Σε κλίμα ενθουσιασμού η κεντρική ομιλία του Μπάμπη Γκιόνογλου στη Βέροια «Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ»

Σε κλίμα ενθουσιασμού η κεντρική ομιλία του Μπάμπη Γκιόνογλου στη Βέροια «Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ»

Στην κατάμεστη Sala της Ελιάς πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής(19/5) η κεντρική πολιτική ομιλία του υποψηφίου βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Χαράλαμπος (Μπάμπης) Γκιόνογλου. Σε κλίμα ενθουσιασμού και νίκης ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Γκιόνογλου τόνισε την ανάγκη να βγει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για το καλό του πολίτη και της χώρας. Τον κ. Γκιόνογλου προλόγισε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ημαθίας Σάββας Τσιχλακίδης και ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. Κώστας Ασλάνογλου. Μεταξύ άλλων είπε:

«Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε αυτόν τον αγώνα. Είναι τιμή μου να βρίσκεται το όνομα μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία. Η πίστη, η ελπίδα, το πάθος για μια καλύτερη πατρίδα, για μια καλύτερη Ημαθία είναι εδώ! Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι ο προσωπικός μου πήχης σε αυτήν την πορεία. Όλους όσους στρατεύτηκαν μαζί μας χωρίς όρους, χωρίς ανταλλάγματα για καρέκλες και εξουσία, χωρίς απολίτικες συνδιαλλαγές στις πιο δύσκολες ώρες μας. Όλους αυτούς που δεν ξεπούλησαν τις ιδέες και τη διαδρομή τους για ένα Υπουργείο ή ένα μισθό.

Φίλες και φίλοι Η μάχη των εκλογών στις 21 Μαΐου είναι ίσως η κρισιμότερη για τη χώρα μας και για την παράταξή μας . Είμαστε έτοιμοι και θα την κερδίσουμε. Η επόμενη μέρα, θα είναι μια καινούργια μέρα για την πατρίδα μας. Με πίστη, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα θα τα καταφέρουμε. Στις 21 Μαΐου, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητά ισχυρή εντολή. Ένα ποσοστό που θα μας επιτρέψει να σπάσουμε τον δικομματισμό της στασιμότητας. Η χώρα, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει ταλαιπωρηθεί από διαδοχικές κρίσεις και κυβερνήσεις που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο αίτημα να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα. Τόσο κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το κράτος δικαίου υποχώρησε σημαντικά.


Η Ελλάδα, που ονειρευόμαστε ως ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπερασπίζεται ένα νέο μοντέλο κοινωνικού κράτους, που προστατεύει τους πολίτες και τους δίνει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες να εκπληρώνουν τα δικά τους όνειρα. Σ’ αυτή την Ελλάδα, η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, είδαμε το ΕΣΥ να καταρρέει, παρά το γεγονός ότι έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης για να το αναγεννήσουμε. Είδαμε τα πανεπιστήμια να ανοίγουν την πόρτα τους στην αστυνομία, ενώ υπάρχουν άλλες λύσεις που εφαρμόζονται επί δεκαετίες στις υπόλοιπες δυτικές ευρωπαϊκές χώρες. Είδαμε τις συντάξεις να εργαλειοποιούνται επικοινωνιακά, αφού η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων δεν είδε αυξήσεις. Σήμερα βλέπουμε τα δάνεια, τις οφειλές σε τράπεζες, σε funds, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία να συσσωρεύονται χωρίς προοπτική βιώσιμης διευθέτησης. Αυτό σημαίνει ότι το ιδιωτικό χρέος διογκώνεται χωρίς να υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπισή του. Για να δοθεί λύση σε αυτό το αδιέξοδο, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη ρύθμιση των οφειλών σε ΕΦΚΑ-εφορία σε 120 δόσεις με 30% κούρεμα και βεβαίως την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, προτείνουμε να δοθεί το δικαίωμα στους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά πριν από τα funds, μέσα από ένα διαφανές και κατανοητό πλαίσιο κανόνων.

Φίλες και φίλοι Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις κράτος δικαίου –Δεν στήνουμε κυβερνήσεις στο περιθώριο και στο παρασκήνιο. Εμείς δεν μιλάμε ούτε για την κυβέρνηση των νικητών ούτε των ηττημένων. Αυτοί μπροστά στο να μείνει Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή να γίνει ξανά Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, δεν τους ενδιαφέρει ούτε η πρόοδος ούτε η σταθερότητα. Για εμάς λοιπόν είναι προτεραιότητα από την πρώτη Κυριακή και πρόοδος και σταθερότητα. Λύσεις, πρόγραμμα, θέσεις και νέο πολιτικό ήθος. Μας ρωτούν με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε. Απαντάμε: Θα πάμε με τον άνεργο, με τον νέο που ψάχνει προοπτική, με τον συμπολίτη μας, που δαπανά το 50% του εισοδήματός του για έξοδα στέγασης. Με τον μερικώς απασχολούμενο εργαζόμενο των 400 ευρώ και τον συνταξιούχο, που του κόπηκε το ΕΚΑΣ και δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα μετά τις 20 μέρες. Με όσους πήραν ένα στεγαστικό δάνειο για την κύρια κατοικία τους και τώρα η δόση τους έχει διπλασιαστεί. Με τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, που η πόρτα της τράπεζας παραμένει κλειστή. Με τη γυναίκα εργαζόμενη, που δεν έχει πού να αφήσει το παιδί της το πρωί, καθώς δεν επαρκούν οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς . Με τον αγρότη που κάθε χρόνο βλέπει να πάνε οι κόποι του χαμένοι.

Ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε ένα πλαίσιο που αλλάζει τη χώρα. Ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει και, αν θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, θα γίνουν με άλλα κόμματα, όχι με το ΠΑΣΟΚ. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει εμπιστοσύνη στο αίτημα Αλλαγής πολιτικής, προσώπων και παραδείγματος. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ.

Φίλες και φίλοι

Σας ζητάω αυτό το όμορφο ταξίδι να το κάνουμε μαζί. Να φέρουμε πίσω στην πολιτική ξανά την εμπιστοσύνη και την αξιοπρέπεια. Και κοιτώντας πίσω, να ξέρουμε ότι από εδώ δεν ήμασταν απλώς περαστικοί, ματαιόδοξοι ή καιροσκόποι. Αφήσαμε πίσω κάτι που έκανε τη διαφορά. Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα δύσκολο. Θα τον δώσουμε με ταπεινότητα, σεβασμό και ειλικρίνεια.

Να ξαναφέρουμε την Ημαθία στο προσκήνιο. Να σχεδιάσουμε και να αγωνιστούμε για κρίσιμα θέματα που την απασχολούν. Να δημιουργήσουμε ένα νέο Συμβόλαιο Τιμής με τον αγρότη και την αγρότισσα άμεσης εφαρμογής για τη στήριξη των παραγωγών μας. Με μείωση του κόστους παραγωγής ειδικά για τα αγροτικά εφόδια και τα καύσιμα, με μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για την περίοδο της κρίσης. Με στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ αγροτών, για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Καθολική προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις. Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών. Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ ,με επέκταση της κάλυψης καταστροφών στο ζωικό, φυτικό κεφάλαιο που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Ολοκλήρωση εντός έτους όλων των διαδικασιών για τα προγράμματα της νέας ΚΑΠ. Με συγκεκριμένες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, αξιολόγησης και πληρωμής.

Στις 21 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα, προχωρώντας μπροστά, αφήνοντας πίσω όσα μας πόνεσαν και μας πλήγωσαν χτίζοντας μαζί μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού. Πρωταρχικός μας στόχος είναι ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Είναι χρέος μας να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή μιας νέας εποχής, εγγυητή της σταθερής, παραγωγικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης του τόπου. Όσο αφορά προσωπικά εμένα, η πολιτική μου διαδρομή ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας αλλά και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βασιζόταν και βασίζεται στην ηθική, στις αξίες και στις αρχές. Υπηρέτησα το ΠΑΣΟΚ και τη Προοδευτική Παράταξη όλα αυτά τα χρόνια ανιδιοτελώς έχοντας ως πρώτο στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Η πολιτική για μένα δεν είναι συναλλαγή, δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν είναι διαπλοκή, δεν είναι λαϊκισμός. Είναι προσφορά, είναι αγώνας για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας.

Σας καλώ να δώσετε δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για να μπει η Ελλάδα στο δρόμο της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Έχουμε ιστορική ευθύνη ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ! ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ευχαριστώ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ευθύνη του (νέου) ΠαΣοΚ-ΚιΝΑλ στη διαδρομή για το Νέο Πολιτισμό

Η ευθύνη του (νέου) ΠαΣοΚ-ΚιΝΑλ στη διαδρομή για το Νέο...

(Μέρος Β: Φορέας Σοσιαλδημοκρατίας)Του Κωνσταντίνου Α....

Ευχές του συλλόγου Μ.Α.μ.Α για τις υποψήφιες και υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Ευχές του συλλόγου Μ.Α.μ.Α για τις υποψήφιες και...

Εν όψει των πανελληνίων εξετάσεων, η ομάδα εφήβων του...

Νικόλας Καρανικόλας: Τέσσερα χρόνια μετά, προχωράμε πιο μονιασμένοι και δυνατοί για την ανάπτυξη και την ευημερία της Νάουσας και των Κοινοτήτων μας

Νικόλας Καρανικόλας: Τέσσερα χρόνια μετά, προχωράμε...

«Στις 2 Ιουνίου του 2019, ο λαός του Δήμου Νάουσας, μας...

Στην λαϊκή και στα καταστήματα του Μακροχωρίου η Λίνα Τουπεκτσή με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Στην λαϊκή και στα καταστήματα του Μακροχωρίου η Λίνα...

Στο Μακροχώρι βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέας...

Συστράτευση κι αγώνας – Ανάγκη για προοδευτική Ημαθία

Συστράτευση κι αγώνας – Ανάγκη για προοδευτική Ημαθία

Συνεδρίασε την Πέμπτη 1 Ιουνίου η Διευρυμένη...

Μεταφορά Ιερού Λειψάνου του Αγ. Λουκά του Ιατρού στη Νάουσα και ομιλία του ιατρού Χρήστου Ταχματζίδη

Μεταφορά Ιερού Λειψάνου του Αγ. Λουκά του Ιατρού στη...

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

Τάσος Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο στον κοινό αγώνα για μια ισχυρή Ελλάδα! Στις 25 Ιουνίου πάμε μπροστά!»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο στον...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας συνεχίζει ασταμάτητα τις...

Διάλογος, όχι μονόλογος!

Διάλογος, όχι μονόλογος!

Του ιερέωςΠαναγιώτουΣ. ΧαλκιάΔιάλογος, φίλοι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...