Δήλωση του Αντώνη Μαρκούλη ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου

Δήλωση του Αντώνη Μαρκούλη ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου

Ο Αντώνης Μαρκούλης, υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, προέβη στην παρακάτω δήλωση ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου:

  Ημαθιώτισσες, Ημαθιώτες,

 μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, στον τόπο μας, στην Ημαθία συναντούμε μία εικόνα εγκατάλειψης και φτωχοποίησης.

Η Ημαθία βίωσε έντονα το φαινόμενο του brain drain, δηλαδή της φυγής εκατοντάδων νέων από τον τόπο τους στο εξωτερικό ή σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα, με την ελπίδα όχι να βρουν ένα καλύτερο αύριο, αλλά απλώς να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ταυτόχρονα, η αποβιομηχάνιση της περιοχής στέρησε, άμεσα και έμμεσα, την εργασία από χιλιάδες ανθρώπους, οδηγώντας την τοπική οικονομία σε μαρασμό. Από πέμπτος εξαγωγικός Νομός, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας κατατάσσεται πλέον στις φθίνουσες περιοχές της Ελλάδας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο: η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρήμαξε το κοινωνικό κράτος που ξεκίνησε να χτίζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην περίοδο διακυβέρνησης 2015 – 2019. Εγκατέλειψε τη Χώρα στο έλεός της στη διάρκεια της πανδημίας και εγκατέλειψε τους νοσούντες από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη λίστα Πέτσα και τον χορό των εκατομμυρίων σε επιλεγμένα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με παρουσιαστές και δημοσιογράφους να «φορούν τη φανέλα» της Νέας Δημοκρατίας αυτήν την τετραετία; Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα βολέματα των ημετέρων, ακόμη και σε υψηλότατο επίπεδο, όπως συνέβη με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβάθμισε με νόμο τα κριτήρια διορισμού για τη συγκεκριμένη θέση;

Πρόκειται για μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη Δημοκρατία· ο Μητσοτάκης σε συνεννόηση με τον ανιψιό του και άλλους παρακολουθούσαν ανώτατα στελέχη, αξιωματούχους, αρχηγούς κομμάτων, ακόμη και τους ίδιους τους υπουργούς του και τις συζύγους τους.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που ο Μητσοτάκης έσπευσε το ίδιο απόγευμα να αποδώσει μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος σε ανθρώπινο σφάλμα. Ενώ η αλήθεια είναι ότι το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα συνδέεται με τις εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Η Ελλάδα και η Ημαθία χρειάζονται αλλαγή. Αλλαγή στην κυβέρνηση, αλλαγή στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Μπορούμε και ξέρουμε να φέρουμε την αλλαγή. Για ένα καλύτερο αύριο, για δικαιοσύνη παντού!

Μέχρι σήμερα πετύχαμε πολλά. Με τη δύναμή σας, δεσμεύομαι ότι θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον:

- Ασκήσαμε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πετύχαμε να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Θεοδωρικάκου, με τον οποίο μεταβλήθηκε ο τρόπος συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής υπέρ της παράταξης του Δημάρχου, αλλοιώνοντας τη βούληση των ψηφοφόρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

- Ασκήσαμε παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών και εναντίον των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Συνεχίζουμε τη μάχη μας αυτή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.

- Αποκαλύψαμε το εκκωφαντικό σκάνδαλο που συντελείται στο Πλατύ Ημαθίας, στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, το οποίο έχει αποψιλωθεί από τον μηχανολογικό εξοπλισμό του.

Δώσαμε κρίσιμες μάχες για την Ημαθία, για τον τόπο, για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δώσαμε κρίσιμες μάχες υπέρ των δανειοληπτών και εναντίον της αυθαιρεσίας των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων. Συγκρουστήκαμε για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το έγκλημα που συντελείται στο Πλατύ, στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία με το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την κεντρική δύναμη που μετά τις εκλογές, μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, με σταθερότητα, με ασφάλεια και με αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Θα αναζωογονήσει την αγορά εργασίας και τον κόσμο του μόχθου τόσο μέσα από την αύξηση των μισθών και συντάξεων όσο και μέσω της επίλυσης του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος των κόκκινων δανείων, δίνοντας παράλληλα λύσεις στην υγεία, στην οικονομία, στην παιδεία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.

Άμεση θα είναι η παρέμβασή μας στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναστέλλουμε τις πρώτες ημέρες της προοδευτικής κυβέρνησης όλους τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έως 300.000 ευρώ. Νομοθετούμε δεσμευτικό πλαίσιο εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης με υποχρεωτικότητα συμμετοχής των δανειστών και επαναφέρουμε τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαστική οδό σε περίπτωση αδυναμίας ρύθμισης στο εξωδικαστικό στάδιο.

 

Ημαθιώτισσες, Ημαθιώτες,

ζητώ τη στήριξή σας για να κάνουμε μαζί πράξη όλα όσα χρειάζεται η Ημαθία, προκειμένου να αποτελέσει και πάλι παράγοντα λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης πολιτικής.

Για να αποκτήσει ο λαός της Ημαθίας έναν σκληρό υπερασπιστή των συμφερόντων του.

 

Μαζί συνεχίζουμε να δίνουμε κάθε κρίσιμη μάχη για την Ημαθία, όπως κάναμε τόσα χρόνια.

Η νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία το βράδυ της 21ης Μαΐου θα σημάνει τη νίκη για την Ημαθία.

Φτάνει πια! Ως εδώ!

Η ώρα της μεγάλης απόφασης έφτασε!

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας, στο μέλλον της Ημαθίας!

 

Αντώνης Μαρκούλης

Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την...

Με λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας, 29ης...

Τάσος Μπαρτζώκας από την ορκωμοσία της Βουλής: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια Ημαθία που μας αξίζει! Για μια Ελλάδα που ονειρευόμαστε!»

Τάσος Μπαρτζώκας από την ορκωμοσία της Βουλής:...

Μετά τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. & Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2ο Διευρυμένο Δ. Σ. στο Αμύνταιο, για ζητήματα του εμπορικού κόσμου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. & Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2ο...

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, συνήλθε το Διοικητικό...

ΚΘ’ Παύλεια: Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση «Κήρυγμα και Διακονία»

ΚΘ’ Παύλεια: Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση «Κήρυγμα...

Το Σάββατο 27 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Δύο Άγιοι Ιατροί  στην Παναγία Δοβρά Βεροίας

Δύο Άγιοι Ιατροί στην Παναγία Δοβρά Βεροίας

Το εσπέρας του Σαββάτου, 27ης Μαΐου, στον Ιερό Ναό του...

Ετήσιο μνημόσυνο Φώτη Καλιάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Φώτη Καλιάνη

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 , στν Ιερό Ναό Αγίας...

Τάσος Μπαρτζώκας στο Flash Radio: «Από σήμερα ξενικά ένας δυνατός αγώνας, ώστε η χώρα να έχει μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα πάει τον τόπο σταθερά, τολμηρά μπροστά»

Τάσος Μπαρτζώκας στο Flash Radio: «Από σήμερα ξενικά ένας...

Βασικές θέσεις Τάσου Μπαρτζώκα σε ραδιοφωνική...

Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος κοινότητας Αγ. Βαρβάρας

Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση σχολικού...

Στην υπογραφή της σύμβασης για την «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...