Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ : Η ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ

Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ : Η ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ

Γράφει ο Νίκος Λυσίτσας

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτυπώνουν , με κρυστάλλινη διαύγεια , την βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού , που απένειμε , με συντριπτική πλειοψηφία , μια θριαμβευτική νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η νίκη αυτή προσλαμβάνει ιστορικές διαστάσεις , καθώς :

1ον , κατακτάται από την εν ενεργεία κυβέρνηση , που δεν διατηρεί απλώς τις δυνάμεις της (χωρίς να υποστεί την παραμικρή , λόγω της εξουσίας , φθορά ), αλλά αντίθετα αυξάνει το ποσοστό και τις ψήφους της ,

2ον , επιτυγχάνεται υπό την ισχύ του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής , το οποίο εξ ορισμού προϊδεάζει τους ψηφοφόρους για την αδυναμία κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας και προσφέρεται για την πολυδιάσπαση των προτιμήσεων τους (για τις εκλογές της 21ης Μαΐου κατέθεσαν υποψηφιότητα 49. Και τελικά συμμετείχαν 35 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων ) , και

3ον , ορθώνεται πεντακάθαρη και εκθαμβωτική , πάνω από ένα σκοτεινό , και άκρως τοξικό πολιτικό σκηνικό , που , με προκλητική αγριότητα και απύθμενη προπέτεια , επιμελήθηκε και , με φανατισμό , υπηρέτησε η ύπαρξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

21 Μαΐου :Η Καθαρή Λαϊκή Εντολή .

Στις 21 ΜΑΙΟΥ 2023 , οι Έλληνες πολίτες επιβράβευσαν τη σοβαρότητα ,την υπευθυνότητα , την ειλικρίνεια και την αποτελεσματικότητα , με την οποία , από το 2019 , κυβέρνησε τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Αναγνώρισαν το πολυεπίπεδο έργο του . Εκτίμησαν τον ευθύ , ορθό , αξιόπιστο , ενωτικό πολιτικό του λόγο .Ενέκριναν τις έγκαιρες , τολμηρές και εύστοχες , αποφάσεις του για την αντιμετώπιση αλλεπάλληλων κρίσεων. Ένοιωσαν την ασφάλεια που τους παρέχει ένα πυκνό πλέγμα μέτρων κοινωνικής προστασίας , Και ανανέωσαν πανηγυρικά την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη , χαρίζοντας της την εκλογική πρωτιά στις 58 από τις 59 εκλογικές περιφέρειές της χώρας , ακόμη και σε παραδοσιακά <<κάστρα >>της αντιπολίτευσης (Κρήτη Β’ Πειραιά , Β-1,Β-2,Β-3 Αθηνών , Αχαΐα ).

Στην αντίπερα όχθη , ο Αλέξης Τσίπρας πιάστηκε μόνος του στο δόκανο της απλής αναλογικής , που με περισσή πολιτική υστεροβουλία είχε επιχειρήσει να στήσει σε βάρος της νέας Δημοκρατίας . ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εγκλώβισε το κόμμα του στον λαβύρινθο αλληλοαναιρουμένων σεναρίων περί μετεκλογικών <<συνεργασιών>>. Αγκυρώθηκε στην εμμονική εκφορά τοξικού πολιτικού λόγου , στην θρασεία και πολλαπλώς επικίνδυνη καταγγελιομανία , στην άμετρη και ανεύθυνη παροχολογία ,στις προσβλητικές για τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων υποσχέσεις , στις αήθεις υβριστικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού προσωπικά και της οικογένειας του . Ακολούθησε , με επιμονή , την ολισθηρή πορεία του λαϊκισμού , του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της μαύρης προπαγάνδας , σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας 2019-2023 και την υπηρέτησε , με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο , κατά την προεκλογική περίοδο .Γι αυτό και οι Έλληνες πολίτες καταδίκασαν ,με την ψήφο τους , το νοσηρό φαινόμενο του << Τσιπρισμού -Πολλακισμού >>,που αποτελεί όνειδος για τον πολιτικό κόσμο . οι Έλληνες πολίτες αποδοκίμασαν εκκωφαντικά τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ,που υπέστη πρωτοφανή εκλογική κατάρρευση , καθώς για πρώτη φορά , μετά το 1974 , το πρώτο κόμμα έχει υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων από το δεύτερο .

Στην ίδια , με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,όχθη , το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκαταλέγεται στους κερδισμένους της πρόσφατης εκλογικής μάχης . Επιθυμούσε διακαώς να καταγράψει ένα επιβλητικό διψήφιο ποσοστό , περιορίστηκε όμως σε ένα οριακά διψήφιο , στον ισχνό 11,46% ,που οπωσδήποτε δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς . Επιτρέπει , ωστόσο , αισιοδοξία , γιατί προκύπτει μετά από μια μακρά περίοδο υπαρξιακής αγωνίας . Για την περαιτέρω εκλογική διεύρυνση του δεν έχει περιθώρια να απευθυνθεί στον χώρο του Πολιτικού Κέντρου , όπου έχει ριζώσει και καρποφορεί η ηγετική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη , Έτσι , η μόνη διέξοδος για την διεύρυνση της εκλογικής βάσης του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα αριστερά του , όπου η σύγκρουση του με τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει αναπόφευκτη . Και το έπαθλο της δεν είναι άλλο , πάρα η πρωτοκαθεδρία στα έδρανα της αντιπολίτευσης .25 Ιουνίου : Η Ισχυρή Κοινοβουλευτική Αυτοδυναμία .

