Ολυμπία Αποστόλου: Μαζί στη μεγάλη μάχη για να δικαιώσουμε τους αγώνες που δόθηκαν και τις προσδοκίες που ακολουθούν

Ολυμπία Αποστόλου: Μαζί στη μεγάλη μάχη για να δικαιώσουμε τους αγώνες που δόθηκαν και τις προσδοκίες που ακολουθούν

Στην γεμάτη με κόσμο «Sala» της Ελιάς στη Βέροια, έκανε την κεντρική της ομιλία η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, Ολυμπία Αποστόλου, το βράδυ της Τετάρτης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του την περίοδο 2015-2019. Εξήγησε γιατί οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν ξανά το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να την εμπιστευτούν στις εκλογές.

Συγκεκριμένα στην ομιλία της, η κα Αποστόλου ανέφερε: ομιλία

«Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Μεγαλώνοντας και ζώντας, εδώ στην Ημαθία, σε ένα περιβάλλον με πολιτικές ανησυχίες και έντονη επαγγελματική και κοινωνική δράση, δεν άργησα να κατανοήσω την πραγματική έννοια αξίων όπως η δημοκρατία, η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη, η αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον και η δίκαιη ανάπτυξη.

Δεν άργησα, επίσης, να καταλάβω ότι η Ημαθία είναι ένας τόπος χαρισματικός με αστείρευτη ομορφιά και μεγάλες προοπτικές ευημερίας. Η τεράστια πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά, η γόνιμη γη, η πλούσια φύση και η δυναμική των ανθρώπων της αποτελούν εγγυημένα κεφάλαια για ένα καλύτερο αύριο.

Κι όμως, Τα τελευταία χρόνια, όλα αυτά τα σημαντικά κεφάλαια παραμένουν σκανδαλωδώς αναξιοποίητα. Η αυξημένη τοπική ανεργία, η εγκατάλειψη της περιοχής από τους νέους, η υποβάθμιση των υπηρεσιών, η συστηματική απαξίωση της παραγωγής και της υπαίθρου σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικών δημόσιων επενδύσεων έχουν φέρει την Ημαθία σε πρωτόγνωρο τέλμα.


Η σημερινή κατάσταση μου ραγίζει την καρδιά και είναι ο πραγματικός λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική από την πρώτη γραμμή. ώστε να αγωνιστώ δίπλα σας προκειμένου να φέρουμε μαζί την «αλλαγή» που επιθυμούμε και αξίζει ο τόπος μας.

Η δουλειά μου, στον αγροδιατροφικό τομέα μου προσέφερε την ευκαιρία να γνωρίσω από πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της Ημαθίας.

Πάνω απ’ όλα όμως, μου δωσε την ευκαιρία να γνωρίσω και να εργαστώ πλάι στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της Ημαθιώτικης κοινωνίας. Τους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου, της επιμονής και της σκληρής δουλειάς που δεν τα παρατούν ποτέ, ακόμη κι όταν όλα είναι εναντίον τους όπως συμβαίνει τα τελευταία πολλά χρόνια με τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν την έμπνευσή μου να αγωνιστώ για όσα δικαιούνται και αξίζουν. Για όσα μας ενώνουν. Για όσα ονειρευόμαστε για τη χώρα και τον τόπο μας.

Για αυτό το λόγο βρίσκομαι σήμερα εδώ, για αυτό το λόγο σας κάλεσα. Για αυτό το λόγο πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές.

Για να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι, στον αγώνα που κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Και έτσι, να φέρει το λαό και πάλι στο προσκήνιο. Να φέρει την ελληνική κοινωνία και πάλι στο προσκήνιο. Να φέρει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πάλι στο προσκήνιο.

Φίλες και Φίλοι,


Εκπροσωπώ σήμερα εδώ, απέναντί σας, μια νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Η γενιά μου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης μετά την εκλογή του νέου μας Προέδρου, του Νίκου Ανδρουλάκη στην Ηγεσία. Παρότι αποτελούσε κομμάτι αυτής της παράταξης πολλά χρόνια τώρα. Η γενιά μου φιλοδοξεί να ανανεώσει τις ιδέες του χώρου μας, τις προτάσεις μας, την επικοινωνία μας, την εικόνα μας.

