Ποιος είναι ο Άρης (Αριστείδης) Ορφανίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με τη

Ποιος είναι ο Άρης (Αριστείδης) Ορφανίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με τη "Δράση με Γνώση" στο πλευρό του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη;


Βιογραφικό σημείωμα του Άρη (Αριστείδη) Ορφανίδη, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό "Δράση με Γνώση" :




Ο Αριστείδης (Άρης) Ορφανίδης γεννήθηκε στην Ελβετία, μεγάλωσε στην Πατρίδα Ημαθίας, σπούδασε και εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο εξωτερικό. Ζει στη Βέροια. Μιλάει πέντε γλώσσες. Είναι πτυχιούχος φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στη γλωσσολογία. Έχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, στην ηθική φιλοσοφία και στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας. Έχει ασχοληθεί με τη διαλεκτολογική έρευνα στην Ελβετία και έχει βραβευτεί από το ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Γλωσσικής Έρευνας για τη δημιουργία συστήματος γραφής της ελβετογερμανικής διαλέκτου.


Βιοπορίζεται από τη διδασκαλία ελληνικών, γερμανικών και φιλολογικών μαθημάτων, τις μεταφράσεις και τη φιλολογική-γλωσσική επιμέλεια κειμένων. Διδάσκει γερμανικά, νέα ελληνικά, αρχαία ελληνικά σε Έλληνες και ξένους από το 2009, χρησιμοποιώντας από τους πρώτους στην Ελλάδα την εξ΄ αποστάσεως διαδικτυακή μέθοδο διδασκαλίας. Έχει εργαστεί κατά καιρούς σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών στην Ελλάδα, στην Ελβετία και στη Γερμανία.


Απασχολήθηκε ως υπεύθυνος σε μονάδα ελληνικής γαστρονομίας και ως υπεύθυνος προώθησης και πώλησης σε εταιρεία εισαγωγής μπύρας στην Ελβετία.

Διαθέτει επιπλέον δίπλωμα τεχνικού οινολογίας και αμπελουργίας και είναι κάτοχος του διπλώματος οινοχοΐας και οινογνωσίας επιπέδου 3 WSET του Ν1 παγκόσμιου φορέα πιστοποίησης οινογνωσίας - οινογευσίας WSPC/WSET. Δραστηριοποιήθηκε ως διοργανωτής τουριστικών εμπειριών υψηλής αξίας και οινογνώστης. Έχει ξεναγήσει κατά καιρούς οινογευστικές ομάδες σε αμπελώνες και οινοποιεία. Έχει ασχοληθεί με τον τομέα του τουρισμού και έχει φιλοξενήσει -από τους πρώτους στη Βέροια μέσω airbnb- τουρίστες από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Στα φοιτητικά χρόνια ήταν ιδρυτικό μέλος του φοιτητικού πολιτιστικού συλλόγου "Μέθεξις" με πλήθος δράσεων(σεμινάρια,διαλέξεις,συναυλίες) και εξέδιδε το ομώνυμο περιοδικό.


Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε παραστάσεις της πόλης. Αγαπά να παίζει και κυρίως να βλέπει θέατρο και να γράφει ποιήματα. Έχει γράψει τρεις ποιητικές συλλογές. Αρθρογραφεί (επιστημονικά και κοινωνικοπολιτικά άρθρα) και δημοσιεύει καλλιτεχνικές συνεντεύξεις και ποιήματα σε διάφορες ηλεκτρονικές εφημερίδες, όπως στη βεροιώτικη ΄΄Φαρέτρα΄΄.


Είναι μέλος του συνδέσμου Ποντίων εκπαιδευτικών και διδάσκει αφιλοκερδώς την ποντιακή διάλεκτο σε διάφορους ποντιακούς συλλόγους, όπως ο ΜΑΣ Καλλιθέας.

Είναι πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας και υπεύθυνος τύπου, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας(μέλος του Δ.Σ από την ανασύστασή του το 2014)με πλήθος δράσεων στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού αντίστοιχα. Ενδεικτικά, με τον Τουριστικό Όμιλο συμμετείχε ενεργά από την αρχή στην ανάδειξη του φαινομένου των ανθισμένων ροδακινιών ως τουριστικού πόλου έλξης και προβολής της Βέροιας σε παγκόσμιο επίπεδο.


Κινητήρια δύναμη για την ενασχόληση του με τα κοινά είναι η αστείρευτη αγάπη για την περιοχή κι η αγωνία του για το μέλλον σ’ έναν τόπο με προοπτική και δυναμική. Με ενεργή συμμετοχή στα κοινά και εθελοντικές δράσεις σε διάφορες συλλογικότητες του τόπου, επιθυμεί συστρατευόμενος με τον Κώστα Βοργιαζίδη και τη δημοτική παράταξη "Δράση με Γνώση" να καταθέσει τις γνώσεις, την πείρα και το πάθος του για την τουριστική και πολιτιστική άνοδο και προβολή της Βέροιας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.


Ενδεικτικές προτάσεις-ιδέες:


Η αξιοποίηση του Τριποτάμου, που περνάει μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης και δημιουργεί ένα φυσικό τοπίο μοναδικού κάλλους και περιβαλλοντικής αξίας, μέσα από την ανάπλαση της κοίτης και την επένδυση σε υποδομές κρίνεται επιτακτική ώστε η περιοχή να καταστεί επισκέψιμη και λειτουργική για να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος τουριστικής έλξης, οικονομικής ανάπτυξης, χώρος κοινωνικής συνάθροισης και ζωντανό κύτταρο πολιτιστικής όσμωσης. Η ένταξη του Τριποτάμου στο τουριστικό προϊόν της Βέροιας, μπορεί να αποτελέσει ορόσημο στην προσπάθεια για επιμήκυνση της παραμονής των επισκεπτών στην πόλη μας. Επίσης, η δημιουργία θεματικών αστικών περιηγήσεων-περιπάτων πλαισιωμένων από καλλιτεχνικές δράσεις με τη συνέργεια φορέων μπορεί να αυξήσει την τουριστική κίνηση αλλά και την εξοικείωση, τη συμμετοχικότητα και τη  στενή επαφή των γηγενών με την πόλη.



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


https://www.facebook.com/AristeidisOrfanidis

https://www.facebook.com/arismethexis

https://www.linkedin.com/in/arisorfanidis/

https://www.instagram.com/arismethexis/?hl=el

https://www.tiktok.com/@arismethexis

https://join.skype.com/invite/cNhkDy9KJwVn

arismethexis@gmail.com

τηλ 6936409883(whatsapp,viber,telegram)

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...