όμως ,οι εκλογές δεν γίνονται για να αποκτήσει η χώρα Αντιπολίτευση Γίνονται για να αποκτήσει Κυβέρνηση . Κι αν οι εκλογές της 21ης Μαΐου ανέδειξαν , με απόλυτη σαφήνεια , τον αδιαμφισβήτητο Νικητή , οι εκλογές της 25ης Ιουνίου πρέπει να αναδείξουν , και θα αναδείξουν , Κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια .Κυβέρνηση ισχυρή , συμπαγή , σταθερή , αυτοδύναμη .Η βούληση του Ελληνικού Λαού διατρανώνει πως τέτοια Κυβέρνηση μπορεί να είναι μόνον η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ετυμηγορία της 21ης Μαΐου προδιαγράφει το ένα και μοναδικό , εθνικά επιβαλλόμενο , οικονομικά επιθυμητό , κοινωνικά προσδοκώμενο , πολιτικά αυτοδύναμο , αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου . Την ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας . οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα , που , είτε θα οδηγούσε την χώρα στις απευκταίες τρίτες κατά σειρά εκλογές ,είτε θα ανεδείκνυε μια εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (π.χ. 152 -153 εδρών ), είναι βέβαιο πως θα συνιστούσε το προοίμιο σοβαρών εσωτερικών κλυδωνισμών και παντελώς ανεπιθύμητων εξωτερικών περιπετειών (τόσο στο επίπεδο της προάσπισης των εθνικών θεμάτων , όσο και στο επίπεδο της συμμετοχής στις ραγδαίες εξελίξεις που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση , η τεχνητή νοημοσύνη , κ. α.).

Την ισχυρή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν να <<ξορκίσουν >>τα φληναφήματα των Κομμάτων της αντιπολίτευσης , που αυθαίρετα εξισώνουν την αυτοδυναμία με την <<παντοδυναμία >> και με την <<ανεξέλεγκτη εξουσία >>.Όμως οι Έλληνες πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση .Και θυμούνται πως ο τόπος γνώρισε Κυβερνήσεις , που διέθεταν εκλογικά ποσοστά 44%-48% και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες 170 και πλέον εδρών , χωρίς ποτέ να γίνει λόγος ούτε για <<παντοδυναμία >>,ούτε για << ανεξέλεγκτη αλουσιά >>.

Επομένως , αυτές οι αιτιάσεις των Κομμάτων της αντιπολίτευσης προδίδουν μόνον τον πανικό τους , μπροστά στην επικείμενη επανεπιβεβαίωση της λαϊκής βούλησης . Που δεν είναι άλλη από την ανανέωση της εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη . Του οποίου οι ηγετικές ικανότητες , η ολοκληρωμένη προσωπικότητα ,η ειλικρίνεια , ο ευθύς λόγος , οι καθαρές θέσεις , η διεθνής αναγνώριση , η κυβερνητική εμπειρία και το μέχρι τώρα έργο του , αποτελούν ακλόνητη εγγύηση πως , με μια ισχυρή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία , θα κάνει οπωσδήποτε πράξη τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις , που χρειάζεται η Ελλάδα , με προτεραιότητα :

1.Την συνολική , ριζική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του τεράστιου Δημογραφικού Προβλήματος .

2. Την ανάπτυξη της οικονομίας , με πυλώνες τη μείωση των Ανισοτήτων , την αύξηση του εισοδήματος κάθε πολίτη , την αύξηση μισθών και συντάξεων , την Ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

3. Τις μεγάλες Τομές στην Παιδεία , με την ποιοτική αναβάθμιση όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και τη συγκροτημένη υποστήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης .

4. Τις Μεταρρυθμίσεις στη Υγεία :ολοκληρωμένο εθνικό σύστημα υγείας με κεντρικό θεμέλιο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας .

5. Τις Μεταρρυθμίσεις στην Δικαιοσύνη(ενίσχυση της ανεξαρτησίας της , θεαματική επιτάχυνση των διαδικασιών της , θωράκιση της ποιότητας των Δικαστικών αποφάσεων ,αξιολόγηση των λειτουργών της , εισαγωγή των νέων τεχνολογιών).

6.Την Προώθηση της Αξιοκρατίας και της Αξιολόγησης σε όλους του τομείς της Δημόσιας Ζωής .

7. Την απολύτως αναγκαία Συνταγματική Αναθεώρηση , με την συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων (π.χ. άρθρο 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , καθιέρωση μόνιμου εκλογικού συστήματος , σταθερή ημερομηνία εκλογών κάθε 4 χρόνια , μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 ,κλπ).

Όλα αυτά , και πολλά άλλα , μπορούν και πρέπει να γίνουν για να αναδημιουργηθεί η Ελλάδα .Και για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση , με επικεφαλής ένα χαρισματικό ηγέτη , έτοιμο να συγκρουστεί με όλες τις παθογένειες του ελληνικού κράτους και ικανό να τις εξαλείψει .Αυτή είναι μόνον η κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη .Αυτή είναι η μια και μόνη επιλογή στις εκλογές της 21ης Ιουνίου . Η επιλογή που πηγαίνει την Ελλάδα Σταθερά Τολμηρά Μπροστά !

*Τ. Προέδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας

Τ. Μέλλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...