Αυτό όμως που δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, αυτό που σεβόμαστε απόλυτα, που κρατάμε μέσα στην καρδιά μας σαν φυλακτό είναι οι αρχές και οι αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη. Είναι η παρακαταθήκη του ιδρυτή μας, του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι οι διακηρυγμένοι στόχοι του κινήματός μας. Εθνική Ανεξαρτησία. Λαική Κυριαρχία. Κοινωνική Απελευθέρωση. Δημοκρατική Διαδικασία.

Για αυτό και άμεσα μετά την εκλογή του και μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, ο Πρόεδρος, όπως είχε δεσμευτεί επανέφερε το όνομά μας, ΠΑΣΟΚ και το σύμβολό μας τον πράσινο ήλιο.

Βλέπω σήμερα στην αίθουσα πολλούς παλιούς συντρόφους. Συντρόφους, χωρίς τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δε θα είχε γίνει αυτό που έγινε. Δε θα είχε αφήσει το αποτύπωμα που άφησε στην Ελλάδα, αλλά και στον τόπο μας, την Ημαθία.

Η γενιά μου είναι η γενιά που μεγάλωσε με τις ιστορίες σας και το παράδειγμά σας. Ακούγοντας για τους αγώνες του ΠΑΣΟΚ. Από την ίδρυσή του, τα πρώτα χρόνια που στήνονταν οι οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας. Για τις διώξεις από το κράτος της δεξιάς. Για τις κόντρες και τις αγωνίες. Για τη συνεχή πάλη και προσπάθεια. Για την πρώτη νίκη. Για την Αλλαγή και τον ιδρώτα που χρειάστηκε μέχρι να έρθει. Για την αληθινή πρώτη φορά αριστερά το 1981.

Για τα μεγάλα έργα του ΠΑΣΟΚ. Για τη συμβολή του στη θετική αλλαγή της Ελληνικής κοινωνίας. Για το κομμάτι εκείνο της ελληνικής κοινωνίας που πρώτη φορά άρχισε να συμμετέχει ουσιαστικά στην πολιτική, την κοινωνική, την οικονομική ζωή του τόπου. Για την Εθνική Συμφιλίωση. Αναγνώριση Εθνικής Αντίστασης. Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ίδρυση και λειτουργία νοσοκομείων και κέντρων υγείας σε ολόκληρη την επικράτεια. Για την ευρεία αναδιανομή του εισοδήματος. Με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που έβγαλαν από την ανασφάλεια εκατομμύρια Έλληνες. Για τις επενδύσεις και τις ευκαιρίες στην αγροτική οικονομία, που άλλαξαν τη ζωή στα χωριά. Που ανέβασαν το αγροτικό εισόδημα και έδωσαν την ευκαιρία στους παραγωγούς να αποκτήσουν μηχανήματα, να εξασφαλίσουν μια καλή ζωή για τις οικογένειές τους. Για τα δικαιώματα των γυναικών. Για την ισότητα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες στο σπίτι και στην εργασία.

Και ζήσαμε τις αλλαγές. Θυμόμαστε. Θυμόμαστε την καθιέρωση του ΑΣΕΠ. Τις Ανεξάρτητες Αρχές που και σήμερα στέκονται εμπόδιο στις αυθαιρεσίες των κυβερνόντων. Την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα Μεγάλα Έργα. Αυτοκινητόδρομοι, γέφυρες, αεροδρόμια, μετρό.. Υποδομές σταθμοί για την ανάπτυξη. Διαύγεια, taxisnet, Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, open gov. Ψηφιοποίηση δηλαδή πριν γίνει της μόδας η λέξη.

Φίλες και Φίλοι,


Η γέννηση του ΠΑΣΟΚ ήταν τομή στην πολιτική ζωή του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ της Κοινωνικής Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ του εκσυγχρονισμού, το ΠΑΣΟΚ της υπευθυνότητας υπήρξε φωτεινό ορόσημο στην νεότερη ελληνική ιστορια. Και βοήθησε την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα οριστικά. Η χώρα έκανε άλματα μπροστά.. θωρακίστηκε με θεσμούς και δομές που αποκλείουν ένα μοιραίο πισωγύρισμα…η κοινωνία ανασυντάχθηκε και σταθεροποιήθηκε.. Η πατρίδα απέκτησε σταθερό προσανατολισμό.

