΕΕΛ Βέροιας» θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.618.548,71 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών και Κυκλαρχών

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών...

Το Σάββατο 15 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό των...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024...

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση ηλικιωμένης  -   Συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι συγγενής της πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση...

 Κατάφεραν και της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.000...

Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής στην Αλεξάνδρεια

Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στην...

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για...

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον...

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης με...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 16/6 έως 21/6/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

ΑΠΟΨΕΙΣ Η μαγεία της ενότητας

ΑΠΟΨΕΙΣ Η μαγεία της ενότητας

Του ιερέως Παναγιώτου Σ.Χαλκιά«Του συνανθρώπου σου ο...

Ειδική συνεδρίαση  Λογοδοσίας της  Δημοτικής Αρχής Νάουσας

Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...