Τάσος Μπαρτζώκας: Να γίνουμε όλοι μαζί, η δύναμη, που θα κάνει την Ημαθία σπουδαία ξανά! -Κοσμοσυρροή στην κεντρική του ομιλία στο ΣΤΑΡ της Βέροιας

Τάσος Μπαρτζώκας: Να γίνουμε όλοι μαζί, η δύναμη, που θα κάνει την Ημαθία σπουδαία ξανά! -Κοσμοσυρροή στην κεντρική του ομιλία στο ΣΤΑΡ της Βέροιας

Με σύνθημα: «Μαζί στο αύριο», καλωσόρισε τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα του ΣΤΑΡ, αλλά και την είσοδο, το πεζοδρόμιο έξω από τον κινηματογράφο, μέχρι απέναντι στην πλατεία δημαρχείου, ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, στην κεντρική του προεκλογική ομιλία το βράδυ της Τρίτης 16 Μαΐου, στη Βέροια.

Ο κόσμος τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό ενώ αίσθηση έκανε η παρουσία των νέων ανθρώπων από όλους τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς χώρους, απέναντι στους οποίους ο Τάσος Μπαρτζώκας, δεσμεύτηκε ότι θα τιμήσει με όλες μου τις δυνάμεις, την ευθύνη του στη νέα γενιά αυτού του τόπου.


Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικογένεια του και στον πατέρα του Στέργιο, ως δάσκαλο και ως χοροδιδάσκαλο που συνδικαλιζόταν για την προώθηση του κοινού καλού των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαζί με κάποιους φίλους από εσάς και έχοντας ο ίδιος βιώσει τις δυσκολίες της πολιτικής προσπάθησε να τον αποτρέψει και να τον προειδοποιήσει ότι οι πίκρες είναι πιο πολλές από τις χαρές. « Όμως οι πίκρες, οι δυσκολίες, και το βάρος που κουβαλάς στις πλάτες σου, μηδενίζεται μπροστά σε στιγμές σαν και τη σημερινή, μπροστά σε όλη την αγάπη και την αποδοχή που έχω εισπράξει σε όλη τη διάρκεια της πρώτης μου κοινοβουλευτικής θητείας και στο χαμόγελο και την ικανοποίηση από τη λύση προβλημάτων».

Ακολούθησε μια αναφορά στην Νέα Δημοκρατία που όπως είπε, μετά από σχεδόν 50 χρόνια, αδιάλειπτης πρωταγωνιστικής παρουσίας στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου, εξακολουθεί να παραμένει η απάντηση σε όλα τα κρίσιμα και σοβαρά διλήμματα, τα οποία αποτύπωσε συνοπτικά στην ομιλία του, πρώτα ως πολίτης, ως νέος άνθρωπος, ως επαγγελματίας, ως παιδί δύο ανθρώπων που πάλεψαν σκληρά, ως γονιός, ως σύζυγος, ως ημαθιώτης, κάτοικος ενός αγροτικού νομού και μετά ως πολιτικός, όπως είπε.

Γι΄αυτό και είμαι στην πολιτική, επειδή τα προβλήματα αφορούν και εμένα τον ίδιο και επειδή θέλω να είμαι χρήσιμος για τον Τόπο μου και τους ανθρώπους του, σε μια κοινωνία που ζητάει περισσότερα. Σε μία Ημαθία που ζητάει περισσότερα, που αξίζει περισσότερα».


Ο κ. Μπαρτζώκας, συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στις αποτελεσματικές παρεμβάσεις του για θέματα της Ημαθίας, όπως η δημιουργία του Πρώτου Κέντρου Ψυχικής Υγείας στην Ημαθία όπου έχουν εγκριθεί όλες οι θέσεις και θα προκηρυχτούν στο άμεσο μέλλον, η θετική ανταπόκριση σε ένα αίτημα των επαγγελματιών, για τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, εν μέσω πανδημίας, οι οποίοι με κλειστά τα μαγαζιά τους, έπρεπε να αποδώσουν στην Πολιτεία φόρο για μελλοντικό εισόδημα. Το ίδιο και στην επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τις επιχειρήσεις μια παρέμβαση που έπιασε τόπο, γιατί ένα ολόκληρο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης για τις επιχειρήσεις, υλοποιήθηκε.