Κι όμως.. Σήμερα, για άλλη μια φορά βλέπουμε γύρω μας προκλήσεις πρωτόγνωρες. Προβλήματα που δημιουργούν τεράστια ανασφάλεια σε όλους μας.

Παγκόσμια οικονομική κρίση, πόλεμοι όχι μακριά από εμάς, πανδημίες, κλιματική κρίση, αύξηση των ανισοτήτων, ανακατατάξεις γεωπολιτικής ισχύος, μεταναστευτικές ροές..

Ο ρόλος του πολιτικού συστήματος, ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων είναι να ερμηνεύσουν τις τεράστιες αυτές μεταβολές με βάση τα αναλυτικά εργαλεία της ιδεολογίας τους, να τις μεταφράσουν στην ελληνική πραγματικότητα, να προτείνουν τομές και λύσεις ώστε η πατρίδα να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώνεται η θέση των πολιτών.

Αντ’ αυτού, τι βλέπουμε σήμερα από τα δύο κόμματα του στρεβλού δικομματισμού; Επικοινωνία και οχύρωση πίσω από τις ανεπαρκείς ασπίδες από τη μια πλευρά του λαϊκισμού στον οποίο πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι και από την άλλη του ελιτισμού των «αρίστων» οι οποίοι τυχαίνει πάντα να προέρχονται από την ίδια κλειστή κάστα ανθρώπων.

Και η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία μας πίστεψε αυτά τα αφηγήματα. Τα πίστεψε και τα αντάμοιψε με την εξουσία.

Αλλά σήμερα ξέρουμε. Περάσαμε πολλά σα λαός, πικραθήκαμε, πονέσαμε, θυμώσαμε, απελπιστήκαμε, για αυό, κάναμε επιλογές άλλες. Αλλά σήμερα ξέρουμε.

Ξέρουμε τι έγινε το 2015, που ο λαός μας εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα.

Ψέματα ψέματα ψέματα. Υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες. Μας έβρισαν, μας λοιδόρησαν, μας είπανε προδότες. Θα έσβηναν το δημόσιο χρέος. Θα χάριζαν τα δάνεια. Θα έδιναν ξανά 13η σύνταξη. Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ

Κυβέρνησαν αγκαλιά με την ακροδεξιά.. Η Αριστερά που κάποτε πρέσβευε τον ορθό λόγο κυβέρνησε με συνωμοσίες και τυχοδιωκτισμούς.

Εξάμηνο τζάμπα μαγκιές, ρισκάροντας την τύχη της πατρίδας. Μας ριξανε στα βράχια.

Μας έσυραν σε δημοψήφισμα 5 ημερών. Δίχασαν το λαό μας. Μας έβαλαν να μαλώνουμε με φίλους και συγγενείς. Γιατί; Για να κάνουν το όχι ναι. Για να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να υπογράψουν το χειρότερο και πιο αχρείαστο μνημόνιο όλων.

Για να γίνουν από επαναστάτες της Ευρώπης τα αγαπημένα παιδιά της καγγελάριου Μέρκελ.

Να υποθηκεύσουν με το Υπερταμείο το μέλλον της πατρίδας, το μέλλον της νέας γενιάς, το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών σας.

Και το χειρότερο. Αποφάσισαν εν κρυπτώ, χωρίς διαβούλευση με τα άλλα κόμματα, χωρίς ενημέρωση για τις προθέσεις τους, να παραχωρήσουν το όνομα της Μακεδονίας μας. Θα είδατε ίσως τον Τσίπρα στη Γερμανία, Σολτς. Λύση με την Τουρκία. Όχι κύριε Τσίπρα. Είμαστε υπέρ της ειρήνης. Αλλά, η τύχη της πατρίδας, η λύση των ελληνοτουρκικών διαφορών δε θα γίνει πίσω από κλειστές πόρτες, στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Δε θα το επιτρέψουμε. Το πατριωτικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα σταθεί εμπόδιο στις Πρέσπες του Αιγαίου που σχεδιάζετε.

Από την άλλη μεριά ποιον έχουμε; Τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη δηλαδή.

Η ΝΔ καβάλησε το κύμα της αντίδρασης στο ΣΥΡΙΖΑ. Τη μαζική οργή μεγάλης μερίδας το λαού για την απαράδεκτη, την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποσχέθηκε κανονικότητα. Υποσχέθηκε αξιοκρατία. Ανεξαρτησία από τα συμφέροντα.

