Φρόσω Καρασαρλίδου: Για όλες και όλους. Για την Δικαιοσύνη

Φρόσω Καρασαρλίδου: Για όλες και όλους. Για την Δικαιοσύνη

Η δικαιοσύνη δεν είναι μια λέξη κενή, ένα σλόγκαν γύρω από το οποίο στήνεται μια προεκλογική καμπάνια. Τώρα που φτάσαμε λίγο πριν τις κάλπες να συμπυκνώσω σε ένα σύντομο μήνυμα το περιεχόμενο αυτής της λέξης, να διασαφηνίσω τι προσπαθώ να υπερασπιστώ ως δίκαιο ενάντια και κόντρα στις ανισότητες που ισοπεδώνουν τον τόπο μας. 

Είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό που στην πλειονότητα του τρέφεται από την φτωχοποίηση. Ένα πολιτικό προσωπικό που επιδιώκει αυτή την φτωχοποίηση, γιατί απολαμβάνει να διαχειρίζεται ανθρώπους που φτωχοποιεί, προσφέροντάς τους φιλανθρωπίες με αντίδωρο την πολιτική υπακοή. 

Είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό που στην πλειοψηφία του θεωρεί την κοινωνική καταστροφή, ευκαιρία για την εξόρυξη πολιτικού οφέλους. Που ισοπεδώνει ζωές για να μπορεί να τις κάνει εξαγοράσιμες προσφέροντας «ευνοϊκή» πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά που θα έπρεπε να είναι δημόσια και προσβάσιμα από όλες και όλους, χωρίς διαμεσολαβητές και παράγοντες. 

Δικαιοσύνη για εμένα είναι η μόνωση των πολιτών από τις προσπάθειες αυτών των πολιτικών που επιβάλλουν και διαχειρίζονται τη φτώχεια. Είναι η εναντίωση σε αυτούς που προβάλουν τους εαυτούς τους ως προστάτες μιας κοινωνίας που καταστρέφουν. 

Δικαιοσύνη θα πει να βάλουμε τέλος στη μαζική φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας και την ισχυροποίηση των λίγων. Δικαιοσύνη είναι η οργάνωση της δημόσιας διοίκησης ώστε να σταματήσει η προπαγάνδα του «επιτελικού κράτους» που «ιδιωτικοποιεί» το σύμπαν με το πρόσχημα της αποτελεσματικότητας. Δικαιοσύνη είναι να σταματήσουμε να ζητάμε χάρες για όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. 
 
Δικαιοσύνη για εμένα είναι αποκατάσταση των δημοσίων αγαθών, η μεταφορά τους από τη σφαίρα της αγοράς στη σφαίρα της κοινωνίας. Δικαιοσύνη θα πει να έχει ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, δημόσιο νερό, ρεύμα, θέρμανση. Δικαιοσύνη θα πει δημόσια γη, με τους πολίτες να αποφασίζουν τι θα τοποθετηθεί πάνω της! Δικαιοσύνη θα πει καλά, οικονομικά προσιτά και ασφαλή σπίτια! Τα δημόσια αγαθά δεν είναι εμπορεύματα να τα απολαμβάνουν μόνοι όσοι έχουν την αγοραστική δύναμη ή τις πολιτικές διασυνδέσεις, αλλά αγαθά για όλες και όλους, χωρίς αστερίσκους, χωρίς προϋποθέσεις.  

Δικαιοσύνη θα πει να κυριαρχήσει στο μυαλό όλων ότι αυτά τα αγαθά είναι δημόσια, ότι είναι δικαιώματα μας, ότι ανήκουν σε όλους μας, ότι δεν μπορεί να μας τα πάρει κανείς, σε όσο δύσκολη θέση και αν βρεθούμε. 

Δικαιοσύνη θα πει να βρούμε και να ανοίξουμε ρωγμές σε ένα πρόγραμμα αναδιανομής πλούτου που υφαρπάζει από τους φτωχότερους για να τα διανείμει στους λίγους διαχειριστές της ζωής μας. 

Αυτή η δικαιοσύνη είναι προϋπόθεση για να μπορέσει ο καθένας και η καθεμιά να προχωρήσει στη ζωή με τον τρόπο που θέλει.
Δικαιοσύνη τώρα, παντού, για όλες και όλους!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ευθύνη του (νέου) ΠαΣοΚ-ΚιΝΑλ στη διαδρομή για το Νέο Πολιτισμό

Η ευθύνη του (νέου) ΠαΣοΚ-ΚιΝΑλ στη διαδρομή για το Νέο...

(Μέρος Β: Φορέας Σοσιαλδημοκρατίας)Του Κωνσταντίνου Α....

Ευχές του συλλόγου Μ.Α.μ.Α για τις υποψήφιες και υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Ευχές του συλλόγου Μ.Α.μ.Α για τις υποψήφιες και...

Εν όψει των πανελληνίων εξετάσεων, η ομάδα εφήβων του...

Νικόλας Καρανικόλας: Τέσσερα χρόνια μετά, προχωράμε πιο μονιασμένοι και δυνατοί για την ανάπτυξη και την ευημερία της Νάουσας και των Κοινοτήτων μας

Νικόλας Καρανικόλας: Τέσσερα χρόνια μετά, προχωράμε...

«Στις 2 Ιουνίου του 2019, ο λαός του Δήμου Νάουσας, μας...

Στην λαϊκή και στα καταστήματα του Μακροχωρίου η Λίνα Τουπεκτσή με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Στην λαϊκή και στα καταστήματα του Μακροχωρίου η Λίνα...

Στο Μακροχώρι βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέας...

Συστράτευση κι αγώνας – Ανάγκη για προοδευτική Ημαθία

Συστράτευση κι αγώνας – Ανάγκη για προοδευτική Ημαθία

Συνεδρίασε την Πέμπτη 1 Ιουνίου η Διευρυμένη...

Μεταφορά Ιερού Λειψάνου του Αγ. Λουκά του Ιατρού στη Νάουσα και ομιλία του ιατρού Χρήστου Ταχματζίδη

Μεταφορά Ιερού Λειψάνου του Αγ. Λουκά του Ιατρού στη...

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

Τάσος Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο στον κοινό αγώνα για μια ισχυρή Ελλάδα! Στις 25 Ιουνίου πάμε μπροστά!»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο στον...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας συνεχίζει ασταμάτητα τις...

Διάλογος, όχι μονόλογος!

Διάλογος, όχι μονόλογος!

Του ιερέωςΠαναγιώτουΣ. ΧαλκιάΔιάλογος, φίλοι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...