Απόλυτα πετυχημένη και παραγωγική η περιοδεία του Απόστολου Τζιτζικώστα στον δήμο Βέροιας

Απόλυτα πετυχημένη και παραγωγική η περιοδεία του Απόστολου Τζιτζικώστα στον δήμο Βέροιας

Ως απόλυτη πετυχημένη και παραγωγική χαρακτήρισαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί του σύμβουλοι, την επίσκεψη του επικεφαλής του συνδυασμού τους «Αλληλεγγύη, Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» κ. Απόστολου Τζιτζικώστα σε φορείς του δήμου Βέροιας.

 Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκίνησε την περιοδεία του από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βέροιας, όπου τον υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της π. Πορφύριος Προδρομίτης και η συνοδεία του. Απαντώντας στην έκκληση του π. Πορφυρίου για την άμεση αναστύλωση των κτισμάτων της Μονής, ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύθηκε, μαζί με τον κ. Καλαϊτζίδη, να το θέσει ως επιλογή πρώτης προτεραιότητας στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 των ευρωπαικών προγραμμάτων πολιτισμού της ΠΚΜ.

Ακολούθησε η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βέργινας, όπου ο κ. Τζιτζικώστας, ο κ. Καλαϊτζίδης, αλλά και οι πέντε υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού του στην Ημαθία, οι οποίοι έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι κ.κ  Γιανναβαρτζής, Καρατζιούλα, Μεσσαλάς,  Τσιούντας και Πουλασουχίδης, ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη της ΙΖ Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Κοτταρίδη. για το μεγάλο έργο της αναστύλωσης του βασιλικού ανακτόρου και την κατασκευή του Μουσείου της Βεργίνας, έργα τα οποία χρηματοδοτούνται και εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της ΠΚΜ, έθεσε ο κ. Τζιτζικώστας στην συνάντηση του συνδυασμού του με τον πρόεδρο και τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» στην Βεργίνα, όπου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της δομής, οι οποίες συγχρηματοδοτήθηκαν από το ίδρυμα Νιάρχος.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για το έργο επέκτασης του από την διοικήτρια του κ. Μούρτζιου, καθώς και στο εργοτάξιο του άξονα Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα, όπου ο κ. περιφερειάρχης επίβλεψε τις εργασίες της ολοκλήρωσης του, που κινούνται  με γοργούς ρυθμούς.

Κατόπιν υπήρξε συνάντηση του συνδυασμού με πολιτιστικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της πόλης. Ο κ. Καλαϊτζίδης δεσμεύθηκε, μαζί με τον κ. Τζιτζικώστα, ότι η προγραμματική δέσμευση του συνδυασμού της «Αλληλεγγύης» στην Ημαθία είναι να αναζητήσει σύντομα λύσεις στα  φλέγοντα και χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν την  Βέροια, αλλά και ολόκληρη την Ημαθία, όπως είναι το ζήτημα της περιφερειακής αγοράς της Κουλούρας.

Η περιοδεία του κ. Τζιτζικώστα ολοκληρώθηκε με την συνάντηση του συνδυασμού στην Κουλούρα με την ¨Πρωτοβουλία Αγροτών». Τόσο ο κ. Τζιτζικώστας, όσο και ο κ. Καλαϊτζίδης στάθηκαν αλληλέγγυοι στα αγροτικά ζητήματα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το γάλα, αλλά και την ανατροπή του φορολογικού νόμου που πλήττει τα εισοδήματα των γεωργών της χώρας.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα και για μια ακόμη φορά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, εδώ στον τόπο μας, απέδειξε ότι είναι άξιος τιμονιέρης της Περιφέρειας μας. Οι γνώσεις, η εμπειρία, η κατάρτιση του, σε συνδυασμό με την όρεξη του για δουλειά και προσφορά, είναι φανερό ότι γίνονται αποδεκτά από όλους τους Ημαθιώτες. Εμείς στην «Αλληλεγγύη» δεν χρησιμοποιούμε ξύλινες γλώσσες, ούτε και έχουμε ανάγκη από καρέκλες. Με όραμα και διάθεση για δουλειά, τόσο εγώ, όσοι και οι συνυποψήφιοι μου περιφερειακοί σύμβουλοι, απαντάμε σε λογικές του χθες και ακόμη περισσότερο σε πρακτικές απόλυτα παλαιοκομματικές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φορείς και τους πολίτες του δήμου της Βέροιας για την συμπαράσταση και την συμπαράταξη τους στον αγώνα που δίνουμε, ώστε στις 18 Μαΐου, η Ημαθία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, βγαίνοντας πρώτη από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι του Πάσχα στις 24 Απριλίου, ενδέχεται και «καλάθι νονών»

Καλάθι του Πάσχα στις 24 Απριλίου, ενδέχεται και...

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα με πιθανή ημερομηνία...

Στις 16 Οκτωβρίου η απόφαση της επανακαταμέτρησης για την 4η βουλευτική έδρα της Ημαθίας

Στις 16 Οκτωβρίου η απόφαση της επανακαταμέτρησης για...

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Συμβούλιο...

Σκοτάδια στον δρόμο πριν την γέφυρα της Μπαρμπούτας

Σκοτάδια στον δρόμο πριν την γέφυρα της Μπαρμπούτας

Αρκετοί αναγνώστες μας επεσήμαναν ότι διασχίζοντας...

Ακριβαίνουν τα διόδια στην Εγνατία Οδό-Τέλος όλες οι δωρεάν διελεύσεις

Ακριβαίνουν τα διόδια στην Εγνατία Οδό-Τέλος όλες οι...

 Σήμερα Πέμπτη (28/3) υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης...

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για το  2024

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών...

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 27...

«Πρωτόκολλο ποινών» για την απαγόρευση κινητών στα σχολεία

«Πρωτόκολλο ποινών» για την απαγόρευση κινητών στα...

 «Πρωτόκολλο ποινών» με στόχο την τήρηση της...

Έκθεση ζωγραφικής για την Γέφυρα Καραχμέτ!

Έκθεση ζωγραφικής για την Γέφυρα Καραχμέτ!

Εννέα καταξιωμένοι εικαστικοί της Βέροιας,...

Η Ωραιοζήλη-Μαρία Κουτσουπιά ξεκίνησε από την Βέροια και τον ΑΚΟΥ 99.6 την προεκλογική εκστρατεία της

Η Ωραιοζήλη-Μαρία Κουτσουπιά ξεκίνησε από την Βέροια...

Από την γενέτειρά της Βέροια ξεκίνησε την προεκλογική...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...