Κρύφτηκε η Δεξιά πίσω από λεξεις όπως «φιλελεύθερη», «κεντρώα», «μεταρρυθμιστική». Και τί άλλαξε; Τίποτα. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Σήμερα, η χώρα δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Υπάρχει ο Μητσοτάκης, το γραφείο του, υπάρχουν οι υπουργοί του και το παιχνίδι της αυτοπροβολής που τους επιτρέπεται να κάνουν, αλλά κυβέρνηση στην ουσία δεν υπάρχει. Υπάρχουν τα οργανωμένα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Αυτά είναι που κάνουν κουμάντο στον τόπο. Αυτά είναι που κινούν τα νήματα.

Για εμάς τους υπόλοιπους, υπάρχει ακρίβεια. Εκτίναξη της τιμής της ενέργειας που είναι βόμβα στα θεμέλια κάθε ελληνικού νοικοκυριού και ελληνικής επιχείρησης.

Κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.


Υπάρχει απαξίωση του ΕΣΥ. Ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μέχρι και τον τελευταίο νόμο που επιτρέπει στους γιατρούς να δουλεύουν στο ΕΣΥ και να διατηρούν και ιατρείο ταυτόχρονα. Και μας λένε ότι είναι μεταρρύθμιση. Αλλά εμείς ξέρουμε. Ότι δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά επιστροφή στο παρελθόν. Το ξέρουμε γιατί έχουμε μνήμη. Συλλογική μνήμη. Τη μνήμη τη δική σας. Το ξέρουμε γιατί έτσι ήταν τα πράγματα μέχρι τη δεκαετία του 80. Έτσι ήταν μέχρι να ιδρύσει το πασοκ . Μέχρι οι μεγάλοι, ο Ανδρέας, ο Π.Α. ο Γ.Γ. να ιδρύσουν το ΕΣΥ.

Υπάρχουν υποκλοπές. Τόσο άριστος είναι ο κ. Μητσοτάκης, τόσο μοντέρνος, τόσο ευρωπαίος που παρακολουθούσε τους πάντες. Υπουργούς. Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων. Παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους. Τον πρόεδρό μας. Το Νίκο Ανδρουλάκη. Τον παρακολουθούσε πριν καν εκλεγεί γιατί ήξερε ότι από το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φυλάγεται. Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που αν αποκατασταθεί μπορεί να τον γκρεμίσει.

Υπάρχουν κανάλια και εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας να παίζουν το ίδιο πράγμα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Να εκθειάζουν το Μητσοτάκη. Εκεί πηγαίνουν τα χρήματα που δεν έχει το κράτος για το λαό.. Στους εκδότες, στους καναλάρχες, στους δημοσιογράφους που τους υπηρετούν και αντί για αυστηροί κριτές της εξουσίας, γίνονται υποτακτικοί της.

Υπάρχει πλήρης απαξίωση του κρατικού μηχανισμού.

Πουθενά δεν είναι τόσο εμφανής όσο στον αγροτικό τομέα.

4 χρόνια – 3 υπουργοί – καμία στρατηγική

ΕΛΓΑ αφήνεται να οδηγηθεί στην κατάρρευση. Χωρίς ριζική αναδιάρθρωση. Χωρίς αναθεώρηση του κανονισμού. Χωρίς αναζήτηση νέων εργαλείων για τη χρηματοδότησή του. Χάος με τις αποζημιώσεις.

Χάος με τα εργατικά χέρια

Χάος με τη νέα ΚΑΠ, τα οικολογικά σχήματα, τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Επιτελικό Χάος από όπου περνάνε..

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Οι αντίπαλοί μας δε μπορούν. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν. Τραβούν ο ένας τον άλλο προς τα κάτω..

Στους δικούς μας ώμους πέφτει και πάλι το βάρος της ευθύνης. Είναι και πάλι δική μας η δουλειά και εμείς θα την κάνουμε.

Γιατί εμείς έχουμε τους πολίτες στο επίκεντρο, και όχι τα συμφέροντα.

