ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. & Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2ο Διευρυμένο Δ. Σ. στο Αμύνταιο, για ζητήματα του εμπορικού κόσμου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. & Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2ο Διευρυμένο Δ. Σ. στο Αμύνταιο, για ζητήματα του εμπορικού κόσμου

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, με προσκεκλημένους, τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Νάντση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου.

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ο οποίος μετά τον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον οικοδεσπότη κ. Νάντση, για τη θερμή φιλοξενία στην πόλη του, όπως επίσης και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την σύσσωμη ανταπόκριση στην πρόσκληση του.

Σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούσαν κυρίως τοπικά προβλήματα των εμπόρων του Αμυνταίου και του ευρύτερου νομού αλλά και γενικότερα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.

Ο πρόεδρος κ. Ελμαλόγλου, επεσήμανε τη σημασία του μοτίβου που ακολουθεί η Ομοσπονδία, με τις συνεδριάσεις να γίνονται κυκλικά, κάθε φορά σε διαφορετικό νομό και πόλη με οικοδεσπότη τον εκάστοτε Εμπορικό Σύλλογο.

Σκοπός αυτών των διευρυμένων συνεδριάσεων είναι, η στοχευμένη επαφή της Ομοσπονδίας με τους Συλλόγους, όπου ακούγονται τα προβλήματά της κάθε περιοχής και δίνεται η αντίστοιχη βαρύτητα, αλλά και η ευκαιρία, για μια ευρύτερη ενημέρωση των φορέων κάθε τόπου για θέματα του κλάδου.

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν απόψεις και ερωτήσεις, για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο το παρόν διάστημα, με κυριότερο αυτό της “Γυναίκας Επιχειρηματία” η οποία, ως γνωστό, έχει άνιση και άδικη αντιμετώπιση, συγκριτικά με εκείνη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα εργαζόμενη. Μια ανοιχτή πληγή, ένα μεγάλο και σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα αφού, η γυναίκα επιχειρηματίας, σε περίπτωση λοχείας, δεν χαίρει κανενός δικαιώματος (άδεια λοχείας, μητρότητας, επιδομάτων) συγκριτικά με όλες τις άλλες γυναίκες εργαζόμενες.

Μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις, όπως τονίστηκε από μέλη του Συμβουλίου, που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους, αφού αδυνατούν να ασκήσουν παράλληλα τον ρόλο του επιχειρηματία και της μητέρας. Η πολιτεία μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει μεριμνήσει για κάποιον μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούσε να αναπληρωθεί η θέση της. Πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να επιδοτείται άτομο, που θα καλύψει την έγκυο ελεύθερο επαγγελματία. Επίσης, τονίστηκε, πως σήμερα υπάρχουν μάλιστα και πολλές ατομικές επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες, δικαιούνται ΜΟΝΟ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κανενός είδους άλλη παροχή.

Ένα άλλο θέμα, σε τοπικό επίπεδο, που κυριάρχησε στη συζήτηση, ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή, λόγω της απολιγνιτοποίησης. Αναφέρθηκε ότι χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας (πτυχιούχοι, μόνιμοι υπάλληλοι και βιομηχανικοί εργάτες), με αποτέλεσμα όλο αυτό να έχει άμεσο αντίκτυπο στο λιανεμπόριο. Συμπεριλαμβανομένων και των ασφυκτικών ελέγχων, που δέχονται οι επιχειρήσεις, από κάθε φορέα, και με δεδομένο ότι υπάρχει δυσαναλογία ελέγχων με τον πληθυσμό, ο εμπορικός κόσμος του Αμυνταίου, πλήττεται σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, συζητήθηκαν και τα οικονομικά των εμπορικών συλλόγων και με ποιο τρόπο θα στηριχθεί η βιωσιμότητά τους. Κλείνοντας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεσμεύτηκαν να κοινοποιήσουν και εκείνοι από μέρος τους, στους τοπικούς τους φορείς, και την πολιτική ηγεσία, βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειάρχες τα προβλήματά τους, ώστε να φτάσουν στα αυτιά των αρμοδίων οργάνων και να βρουν τη λύση τους.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συλλυπητήριες επιστολές της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας για τον θάνατο του Θεόδωρου Πολυχρονιάδη

Συλλυπητήριες επιστολές της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και...

Συλλυπητήριο της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας για τον θάνατο...

Έφυγε από τη ζωή η Εύκλεια Σοφιάνωφ σε ηλικία 69 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Εύκλεια Σοφιάνωφ σε ηλικία 69 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε σήμερα Κυριακή 14...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Σαπουνάς σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Σαπουνάς σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 14/7 έως 18/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Έφυγε από τη ζωή η Παρθένα Κυρικλίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Παρθένα Κυρικλίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024...

«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο Θόδωρος Πολυχρονιάδης

«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο Θόδωρος Πολυχρονιάδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο γνωστός γιατρός της...

Κάλεσμα για  ορθολογική χρήση  του νερού από τους  κατοίκους της Μελίκης

Κάλεσμα για ορθολογική χρήση του νερού από τους ...

Αγαπητοί μου συμπολίτες,οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες...

Η εξάλειψη της μάστιγας   των ναρκωτικών ως κυρίαρχη κοινωνική απαίτηση

Η εξάλειψη της μάστιγας των ναρκωτικών ως κυρίαρχη...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΗ  πρόσφατη μετεκλογική...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...