ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ - Γέφυρα Κούσιου, βιολογικός, αγροτικοί δρόμοι, ΔΕΥΑΒ, τουρισμός και εκδηλώσεις, στα προ ημερήσιας διάταξης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ - Γέφυρα Κούσιου, βιολογικός, αγροτικοί δρόμοι, ΔΕΥΑΒ, τουρισμός και εκδηλώσεις, στα προ ημερήσιας διάταξης

Σε συνέχεια της προχθεσινής, προ ημερήσιας, συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας και μετά την ολιγόλεπτη διακοπή λόγω υψηλής έντασης στην αίθουσα, τον λόγο πήρε ο Κώστας Παλουκίδης που αναφέρθηκε στα λεγόμενα της κας Μπατσαρά για τον συνδυασμό της και την συνδιοίκηση με την παράταξη Βοργιαζίδη. «Καμιά φορά είναι καλύτερα να μη μιλάει κανείς», είπε και πρόσθεσε: «Λυπάμαι αλλά και δικαιώνομαι που ανεξαρτητοποιήθηκα από το πολιτικό κίνημα Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη, που θα μείνει στο διηνεκές και θα παράγει άξια στελέχη για όλες τις παρατάξεις». Ευχαρίστησε επίσης τον Θανάση Σιδηρόπουλο, συνάδελφό του επαγγελματικά αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο, για «τη στάση του και την λογική φωνή τόσο στη διάρκεια των συνεδριάσεων όσο και κατά την άσκηση των καθηκόντων του στο δήμο, σε όποια θέση είχε»


Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης ρώτησε και απάντησε παράλληλα ότι δεν υπάρχει άδεια εκ μέρους του δήμου για λήψη χαλικιών από τον Αλιάκμονα και έκανε αναφορά στο βιολογικό και σε «εντολή απαγόρευσής του να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις χωρίς άδεια», ρωτώντας, εάν ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί ή όχι να έχει πρόσβαση στα αποτελέσματα των ελέγχων στο βιολογικό Επίσης ρώτησε εάν υπήρχε άδεια για την κοπή δέντρων στο πλαίσιο της ανάπλασης στην Πατρίδα.

Ο Βασίλης Στεφανόπουλος αναφέρθηκε  στη γέφυρα Κούσιου, λέγοντας ότι πέρασαν τρία χρόνια από τα εγκαίνια και ακόμα δεν φρόντισε ο δήμος για την ασφαλή διέλευση στην είσοδο και την έξοδο της γέφυρας. Ρώτησε αν έγινε απαλλοτρίωση, πεζοδρόμηση κι αν έγινε η οριστική παραλαβή και σχολίασε «κάποιες υποψηφιότητες που δηλώνονται χωρίς να ανεξαρτητοποιηθούν». Στις επανειλημμένες αναφορές του κ. Στεφανόπουλου για εκκρεμότητες στο έργο της γέφυρας Κούσιου, ο Άρης Λαζαρίδης, απάντησε: «Προφανώς ο κ. Στεφανόπουλος είναι από αυτούς που θίγονται με τη γέφυρα Κούσιου και αυτό φάνηκε από την μικροπρεπή και μίζερη προσέγγισή του σε ένα έργο, την πολυπλοκότητα του οποίου δεν μπορεί να ακουμπήσει. Η γέφυρα είναι από τα πιο επιδραστικά έργα των τελευταίων δεκαετιών, έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της πόλης και των πολιτών και έχει αυξήσει το ενδιαφέρον εμπορικά μιας ολόκληρης περιοχής. Είναι αλήθεια ότι το πρανές της Ακροπόλεως είναι μέσα στους αρχαιολογικούς τάφους, οπότε οποιαδήποτε επέμβαση κρίνεται πολύ δύσκολη. Σε συνεννόηση με την προϊσταμένη της ΕΦΑ είχαμε πάρει το ΟΚ προφορικά να διανοιγεί η Ακροπόλεως, βγαίνοντας από τη γέφυρα. Όταν είχαμε κάνει τη σχετική κυκλοφοριακή μελέτη, μας είπε ο μελετητής να αφήσουμε να τρέξει ο δρόμος κάποια χρόνια και θα δούμε, αν υπάρξει θέμα να επέμβουμε».