Γιατί εμείς είμαστε αυτοί που θέλουν να κάνουν κάτι για τον τόπο, Όχι να γίνουν κάτι οι ίδιοι τους. Αυτοί που θέλανε απλά να γίνουν κάτι, αυτοί που δεν άντεξαν να μείνουν πιστοί στις αξίες, αλλά μακριά από την εξουσία, μακριά από βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, έφυγαν. Μας άφησαν.

Καλή τους ώρα όπου πήγαν, και να μη μας γράφουν. Δεν τους χρειαζόμαστε. Είμαστε καλύτερα χωρίς αυτούς.

Εμείς έχουμε ανάλυση, ιδέες, πρόγραμμα. Άρτιο πολιτικά και τεχνοκρατικά. Έχουμε προτεραιότητες. Έχουμε πρόγραμμα.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. γνωρίζουμε καλά ότι η αγροτική οικονομία είναι πολύ περισσότερα πράγματα από απλά οικονομία. Είναι η διατροφική επάρκεια για μια κοινωνία. Είναι η πρόσβαση σε τρόφιμα φυσικά, θρεπτικά, υγιεινά. Είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Το δικαίωμα του ανθρώπου να κατοικεί, να εργάζεται, να παράγει στον τόπο που γεννήθηκε. Είναι η διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο, η διατήρηση ζωής σε ακριτικές περιοχές. Είναι η σκληρή εργασία κοντά και πάνω στη γη, η σύνδεση του κόπου με τους καρπούς του, η περηφάνια για την παραγωγή.

Αγροτική οικονομία χωρίς τους παραγωγούς στη γη τους κάθε μέρα δε μπορεί να υπάρξει. Για αυτό και οι ανάγκες των παραγωγών είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων ενός νέου σχεδίου για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

-Μηδενισμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για τη διάρκεια της κρίσης

-Χιλιάδες φωτοβολταϊκά σε αγροτικές ενεργειακές κοινότητες, συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και συντήρησης των αγροτικών προϊόντων

-Αναθεώρηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται όλες οι ζημίες που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Δεν είμαστε ζητιάνοι να παρακαλάμε σε βουλευτικά γραφεία για De minimis.

-Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών.

-Καθολική προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις

-Μελέτη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

-Πρόγραμμα ουσιαστικής Αναδιάρθρωσης καλλιεργειών

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

• Τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά αγαθά,

• Πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας.

• Ενεργειακή δημοκρατία για την απεξάρτηση από τα ολιγοπώλια, με ενίσχυση των υποδομών δικτύων μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας.

• 150000 Κοινωνικές κατοικίες

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

• Ένα νέο ΕΚΑΣ που θα βγάλει από την ανέχεια 350.000 συνταξιούχους.

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και της «προσωπικής διαφοράς» από τον Ιανουάριο του 2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό που θα καλύπτει την απώλεια εισοδήματος, λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθωρισμό.

• Επαναφορά σε εθνικό έλεγχο του Υπερταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Το 2010, με την πιο σκληρή τρόικα να διαφωνεί, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. νομοθέτησε την προστασία της πρώτης κατοικίας μετά από απόφαση δικαστηρίου. Αναγνωρίζεται πλέον από όλους ότι αυτός ο νόμος ήταν ο μόνος που παρείχε αποτελεσματική προστασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε αυτό τον νόμο. Τον κατήργησε ως κυβέρνηση. Νομοθέτησε τη δυνατότητα των funds να αγοράζουν δάνεια, ακόμα και αν εκκρεμούσε δικαστική απόφαση.

Η Νέα Δημοκρατία κατήργησε τελείως κάθε προστασία. Αρνείται να νομοθετήσει και πάλι ώστε να προστατέψει ιδιοκτήτες και επιχειρήσεις από μαζικούς πλειστηριασμούς και κρύβεται πίσω από την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου.

1) Προστασία της πρώτης κατοικίας

2) Βιώσιμες ρυθμίσεις για τις δόσεις των δανείων.

3) Δικαίωμα επαναγοράς του δανείου από τον δανειολήπτη, πριν καταλήξει στο fund ή ξαναπουληθεί από το fund σε άλλο fund ή σε τραπεζικό ίδρυμα.

5) Επιβολή κανόνων για την λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης και των funds.

