ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. & Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2ο Διευρυμένο Δ. Σ. στο Αμύνταιο, για ζητήματα του εμπορικού κόσμου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. & Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2ο Διευρυμένο Δ. Σ. στο Αμύνταιο, για ζητήματα του εμπορικού κόσμου

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, με προσκεκλημένους, τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Νάντση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου.

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ο οποίος μετά τον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον οικοδεσπότη κ. Νάντση, για τη θερμή φιλοξενία στην πόλη του, όπως επίσης και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την σύσσωμη ανταπόκριση στην πρόσκληση του.

Σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούσαν κυρίως τοπικά προβλήματα των εμπόρων του Αμυνταίου και του ευρύτερου νομού αλλά και γενικότερα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.

Ο πρόεδρος κ. Ελμαλόγλου, επεσήμανε τη σημασία του μοτίβου που ακολουθεί η Ομοσπονδία, με τις συνεδριάσεις να γίνονται κυκλικά, κάθε φορά σε διαφορετικό νομό και πόλη με οικοδεσπότη τον εκάστοτε Εμπορικό Σύλλογο.

Σκοπός αυτών των διευρυμένων συνεδριάσεων είναι, η στοχευμένη επαφή της Ομοσπονδίας με τους Συλλόγους, όπου ακούγονται τα προβλήματά της κάθε περιοχής και δίνεται η αντίστοιχη βαρύτητα, αλλά και η ευκαιρία, για μια ευρύτερη ενημέρωση των φορέων κάθε τόπου για θέματα του κλάδου.

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν απόψεις και ερωτήσεις, για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο το παρόν διάστημα, με κυριότερο αυτό της “Γυναίκας Επιχειρηματία” η οποία, ως γνωστό, έχει άνιση και άδικη αντιμετώπιση, συγκριτικά με εκείνη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα εργαζόμενη. Μια ανοιχτή πληγή, ένα μεγάλο και σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα αφού, η γυναίκα επιχειρηματίας, σε περίπτωση λοχείας, δεν χαίρει κανενός δικαιώματος (άδεια λοχείας, μητρότητας, επιδομάτων) συγκριτικά με όλες τις άλλες γυναίκες εργαζόμενες.

Μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις, όπως τονίστηκε από μέλη του Συμβουλίου, που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους, αφού αδυνατούν να ασκήσουν παράλληλα τον ρόλο του επιχειρηματία και της μητέρας. Η πολιτεία μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει μεριμνήσει για κάποιον μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούσε να αναπληρωθεί η θέση της. Πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να επιδοτείται άτομο, που θα καλύψει την έγκυο ελεύθερο επαγγελματία. Επίσης, τονίστηκε, πως σήμερα υπάρχουν μάλιστα και πολλές ατομικές επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες, δικαιούνται ΜΟΝΟ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κανενός είδους άλλη παροχή.

Ένα άλλο θέμα, σε τοπικό επίπεδο, που κυριάρχησε στη συζήτηση, ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή, λόγω της απολιγνιτοποίησης. Αναφέρθηκε ότι χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας (πτυχιούχοι, μόνιμοι υπάλληλοι και βιομηχανικοί εργάτες), με αποτέλεσμα όλο αυτό να έχει άμεσο αντίκτυπο στο λιανεμπόριο. Συμπεριλαμβανομένων και των ασφυκτικών ελέγχων, που δέχονται οι επιχειρήσεις, από κάθε φορέα, και με δεδομένο ότι υπάρχει δυσαναλογία ελέγχων με τον πληθυσμό, ο εμπορικός κόσμος του Αμυνταίου, πλήττεται σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, συζητήθηκαν και τα οικονομικά των εμπορικών συλλόγων και με ποιο τρόπο θα στηριχθεί η βιωσιμότητά τους. Κλείνοντας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεσμεύτηκαν να κοινοποιήσουν και εκείνοι από μέρος τους, στους τοπικούς τους φορείς, και την πολιτική ηγεσία, βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειάρχες τα προβλήματά τους, ώστε να φτάσουν στα αυτιά των αρμοδίων οργάνων και να βρουν τη λύση τους.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του τόπου, μακριά από καιροσκοπικά ιδιοτελή συμφέροντα

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του...

Αγαπητές/οί συνδημότισσες/ες, μετά από μια μακρόχρονη...

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στην ΚΖ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στην ΚΖ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

Το 5ο Γενικό Λύκειο της Βέροιας κατά τη διάρκεια του...

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Κατανομή και χρήση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για τους συνδυασμούς υποψηφίων στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Κατανομή και χρήση κοινόχρηστων...

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας με την...

ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ  ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ….

ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ….

Το 1980 μια ιστορική χρονιά αλλαγής, που ο πρώτος...

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Πάρη Μπίλια

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα...

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Διοικητήριο Ημαθίας: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η τελετή...

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΕΡΟΙΑ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΕΡΟΙΑ

Προτείνω για τον Τριπόταμο και κατ’ επέκταση για κάθε...

404 συλλήψεις και 5.573 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας

404 συλλήψεις και 5.573 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε επιχειρησιακές...

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...