Θύμισε την επίτευξη δημιουργίας δύο νέων ομάδων ΔΙΑΣ και μια νέα ομάδα ΟΠΚΕ στην Αλεξάνδρεια και το αίτημά του για θέσπιση ανώτατης τιμής, στα τεστ κορονοϊού που κατοχυρώθηκε.

«Ήμουν παρών σε όλους τους μεγάλους και μικρούς αγώνες που έδωσαν οι αγρότες μας. Στήριξα τις διεκδικήσεις τους, για αποζημιώσεις από τις καταστροφές, στις καλλιέργειες τους. Είτε αυτές ήταν από τον ΕΛΓΑ είτε μέσω κρατικών ενισχύσεων. Στήριξα τα αιτήματά τους, για μια πιο δίκαιη, αλλά και αναπτυξιακή φορολογία του κλάδου. Μεσολάβησα για το ζήτημα των εργατών γης. Επεδίωξα την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών, πιέζοντας για τη μονιμοποίηση του μέτρου» πρόσθεσε και συνέχισε στο επίπεδο της ενεργειακής κρίσης, όπου επεδίωξε την αναστολή της ρήτρας προσαρμογής, που είχε φέρει σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο.

Μίλησε για το ζήτημα των δασικών χαρτών, το οποίο μετά από επίμονες προσπάθειές του λύθηκε νομοθετικά και για την στήριξη στην ανάγκη για νέες, αρδευτικές υποδομές.

«Και μετά από πολλή προσπάθεια, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για νέο αρδευτικό αγωγό στη Μελίκη. 200.000 ευρώ φέραμε στον τόπο μας και οι προσπάθειες συνεχίζονται, για ένταξη νέων αρδευτικών έργων, στο μεγάλο πρόγραμμα Ύδωρ.


Θα το καταφέρουμε και αυτό, όπως καταφέραμε επίσης, με εντελώς πρωτότυπο τρόπο, την ανακατασκευή της γέφυρας «Κρασοπούλι»,με το στρατό και παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι αγρότες μας χρονοβόρες διαδρομές. Η γέφυρα θα παραδοθεί το συντομότερο».

Και συνέχισε: «Στήριξα επίσης τα σχολεία μας, μεσολαβώντας για σύγχρονο εξοπλισμό. Πάνω από 50 σχολεία στην Ημαθία έλαβαν καινούρια θρανία, καινούριους πίνακες. Μεσολάβησα πολλές φορές για τις δομές ΑμΕα, συνεισφέροντας στο έργο τους, τις περισσότερες φορές αθόρυβα. Έφερα πολλά, μικρά αλλά και μεγάλα θέματα στη βουλή, ασκώντας έτσι πίεση για την επίλυσή τους, γιατί όπως και το 2019 είχα πει και το τηρώ και θα εξακολουθήσω να το τηρώ, ότι πρώτα και πάνω από όλα βάζω το συμφέρον του Τόπου και των Ημαθιωτών και μετά το συμφέρον της Κυβέρνησης ή της Παράταξης .

Ακολούθησε αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, στα χρόνια της πανδημίας, στον πόλεμο της Ουκρανίας και την πρωτοφανή καταιγίδα ακρίβειας, στη θωράκιση των συνόρων, στην κατάργηση πενήντα φόρων, στην μείωση εισφορών, στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, στις αυξήσεις των συντάξεων, στις 300.000 νέες θέσεις εργασίας, στην μείωση της ανεργίας κατά έξι μονάδες, στην αναβάθμιση της εθνικής οικονομίας κατά 12 φορές, στην στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων από την κρίση στην πανδημία, στους 25.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία , σε 18.000 νέες προσλήψεις υγειονομικών και στις απονομές συντάξεων, χωρίς καθυστέρηση.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφερόμενος στο πρόγραμμα της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε:

«Θα αυξήσουμε τους μισθούς κατά 25% μέσα σε μία τετραετία.

Ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος θα πάει στα 950 ευρώ. Θα έχουμε, επιτέλους, νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο και επιπλέον φοροελαφρύνσεις. Θα αυξήσουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Θα καταργήσουμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος. Θα μειώσουμε τουλάχιστον κατά 30% τα τεκμήρια διαβίωσης, μια άδικη φορολογία που έρχεται από το παρελθόν. Θα μειώσουμε τουλάχιστον κατά μία μονάδα τις εργοδοτικές εισφορές.Και είναι δέσμευσή μας, στο τέλος της τετραετίας να έχουμε ένα διαφορετικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με αναβαθμισμένα Κέντρα Υγείας, με νέα τμήματα εκτάκτων περιστατικών, με νέα νοσοκομεία. Και το σημαντικότερο, με περισσότερους κατά 10 χιλιάδες νοσηλευτές και γιατρούς μέσα στην επόμενη τετραετία».

Ως προς τις δεσμεύσεις για την Παιδεία, είπε: Ολοήμερο δημοτικό παντού.Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, καλύτεροι μισθοί για τους εκπαιδευτικούς, καλύτερη στέγη για τους φοιτητές. Και 8.500 νέες θέσεις, σε νέες φοιτητικές εστίες. Και για τα νέα παιδιά, θα διπλασιάσουμε τους πόρους του προγράμματος Σπίτι μου.

Για την Ημαθία, είπε:

Προτεραιότητα πρώτη: Θα ολοκληρώσουμε πάση θυσία το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, στην Ημαθία. Θα επιδιώξω, με τη σύσταση της Νέας Κυβέρνησης, την άμεση προκήρυξη, ΟΛΩΝ, των θέσεων και την πλήρωση τους με όλες τις ειδικότητες.

Θα φροντίσω για την στέγαση του σε χώρο, εύκολα προσβάσιμο και θα εξασφαλίσω να παραδοθεί στους συμπολίτες μου, εντός του επόμενου χρόνου.

Προτεραιότητα 2η


Θα συνεργαστώ στενά με όλες τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Θα καταγράψω όλα τα κρίσιμα έργα που είναι σε εκκρεμότητα, έργα υποδομών, έργα αγροτικής οδοποιίας.

Θα ξετρυπώσουμε κάθε βαλτωμένη μελέτη. Κάθε εκκρεμότητα που σχετίζεται με κρίσιμες υποδομές.

Και με συνεργασία, αλλά και με έλεγχο, θα πιάσουμε το νήμα, λύνοντας όλους τους κόμπους, που στερούν δυνατότητες ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας για τους Ημαθιώτες πολίτες.

Προτεραιότητα 3η


Η επικαιροποίηση του ΕΛΓΑ.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Είναι ανεπίτρεπτο, σε αγροτικές περιοχές όπως οι δικές μας, να γίνονται οι αγρότες μας επαίτες, και να διεκδικούν τα πληρωμένα τους.

Το ως εδώ με τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, θα γραφτεί με μεγάλα γράμματα.

Αμέσως μετά τις εκλογές, θα δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας.

Θα συμπράξουμε με τους Βουλευτές των υπόλοιπων αγροτικών νομών και με επιστημονική καθοδήγηση από τους αρμόδιους φορείς, θα δημιουργήσουμε μια πρόταση ολοκληρωμένη, με τις αλλαγές που επιδιώκουμε.

Ο νέος Κανονισμός θα γραφτεί όμως μαζί με τους αγρότες, όχι χώρια από αυτούς.

