Τάσος Μπαρτζώκας: «Προχωράμε με αποφασιστικότητα και ευθύνη στη νέα εποχή»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Προχωράμε με αποφασιστικότητα και ευθύνη στη νέα εποχή»

Μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεδίπλωσε το σχέδιο και το όραμα της Ελλάδας του μέλλοντος!

Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών την τετραετία που μας πέρασε, μέσα από την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και έχοντας λάβει στις 25 Ιουνίου  την ισχυρή  εντολή να συνεχίσουμε ακόμα πιο γρήγορα και τολμηρά τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, προχωράμε μπροστά για μια Ελλάδα δίκαιη, σύγχρονη, κοινωνική, παραγωγική, ισχυρή!

Με καινοτόμες και σύγχρονες πολιτικές ανάπτυξης, έχοντας όμως πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη στήριξη και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας,

μια νέα εποχή ανοίγεται για τη χώρα μας!

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, ξεχωρίζει για την προσήλωσή του σε εκσυγχρονιστικές πολιτικές, που θα δώσουν νέα ώθηση στην χώρα μας και θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους αδυνάμους και εφαρμόζοντας μέτρα κοινωνικής Δικαιοσύνης και πρόνοιας.

Βασική στόχευση είναι η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών: οι αυξήσεις μισθών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ, καθώς και η νέα αύξηση στις συντάξεις ήδη από την αρχή του 2024. Επιπλέον, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα, και νέα έκπτωση φόρου 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά.

Η οικονομία παραμένει στο επίκεντρο και φυσικά μέσα στους άμεσους στόχους είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας. Ταυτόχρονα, επιδίωξη είναι να δούμε περαιτέρω μείωση της ανεργίας στο 8% και αύξηση των εξαγωγών, που θα δώσουν επιπλέον ώθηση σε ολόκληρη την κοινωνία.

Μεγάλο στοίχημα και βασικό στόχο αποτελούν για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη , καλύτερες και περισσότερο ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας: με αναβάθμιση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, με 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς υγειονομικών -μεταξύ αυτών 800 στο ΕΚΑΒ-, άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, εντατικοποίηση της προσπάθειας για έμφαση στην πρόληψη. Βεβαίως, έχει ήδη δημοσιευθεί η ΠΝΠ για την έκτακτη στήριξη των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με πλήρωμα από την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους ΟΤΑ, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της θερινής περιόδου που διανύουμε.

Το πρόγραμμα της νέας Κυβέρνησης περιλαμβάνει και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των νέων, όπως η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα φτάσει τα 950 ευρώ, αλλά και τη συνέχιση του Προγράμματος «Σπίτι μου», καθώς και συνέχιση του Youth Pass και ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών.

Η παιδεία είναι ένας σημαντικός τομέας στον οποίο η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, με αύξηση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, βελτίωση του εξοπλισμού στα δημόσια σχολεία με επιπλέον διαδραστικούς πίνακες και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων. Σε σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την επιδίωξη της Κυβέρνησης για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την δυνατότητα ίδρυσης και ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η είσοδος της Ελλάδας στη νέα, ψηφιακή εποχή, επιδιώκοντας την ψηφιοποίηση του 90% των υπηρεσιών του Δημοσίου έως το 2027 και όλων των κρατικών αρχείων, αλλά και την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου έως το 2025.

Ο Πρωθυπουργός και συνολικά η Κυβέρνηση συνεχίζουν να υλοποιούν το όραμα για μία Πράσινη Ελλάδα, όπου το 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται από ΑΠΕ. Στο χώρο της Δικαιοσύνης η νέα ατζέντα της Κυβέρνησης καταγράφει την πιο ορθολογική κατανομή των Δικαστηρίων της χώρα και την εκκίνηση της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για την πορεία της χώρας μας.  Έχοντας βάλει την τετραετία που μας πέρασε γερά θεμέλια και έχοντας αφήσει πίσω το ψέμα και την τοξικότητα, προχωράμε με αποφασιστικότητα και ευθύνη σε μια νέα εποχή.

Προσωπικά,  με προσήλωση στους στόχους που έχω θέσει από την πρώτη κοινοβουλευτική μου θητεία, και χτίζοντας πάνω στη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε δημιουργήσει, είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ με σκληρή δουλειά, τόλμη και αποφασιστικότητα, στις προκλήσεις της νέας εποχής που ανοίγεται για την Ελλάδα και την Ημαθία και μαζί να διεκδικήσουμε και να  πετύχουμε ακόμα περισσότερα!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας εκπαιδεύει  τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή!

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας εκπαιδεύει τους μαθητές...

To Εργατικό Κέντρο Βέροιας με το Παράρτημα Βέροιας της...

Σε τρεις ομάδες κατηγοροποιήθηκε  η διαδικασία  επιλογής Διοικήσεων σε Φορείς  του Δημοσίου

Σε τρεις ομάδες κατηγοροποιήθηκε η διαδικασία ...

Στην εφαρμογή του νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή...

Λ. Τσαβδαρίδης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης επ’ ωφελεία της κοινωνίας

Λ. Τσαβδαρίδης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει το αίσθημα...

Για ένα στρατηγικής σημασίας νομοσχέδιο κατά της...

Μηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ για την Οδική Ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία

Μηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ για την Οδική Ασφάλεια...

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής...

Αποτελέσματα έργων των Διακρατικών Προγραμμάτων Συνεργασίας “Μεσόγειος 2014-2020” και “Αδριατική-Ιόνιο 2014-2020”

Αποτελέσματα έργων των Διακρατικών Προγραμμάτων...

Στην ημερίδα κεφαλαιοποίησης έργων των Διακρατικών...

Τον Δήμαρχο Βέροιας επισκέφθηκε ο νέος Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ Jerry Ismail

Τον Δήμαρχο Βέροιας επισκέφθηκε ο νέος Γενικός...

Ζητήματα ανάπτυξης, επενδύσεων και καινοτομίας...

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Συνεδριάζει το 7ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Συνεδριάζει το...

O Δήμος Βέροιας, η Δ/νση και οι σύμβουλοι Α/θμιας Εκπ/σης...

Επίσκεψη του προξένου των ΗΠΑ στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Επίσκεψη του προξένου των ΗΠΑ στον Αντιπεριφερειάρχη...

Την Π.Ε. Ημαθίας επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...