Ένταξη του «ΕΡΑΣΜΟΥ» στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Ένταξη του «ΕΡΑΣΜΟΥ» στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη της δομή μας στο νέο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 με τη συνέχιση υλοποίησης της Πράξης: 

«Συνέχιση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού/Υπηρεσίες στήριξης θυμάτων κακοποίησης και υποστήριξης ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές»

Εδώ και 17 χρόνια,  ο πρώτος μεγάλος σταθμός για τον «Έρασμο» υπήρξε η ένταξη της δομής, το Δεκέμβριο του 2018, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2021, με την σημαντική υποστήριξη του Δήμου Βέροιας, και του Δημάρχου κ. Κων. Βοργιαζίδη, τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όπως και την πρώην Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρ. Ουσουλτζογλου, η οποία και ως γυναίκα, στάθηκε στο πλευρό του Συλλόγου μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του. Η ως άνω ένταξη, που αποτέλεσε  «ορόσημο» κομβικής σημασίας για την υπόσταση και το έργο μας, με  την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και η τριετής χρηματοδοτική παράταση στήριξης της δομής που ακολούθησε το 2021 μέχρι το Μάιο του 2023, έδωσαν στον «Έρασμο» νέες, διευρυμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης περισσότερων περιστατικών,  σε επίπεδο Α/θμιας και Β/θμιας φροντίδας, με εντατική ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη των ωφελουμένων μας, διασφαλίζοντας ένα συστηματικό πλαίσιο  σταδιακής και ομαλής ενδυνάμωσης, με στόχο την κοινωνική, ακόμη και εργασιακή επανένταξη τους, στο μέτρο του εφικτού. 

Στη νέα προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας,  μέσα στη νέα περίοδο ένταξής μας στο ΕΣΠΑ 2021-27, που ξεκινά από την 1η Ιουνίου του 2023, το έργο μας αναμένεται να ευοδωθεί καρποφορώντας ακόμη περισσότερο, χάρη στις επίμονες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κων. Καλαϊτζίδη και του επιτελείου των συνεργατών του, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, που έγιναν κοινωνοί της αγωνίας μας για την απρόσκοπτη συνέχιση της  λειτουργίας της δομής, με τη διατήρηση του προσωπικού και μετέφεραν ως άλλοι πρέσβεις του έργου μας, την αδήριτη αυτή ανάγκη, στα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Απ. Τζιτζικώστα τον οποίο επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και προσωπικά.    

Για αυτή την τόσο σπουδαία και υψίστης σημασίας για τη λειτουργία της δομής μας κατάκτηση, τόσο για το Διοικητικό μας Συμβούλιο, τους εργαζομένους του Συλλόγου, αλλά κυρίως τους αποδέκτες των υπηρεσιών μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως και τη Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ, που αφουγκράστηκε τις αυξημένες ανάγκες μας για την ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση του έργου μας, σε επίπεδο εξυπηρέτησης των περιστατικών που διαχειριζόμαστε σε κάθε τομέα, και ανταποκρίθηκε θετικά εξαρχής στο αίτημά μας. 

Τόσο ο Δήμος Βέροιας, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν διαχρονικοί μας αρωγοί και εγγυητές της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει η δομή μας σε όσες και όσους το έχουν ανάγκη, πιστοποιώντας πως κάθε επιτυχία στο έργο του «Έρασμου» ισοδυναμεί με ουσιαστική  ρήξη με την απάθεια, την αδράνεια και τη σιωπή απέναντι στο φαινόμενο της βίας, με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για όλη την Ημαθία.  

Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027"

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής στην Αλεξάνδρεια

Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στην...

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για...

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον...

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης με...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 16/6 έως 21/6/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

ΑΠΟΨΕΙΣ Η μαγεία της ενότητας

ΑΠΟΨΕΙΣ Η μαγεία της ενότητας

Του ιερέως Παναγιώτου Σ.Χαλκιά«Του συνανθρώπου σου ο...

Ειδική συνεδρίαση  Λογοδοσίας της  Δημοτικής Αρχής Νάουσας

Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Μαθήματα Πρώτων  Βοηθειών στον Παιδικό Σταθμό Άνω Ζερβοχωρίου

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στον Παιδικό Σταθμό Άνω...

 Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ο Παιδικός Σταθμός Άνω...

Σύλληψη για παράβαση  του νόμου περί αλλοδαπών

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθη στις 13 Ιουνίου 2024 το απόγευμα σε περιοχή της...

Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για την συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης  Μεταναστών και Προσφύγων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συγκρότηση...

Εν όψει της συγκρότησης του Συμβουλίου Ένταξης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...