Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Από τον Σεπτέμβριο επαναλειτουργεί η Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας» -Τι δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας για την υπογραφή της απόφασης

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Από τον Σεπτέμβριο επαναλειτουργεί η Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας» -Τι δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας για την υπογραφή της απόφασης

Σε μια εμβληματική επέτειο για τη Νάουσα, ήρθε μια πολύ σημαντική και ευχάριστη είδηση. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο ότι υπέγραψε την απόφαση για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας. Η Σχολή θα ενταχθεί στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων και οι πρώτοι 240 σπουδαστές θα έρθουν το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα αποτέλεσε ένα προσωπικό στοίχημα για τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος παράλληλα εξασφάλισε και χρηματοδότηση ύψους 550.000 ευρώ για την επαναλειτουργία της Σχολής.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε:

«Για μένα αποτελεί μια τεράστια ηθική ικανοποίηση η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα. Η Ημαθία αποκτά και πάλι μια παραγωγική σχολή ενώ είναι δεδομένα τα οφέλη για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και την τοπική οικονομία. Προχωράμε μπροστά με έργα και πράξεις για τον τόπο μας».

Δήλωση Καρανικόλα

για την επαναλειτουργία της Σχολής

Ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επαναλειτουργία του Τμήματος της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Νάουσα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με επίμονη προσπάθεια, ισχυρή βούληση και πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και όλους τους αρμόδιους φορείς καταφέραμε μετά από πολύμηνες επαφές και διαδοχικές συναντήσεις τόσο στη Νάουσα όσο και στην Αθήνα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της επαναλειτουργίας της Σχολής των Δοκίμων Αστυφυλάκων της Νάουσας και το καταφέραμε.

Όπως είναι γνωστό, οι Σχολές Αστυφυλάκων υπάγονται στην διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και από το φετινό Ακαδημαϊκό έτος 2023 -2024 η Σχολή της Νάουσας εισάγεται στο μηχανογραφικό δελτίο.

Για την θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς για την συνεργασία ο ίδιος προσωπικά τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Προϊστάμενο Διαχειριστικής–Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας - Υποστράτηγο Δημήτριο Παντελή, τον Υποδιοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας Γεώργιο Τσαπραντζή, τον Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, Απόστολο Μούρτη καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους, που με την ψήφο τους σε καίρια ζητήματα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή ώθηση του Δήμου μας και στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.

Η Νάουσα από τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί και πάλι σπουδαστές στην Σχολή Αστυφυλάκων και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτήν την προσπάθεια.

Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά να ακολουθούμε αναπτυξιακούς δρόμους που οδηγούν σε σημαντικό θετικό πρόσημο για την τοπική μας κοινωνία».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τρίτη 25/6 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Την Τρίτη 25/6 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 26/6 το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 26/6 το Δημοτικό Συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας...

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Υπενθύμιση για τον καθαρισμό οικοπέδων - Μέχρι 30 Ιουνίου η δήλωση στην πλατφόρμα

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Υπενθύμιση για τον καθαρισμό οικοπέδων...

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και...

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Ημαθία

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Ημαθία

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γερόπουλος σε ηλικία 59 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γερόπουλος σε ηλικία 59 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 23...

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου συνεδριάζει το Δημοτικό...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ...

Το Σωματείο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα έχει την...

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Αυγουστίνα σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Αυγουστίνα σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...