ΕΣΥ αλλά και τη φροντίδα

• 10% του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Υγεία

• Νέα σύγχρονα οργανογράμματα στα νοσοκομεία, ώστε να προκηρύσσονται άμεσα όλες οι θέσεις που εκκενώνονται

• Κάλυψη των πραγματικών κενών του Ε.Σ.Υ. με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες

• Αυξήσεις και Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους Υγειονομικούς

• Ένταξη της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις πολιτικές και δράσεις του κράτους και αυξήσεις στα επιδόματα αναπηρίας αντίστοιχες με αυτές του κατώτατου μισθού

• Στήριξη και αύξηση των δομών ψυχικής υγείας, που τόσο ανάγκη έχει πια η κοινωνία μας, και ενσωμάτωση τους στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προτείνουμε

-Κάλυψη όλων των θέσεων Διοικητών Οργανισμών και Νοσοκομείων με ανοιχτές διαδικασίες.

-Τέλος στις απευθείας αναθέσεις. Διαγωνισμοί και διαύγεια παντού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

• Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την κάλυψη των μαθησιακών κενών και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων

• Αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων. Ένας υπολογιστής για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό και ένας διαδραστικός πίνακας με υπολογιστή σε κάθε τάξη.

• Ολόπλευρη στήριξη της Ειδικής Αγωγής και των δομών της

Φίλες και Φίλοι,

Για όλους αυτούς τους λόγους, για να μπορέσουμε να πετύχουμε όλα αυτά, αξίζει το ΠΑΣΟΚ να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Να προβάλει δυνατά, καθαρά σαν Λύση, η μόνη Λύση

Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και Νίκο Ανδρουλάκη για να βγάλουμε ΠΑΣΟΚ και Νίκο Ανδρουλάκη. Ούτε Μητσοτάκη, Ούτε Τσίπρα.

Φίλες και Φίλοι,

Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ – ΤΗ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ –

Δημιουργούν μια δυσώδη κατάσταση.. προσπαθούν να επιβάλλουν ένα τοξικό περιβάλλον στο οποίο τίποτα υγιές δε θα μπορεί να επιβιώσει..

Η πολιτική με αυτούς τους όρους, με τους όρους που διεξάγεται σήμερα με ψέματα και fake news, με κουτσομπολιά, με ψεύτικες υποσχέσεις, δείχνει ποια κοινωνία έχουν κατά νου.. ποιους ανθρώπους θέλουν να διαπλάσουν.

Αλλά δε χρειάζεται να είμαστε έτσι….δε χρειάζεται να είμαστε ούτε κυνικοί ούτε αδιάφοροι.. δε χρειάζεται να φανατιζόμαστε ούτε να γινόμαστε οπαδοί.. δε χρειάζεται να κάνουμε προσωπικές επιθέσεις, να χυδαιολογούμε, να διχάζουμε.. Μπορούμε καλύτερα… Μπορούμε να ξαναβρούμε τις αξίες μας.. μπορούμε να ξαναμιλήσουμε για αυτές.. Για εντιμότητα, για δικαιοσύνη, για λειτουργία των θεσμών, για διαφάνεια..

Να επιλέξουμε την ελπίδα. Που τόσο ανάγκη έχουμε. Ποια ελπίδα;

Η τυφλή αισιοδοξία ότι με κάποιο μαγικό τρόπο όλα θα πάνε καλύτερα, μας έκανε ζημιά.. την απορρίπτουμε..

Η ελπίδα της εικονικής πραγματικότητας . ανάπτυξη και καταπληκτική ποιότητα ζωής

Ελπίδας όμως συγκεκριμένης, χειροπιαστής..

Ας επιλέξουμε όμως την ελπίδα του φοιτητή να βρει μια δουλειά που του ταιριάζει, μια δουλειά που θα του επιτρέπει να ζει με αξιοπρέπεια, εδώ, στην Ελλάδα…

την ελπίδα του νέου ζευγαριού να ζήσει σε ένα φωτεινό σπίτι και εκεί να ξεκινήσει την οικογένειά του..

ας επιλέξουμε την ελπίδα του αγρότη να καμαρώσει την παραγωγή του και να δει τους κόπους του να ανταμείβονται….

Την ελπίδα του παιδιού από την επαρχία, που φοιτά στο δημόσιο σχολείο ότι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί, ότι θα μπορέσει να σπουδάσει αυτό που επιθυμεί, ότι επιτρέπεται να ονειρεύεται..

