Καταπέλτης χθες η εισαγγελέας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Οργανωμένη, προσχεδιασμένη και με ανθρωποκτόνο δόλο, η επίθεση»

Καταπέλτης χθες η εισαγγελέας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Οργανωμένη, προσχεδιασμένη και με ανθρωποκτόνο δόλο, η επίθεση»

«Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων», είπε χθες η εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης Κυριακή Κλιάμπα, κατά την έναρξη της αγόρευσής της στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία, με οπαδικά κίνητρα, του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Χαρακτήρισε την υπόθεση δύσκολη και ψυχοφθόρα, τονίζοντας ότι προκαλεί πόνο και θλίψη, ενώ αναφερόμενη στην οικογένεια του Άλκη στάθηκε στον πόνο που βιώνει λόγω της απώλειας του 19χρονου και του «μαρτυρικού θανάτου» του. Για τις οικογένειες των κατηγορουμένων σημείωσε ότι ενδεχομένως να περπατούν με σκυφτό το κεφάλι, επειδή βαρύνονται τα παιδιά τους με τέτοια εγκλήματα, αλλά και ίσως επειδή τα είχαν χάσει προ πολλού, λόγω λάθος επιλογών, παθών και μίσους.

Ανατρέχοντας στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, η εισαγγελέας κ. Κλιάμπα σχολίασε τα λόγια του πατέρα του Άλκη, Αριστείδη Καμπανού, ο οποίος αναφερόμενος στο άγριο οπαδικό επεισόδιο που στοίχισε τη ζωή του παιδιού του είχε μιλήσει για «ανορθόδοξο πόλεμο». «Με δύο λέξεις έδωσε την πραγματική διάσταση, περιέγραψε αυτό που ζήσαμε», είπε η εισαγγελική λειτουργός. Επρόκειτο για «οργανωμένο έγκλημα», με τους δράστες να ενεργούν ως «καλοί και πειθαρχημένοι στρατιώτες, ορμώμενοι από πάθη, φανατισμό και μίσος». «Εάν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοια. Συνέχισαν όμως μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του «εγώ» τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον οπλισμό που έφεραν μαζί τους οι 12 κατηγορούμενοι (δρεπάνι, μαχαίρι τύπου «κάραμπιτ», λοστούς κ.ά.) η εισαγγελέας είπε ότι ήταν «αμαρτωμένοι σαν αστακοί» και μίλησε για οπαδούς που ήταν επί μέρες εξαφανισμένοι μετά την τέλεση του εγκλήματος, υπηρετώντας ένα «σχέδιο εξόντωσης» με «άκρατο μίσος».

Για την παρέα του Άλκη, η εισαγγελέας (προαχθείσα πρόσφατα σε αντιεισαγγελέα Εφετών) είπε ότι ήταν σαν «πρόβατα στη σφαγή». Ο μοναδικός εξοπλισμός τους ήταν ένα αναψυκτικό που μοιράστηκε για μία τελευταία φορά ο Άλκης με τον κολλητό του φίλο, ανέφερε.

Η αγόρευση ήταν μαραθώνια, κάτι που η εισαγγελέας γνωστοποίησε στην αρχή (ότι πιθανότατα θα συνεχίσει και την επόμενη δικάσιμο) και κάλεσε τους παράγοντες της δίκης αλλά και το ακροατήριο να μην τη διακόψουν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία «αναίμακτα», με δεδομένο, όπως ανέφερε, ότι θα ακουστούν πολλά και τα περισσότερα δεν θα αρέσουν. Σύμφωνα με την ίδια επρόκειτο για έναν τεράστιο όγκο πρακτικών της ακροαματικής διαδικασίας, που ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...