Μπορούμε να δώσουμε ζωή στα χωριά μας !

Μπορούμε να δώσουμε ζωή στα χωριά μας !


Γεμίζουν τα χωριά της Ημαθίας τις ημέρες του Πάσχα, όλοι πίσω στις γιαγιάδες και τους παππούδες, όλοι πίσω στο χωριό.

Δυστυχώς όμως μόνο για αυτές τις ημέρες, καθώς η αστικοποίηση έχει χτυπήσει και την ελληνική περιφέρεια.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει παρατηρηθεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μετατοπίζονται στις αστικές κοινωνίες, αναζητώντας εκεί ένα σύγχρονο βιοτικό επίπεδο, με ευκαιρίες στην εργασία, καλύτερες κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες και όλα όσα προσφέρουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι η ελληνική περιφέρεια να ερημώνει και δημογραφικά να συρρικνώνεται, όπως όλοι διαπιστώνουμε.

Για να επιλυθεί ολιστικά αυτή η κατάσταση η οποία έχει πολλές προεκτάσεις και συνέπειες και να γεμίσουν ξανά κόσμο τα χωριά μας, πρέπει να υπάρξει μια εθνική στρατηγική με την οποία θα δοθούν κίνητρα στους νέους για να επιλέξουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιφέρεια. Απλές κινήσεις οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, δίνοντας συνάμα ευκαιρίες και καλύπτοντας βασικές ανάγκες όπως:

• Υποστήριξη έργων και υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που θα περιλαμβάνει απαραίτητα έργα για την εξυπηρέτηση και κάλυψη βασικών αναγκών όπως κοινοτικούς δρόμους, πεζοδρόμια, σχολεία, ιατρεία, αθλητικές υποδομές κ.ά..

• Οδικές υποδομές με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης του επαρχιακού δικτύου ώστε η μετακίνηση των αγροτών μας να γίνει ασφαλέστερη και ταχύτερη.

• Επιδότησης αγοράς κατοικίας ανάλογη με τα μέλη της οικογένειας, εκσυγχρονισμό της αγροτικής κατοικίας και επιπλέον στήριξη για την επαναλειτουργία μικρών καταστημάτων στα χωριά μας, τα οποία παραμένουν κλειστά για χρόνια.

• Τα προγράμματα νέων αγροτών δημιουργούν ένα «μπουκέτο» κινήτρων που μπορεί να κάνουν ελκυστική την παραμονή και επιστροφή των νέων στη γη μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αν και έχει μιλήσει επανειλημμένα για μεταστροφή του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας

με τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, παράγοντες όπως η πανδημία άλλαξαν τις προτεραιότητες και τα σχέδια καθυστέρησαν.

Από την άλλη ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τηλεργασία που επέβαλε η πανδημία άλλαξαν τα δεδομένα και πλέον οφείλουμε να δούμε τα κίνητρα από άλλο οπτικό πεδίο.

Ως παιδί της επαρχίας, πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική ύπαιθρος επιβάλλεται να γεμίσει ζωή, αξίζει τα παιδιά της Ημαθίας να μείνουν στη γη τους, αξίζει να βελτιώσουμε της συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι η ζωή στα χωριά μας αποτελεί βασική μου προτεραιότητα, από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική και να ζητήσω τη στήριξή σας για την είσοδό μου στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Λίνα – Μαγδαληνή Τουπεξή

Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ. Ημαθίας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας:  Απεβίωσε ο ιατρός Θεόδωρος Πολυχρονιάδης

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: Απεβίωσε ο ιατρός Θεόδωρος...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εκφράζει τα θερμά του...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγελία για τη μη έγκριση  αιτήσεων μετατάξεων εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγελία για τη μη...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας, γνωστοποιεί ότι: «Καταγγέλλει...

Αδελφοποιήθηκαν «στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», τα Επιμελητήρια Ημαθίας, Κορίνθου και Καβάλας

Αδελφοποιήθηκαν «στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», τα...

Μια σημαντική συνεργασία επισφραγίστηκε κατά τη...

Πολιτική Ευθιξία και Ν. Ανδρουλάκης

Πολιτική Ευθιξία και Ν. Ανδρουλάκης

Του Γ.Ξ.  Τροχόπουλου                             Κάτι πού...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Συντάσσεται με ΕΣΣΕ για ανάκληση της ΚΥΑ που ζητά επιστροφή των επιδοτήσεων ρεύματος

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Συντάσσεται με ΕΣΣΕ για...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Δημιουργία Πολυδύναμου  Κέντρου για την αντιμετώπιση  των εξαρτήσεων στην Ημαθία

Τάσος Μπαρτζώκας: Δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου για...

O Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Καραβασίλης σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Καραβασίλης σε ηλικία 77...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024...

Συλλήψεις για κατοχή ηρωίνης  και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συλλήψεις για κατοχή ηρωίνης και καλλιέργεια...

•Συνελήφθη στις 16 Ιουλίου 2024 το απόγευμα σε περιοχή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...