ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ «KINDERDORF IRSCHENBERG» CARITAS Ανταλλαγή Επιστημονικού Προσωπικού

ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ «KINDERDORF IRSCHENBERG» CARITAS Ανταλλαγή Επιστημονικού Προσωπικού

Μετά από μια περίοδο αναβολών λόγω της πανδημίας, φέτος καταφέραμε να συναντήσουμε τους σταθερούς μας συνεργάτες από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το Kinderdorf Irschenberg του Caritas με την υποστήριξη και χρηματοδότηση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Τον Μάιο 2023, για είκοσι περίπου μέρες, μέλη από το επιστημονικό προσωπικό των δομών του παιδικού χωριού «Kinderdorf» στο Irschenberg και του «Σπιτιού της Βεργίνας» στα πλαίσια των προγραμμάτων της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, φιλοξενήθηκαν αντίστοιχα στους δυο οργανισμούς με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα που αφορούν την λειτουργία δομών παιδικής προστασίας.

Η κοινωνική λειτουργός του Σπιτιού της Βεργίνας, Σοφία Κατηρτζίογλου φιλοξενήθηκε στο «Σπίτι 11» του χωριού και μοιράστηκε με τους συναδέρφους την καθημερινότητα των ωφελούμενων παιδιών εντός και εκτός του οργανισμού. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέσα στη μέρα αλλά και τα πρωτόκολλα έκτακτων περιστατικών. Ξεναγήθηκε τόσο στις εγκαταστάσεις του παιδικού χωριού στο Irschenberg αλλά και στην ευρύτερη καταπράσινη περιοχή.

Αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα, στο Σπίτι της Βεργίνας φιλοξενήθηκε η ψυχολόγος από το «Kinderdorf», Alina Nathalie Brummer όπου μοιράστηκε και η ίδια την καθημερινότητα με τα ωφελούμενα παιδιά και το προσωπικό. Ξεναγήθηκε σε όλες τις δομές τις Πρωτοβουλίας για το Παιδί και συμμετείχε στις ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες του Σπιτιού της Βεργίνας αλλά και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας.

Το συμπέρασμα από την εκπαίδευση των δυο αξιόλογων συναδέρφων μας είναι ότι παρόλη τη διαφορετικότητα των δύο χωρών τα παιδιά έχουν τις ίδιες ανάγκες και ανησυχίες και ο τρόπος υποστήριξής τους είναι παρόμοιος.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, του προσωπικού και των παιδιών που φροντίζουμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Alina Nathalie Brummer και την Σοφία Κατηρτζίογλου που με επαγγελματισμό εκπροσώπησαν τις δομές τους αλλά και για την ευχάριστη διάθεση που μετέδωσαν στο προσωπικό και κυρίως στα παιδιά μας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το προσωπικό και τα παιδιά του «Σπιτιού 11» για τη γενναιοδωρία τους και τις αξέχαστες στιγμές. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Annette Ehnes, τον κύριο Hannes Klapos και τον κύριο Alex Horzella για την ανεκτίμητη βοήθειά τους.

Ευελπιστούμε να έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά σύντομα!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας εκπαιδεύει  τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή!

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας εκπαιδεύει τους μαθητές...

To Εργατικό Κέντρο Βέροιας με το Παράρτημα Βέροιας της...

Σε τρεις ομάδες κατηγοροποιήθηκε  η διαδικασία  επιλογής Διοικήσεων σε Φορείς  του Δημοσίου

Σε τρεις ομάδες κατηγοροποιήθηκε η διαδικασία ...

Στην εφαρμογή του νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή...

Λ. Τσαβδαρίδης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης επ’ ωφελεία της κοινωνίας

Λ. Τσαβδαρίδης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει το αίσθημα...

Για ένα στρατηγικής σημασίας νομοσχέδιο κατά της...

Μηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ για την Οδική Ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία

Μηνιαίος απολογισμός της ΕΛΑΣ για την Οδική Ασφάλεια...

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής...

Αποτελέσματα έργων των Διακρατικών Προγραμμάτων Συνεργασίας “Μεσόγειος 2014-2020” και “Αδριατική-Ιόνιο 2014-2020”

Αποτελέσματα έργων των Διακρατικών Προγραμμάτων...

Στην ημερίδα κεφαλαιοποίησης έργων των Διακρατικών...

Τον Δήμαρχο Βέροιας επισκέφθηκε ο νέος Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ Jerry Ismail

Τον Δήμαρχο Βέροιας επισκέφθηκε ο νέος Γενικός...

Ζητήματα ανάπτυξης, επενδύσεων και καινοτομίας...

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Συνεδριάζει το 7ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Συνεδριάζει το...

O Δήμος Βέροιας, η Δ/νση και οι σύμβουλοι Α/θμιας Εκπ/σης...

Επίσκεψη του προξένου των ΗΠΑ στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Επίσκεψη του προξένου των ΗΠΑ στον Αντιπεριφερειάρχη...

Την Π.Ε. Ημαθίας επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...