Παρέμβαση έκανε και ο τοπικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας κ. Μιχαηλίδης (της παράταξης Μαρκούλη) διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση των αγροτικών δρόμων. «Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε τα τρακτέρ, ούτε τα αγροτικά για να μεταφέρουμε τα ροδάκινα», είπε και ο δήμαρχος απάντησε ότι χθες υπήρχαν ήδη στον προγραμματισμό, κατόπιν άλλου αιτήματος, σχετικές εργασίες στην περιοχή.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος απαντώντας στον Κυριάκο Θεοδωρίδη περί διαφάνειας στο δημόσιο χρήμα, υποστήριξε οτι ο δήμος εξοικονομεί χρήματα με κάθε τρόπο ώστε να κάνει όσο περισσότερα γίνεται και ότι όλα είναι νόμιμα και αναρτημένα στη Διαύγεια και διευκρίνισε ότι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου, δεν εκδίδει άδειες κοπής δέντρων. Για τις καταγγελίες του Θόδωρου Θεοδωρίδη, με αναρτήσεις του, που αφορούν σε «θέματα διαφθοράς, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στα χαλίκια κ.α.», του ζήτησε να γίνει συγκεκριμένος με ονόματα και γεγονότα.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Λάζαρος Ασλανίδης, ενημέρωσε ότι στις 19 Ιουλίου θα γίνει μια εκδήλωση για το «μενού της Βέροιας» και εκτίμησε ότι η επισκεψιμότητα στην πόλη έχει αυξηθεί και σ΄ αυτό συνέβαλλαν και οι εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ και οι αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας. Υπενθύμισε και τις εκδηλώσεις που ακολουθούν με φεστιβάλ παροδοσιακών χορών, όπου συμμετέχουν 30 σύλλογοι από την Ημαθία, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο «φουλ» δουλεύουν οι μηχανές της ΚΕΠΑ, πρόσθεσε ο πρόεδρός της Κώστας Ρίζος, που τόνισε ότι τα μηνύματα για την Εύηχη ήταν θετικά και ακολουθούν εκδηλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, ευχαριστώντας όλο το προσωπικό για την προσπάθεια, καθώς «στο κομμάτι των εργαζομένων υπάρχουν πολλές ελλείψεις», είπε. Ενημέρωσε επίσης ότι ο φάκελος που στάλθηκε προς το υπουργείο πολιτισμού για το φεστιβάλ Αιγών, εγκρίθηκε, μαζί με ένα μέρος επιχορήγησης.

Ο Θανάσης Δέλλας έκανε, ως πρόεδρος, απολογισμό των αθλητικών δράσεων του ΚΑΠΑ «με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στη Βέροια», όπως τόνισε, αναφερόμενος ενδεικτικά, στους δρόμους των Πιερίων, στο πρωτάθλημα αισθητικής ομαδικής γυμναστικής, στο τουρνουά handball νέων, στα Ακριτίδεια, ενώ ακολουθεί ο αγώνας δρόμου Ξηρολιβάδου και αγώνες enduro.


Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, ενημέρωσε για την υπογραφή της σύμβασης του έργου στον Άγιο Γεώργιο και για την εγκατάσταση εργολάβου στον βιολογικό για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, ενώ βρίσκεται σε αναμονή το αίτημα για έξτρα άδεια επέκτασης φωτοβολταϊκών στον Τριπόταμο.

Ο Στάθης Κελεσίδης ενημέρωσε ότι ανοίχτηκαν οι ηλεκτρονικές προσφορές για την αποχέτευση Ν. Λυκογιάννης και Ν. Νικομήδειας με εργολάβο την Πυραμίς ΑΤΕ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Πυρινός, αναφέρθηκε στην πρόσληψη της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Καλλιόπης Σίμου και ενημέρωσε για την πρόσφατη έκδοση του ΔΗΠΕΘΕ για τον Δ. Βικέλα και για τις μελλοντικές δράσεις του Θεάτρου.

Ακολούθησαν δυο έκτακτα και τα 37 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας εκπαιδεύει  τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή!

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας εκπαιδεύει τους μαθητές...

To Εργατικό Κέντρο Βέροιας με το Παράρτημα Βέροιας της...

Σε τρεις ομάδες κατηγοροποιήθηκε  η διαδικασία  επιλογής Διοικήσεων σε Φορείς  του Δημοσίου

Σε τρεις ομάδες κατηγοροποιήθηκε η διαδικασία ...

Στην εφαρμογή του νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή...

Λ. Τσαβδαρίδης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης επ’ ωφελεία της κοινωνίας

Λ. Τσαβδαρίδης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει το αίσθημα...

Για ένα στρατηγικής σημασίας νομοσχέδιο κατά της...

Μηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ για την Οδική Ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία

Μηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ για την Οδική Ασφάλεια...

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής...

Αποτελέσματα έργων των Διακρατικών Προγραμμάτων Συνεργασίας “Μεσόγειος 2014-2020” και “Αδριατική-Ιόνιο 2014-2020”

Αποτελέσματα έργων των Διακρατικών Προγραμμάτων...

Στην ημερίδα κεφαλαιοποίησης έργων των Διακρατικών...

Τον Δήμαρχο Βέροιας επισκέφθηκε ο νέος Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ Jerry Ismail

Τον Δήμαρχο Βέροιας επισκέφθηκε ο νέος Γενικός...

Ζητήματα ανάπτυξης, επενδύσεων και καινοτομίας...

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Συνεδριάζει το 7ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Συνεδριάζει το...

O Δήμος Βέροιας, η Δ/νση και οι σύμβουλοι Α/θμιας Εκπ/σης...

Επίσκεψη του προξένου των ΗΠΑ στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Επίσκεψη του προξένου των ΗΠΑ στον Αντιπεριφερειάρχη...

Την Π.Ε. Ημαθίας επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...