την ελπίδα του γονιού ότι θα μπορέσει να δώσει ευκαιρίες στο παιδί του..

την ελπίδα του μετανάστη ότι η προσπάθεια, η δουλειά, θα του φέρει την ενσωμάτωση, τα

δικαιώματα του πολίτη..

Την ελπίδα της νέας γυναίκας ότι θα ζήσει με ασφάλεια και θα είναι ο εαυτός της, ότι θα μπορέσει να διαπρέψει χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει διπλάσια προσπάθεια.

Την ελπίδα του ασθενή ότι το δημόσιο σύστημα υγείας θα τον θεραπεύσει ..

την ελπίδα του κάθε ανθρώπου ότι θα βρει το δίκιο του στα ελληνικά δικαστήρια.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να συνταχθεί με αυτούς τους ανθρώπους, να υπερασπιστεί και να στηρίξει την ελπίδα τους. Επιλέγει να βάλει την κοινωνία στο προσκήνιο.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Οι περιπέτειες των τελευταίων χρόνων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη απογοήτευσαν βαθιά τον ελληνικό λαό και δημιούργησαν νέες πληγές στο κοινωνικό σώμα αντί να θεραπεύσουν τις παλιές.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πατρίδα μας χρειάζεται μια εναλλακτική πρόταση. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει αυτή την εναλλακτική.

Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, το λαϊκό ΠΑΣΟΚ. Το μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ. Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. το κόμμα που ίδρυσε ο Αντρέας Παπανδρέου. Ο Ανδρέας που ο ίδιος του ήταν πραγματικά άριστος, αλλά δημιούργησε το μόνο κόμμα που αγκάλιασε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Που αφουγκράστηκε τις ελπίδες και τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού και κατάφερε να φτιάξει ένα εθνικό όραμα που να μας περιλαμβάνει και να μας αγγίζει όλους.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και πάλι. Αυτός είναι ο στόχος. Για αυτό αγωνιζόμαστε.

Έτσι και σήμερα, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει την ανατροπή και να οδηγήσει στη νέα Αλλαγή.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Στέκομαι σήμερα απέναντί σας και σας κοιτώ στα μάτια.

Με απόλυτη συνείδηση του βάρους, της ευθύνης που συνεπάγεται το να εκπροσωπείς τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Και σας ζητώ να εμπιστευθείτε ξανά το ΠΑΣΟΚ και να εμπιστευθείτε εμένα.

Και δεσμεύομαι. Σας δεσμεύομαι ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα προδώσει την εμπιστοσύνη σας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δε θα προδώσει την εμπιστοσύνη σας. Εγώ δε θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας. Θα σας βγάλουμε ασπροπρόσωπους. Θα είστε και πάλι περήφανοι για την επιλογή σας. Την επόμενη ημέρα, θα μπορούμε και πάλι να κοιτιόμαστε στα μάτια. Με καθαρό βλέμμα.

Φίλες και Φίλοι,

Έχω την τύχη τον τελευταίο καιρό να γνωρίσω πολλούς από εσάς. Να γνωρίσω πολλούς Ημαθιώτες και Ημαθιώτισσες από κάθε γωνιά του νομού μας. Και σας το λέω! Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει. Και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Δουλειά μας είναι τις μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές να καταφέρουμε αυτό το ρεύμα που έχουμε έτσι και αλλιώς δημιουργήσει, να το φέρουμε στην κάλπη και να το δούμε να καταγράφεται την Κυριακή των εκλογών.

Αλλά αυτές οι εκλογές δεν είναι για εμάς ο προορισμός. Είναι απλά ένα πρώτο βήμα. Το βήμα αυτό που χρειαζόμαστε για να πατήσουμε καλύτερα στα πόδια μας και να μπορέσουμε έπειτα να πετύχουμε το μεγάλο άλμα. Την ολική επαναφορά. Την ολική ανατροπή. Να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι

Για αυτό σας καλώ από αυτό εδώ το βήμα, από τη δημοκρατική Βέροια των αγώνων, από την πρωτεύουσα της Ημαθίας μας να δώσουμε τις τελευταίες 10 μέρες μια μεγάλη μάχη.

Για να δικαιώσουμε τους αγώνες αυτών που προηγήθηκαν

Για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες αυτών που ακολουθούν.

Για να νικήσουμε ! Και θα νικήσουμε!»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...