Προτεραιότητα 4η


Δεσμεύομαι απέναντι σας ότι η Ημαθία δεν θα είναι ο κομπάρσος της κοινωνικής πολιτικής, στον τομέα της υγείας.

Δε θα επιτρέψω σε αυτή τη θητεία, να γυρνάω από χωριό σε χωρίο, και να μου λένε ηλικιωμένοι άνθρωποι ότι ψάχνουν να βρουν τον αγροτικό ιατρό με τα κυάλια.

Με κάθε κόστος, κομματικό και πολιτικό, θα υπάρχουν γιατροί σε κάθε περιφερειακό ιατρείο. Με την περίθαλψη και την υγεία των Ημαθιωτών δεν θα παίξει κανένας, πόσο μάλλον με των ανθρώπων, που με τις εισφορές μιας ζωής, κράτησαν το ασφαλιστικό σύστημα ζωντανό! Δεσμεύομαι ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα παλέψω ώστε η Ημαθία να λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας από την αναβάθμιση του ΕΣΥ .

Προτεραιότητα 5η

Αυτή αφορά αποκλειστικά τη νέα γενιά.

Εγγυώμαι σε όλους τους συμπολίτες μου ότι θα στηρίξω κάθε νομοθετική πρόταση, που θα δημιουργεί και θα δίνει ευκαιρίας για τη νεότερη γενιά.

Θα πιέσω για την επέκταση του Προγράμματος Στέγης «Σπίτι μου».

Θα στηρίξω με περισσότερη ορμή, την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία της Ημαθίας.

Ήδη έχω έρθει σε επαφή με κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία μαζί με την Πολιτεία, μπορούν να αλλάξουν την εικόνα των σχολείων μας.

Προτεραιότητα 6η πρωτογενής παραγωγικός τομέας και μεταποίηση προϊόντων

Στήριξη των παραγωγών, ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών.

Διαμόρφωση των υποδομών άρδευσης και οδοποιίας.


Στήριξη των μονάδων μεταποίησης και παραγωγής γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.

Καλύτερες συνθήκες εργασίας, προστασία και αμοιβή για αυτούς που παράγουν.

Προτεραιότητα 7η : Πολιτισμός και αθλητισμός

Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας του τόπου μας.

Ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων και προώθηση του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα .

Προτεραιότητα 8η :Ο άνθρωπος και το περιβάλλον

Η καθημερινότητα του ανθρώπου πρέπει να είναι η μεγαλύτερη φροντίδα της πολιτείας .

Οι καλύτερες συνθήκες στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία, πρέπει να είναι μέριμνα και προτεραιότητα της πολιτείας.

Προτεραιότητα τελευταία και πολύ σημαντική:


Έχουμε πλούτο στην Ημαθία, αλλά δεν είμαστε πλούσιοι, ενώ μπορούμε να γίνουμε. Έχω ήδη βάλει στις ράγες ένα σχέδιο, που η υλοποίησή του, θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην αναβάθμιση της θέσης μας. Και σας ζητώ να το στηρίξετε, δίνοντας μου τη δύναμη, να το υλοποιήσω.

Το μεγάλο μου στοίχημα για αυτή τη θητεία, είναι η δημιουργία των θεμελίων για μια Ακαδημία Ελληνικών Σπουδών, στο πρότυπο της σύγχρονης αναβίωσης του πρώτου Πανεπιστημίου της Οικουμένης, της σχολής του Αριστοτέλη. Στο πλαίσιο αυτό, οραματίζομαι μία νέα δομή, η οποία θα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες στην Ημαθία.

Κλείνοντας ο υποψήφιος βουλευτής, σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχει μόνο το δίλημμα ανάμεσα στο γκάζι και το φρένο και κάλεσε όλους μαζί του, στις 21 του Μάη, να γίνουν η δύναμη, που θα κάνει την Ημαθία σπουδαία ξανά!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...