Κλείσιμο δημοτικού σχολείου Άμμου, ανακοίνωση υποψηφιότητας Παλουκίδη και αναφορές σε χρηματοδοτήσεις και έργα των 2 θητειών Βοργιαζίδη

Κλείσιμο δημοτικού σχολείου Άμμου, ανακοίνωση υποψηφιότητας Παλουκίδη και αναφορές σε χρηματοδοτήσεις και έργα των 2 θητειών Βοργιαζίδη

-Με αρκετές απουσίες και σε προεκλογικό κλίμα η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας


Με καθυστέρηση ενός τετάρτου και αρκετές απουσίες συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας (21/8) το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Άρης Λαζαρίδης οι θερινές διακοπές κάποιων που συνεχίζονται αλλά και ο προεκλογικός αγώνας άλλων, προφανώς ήταν οι αιτίες για την εικόνα της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου. Την καθυστέρηση προσέλευσης έστω των παρόντων σχολίασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης με αυστηρό ύφος, ενώ στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις δημοτικές εκλογές και στο νέο τρόπο κατάθεσης των υποψηφιοτήτων που η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα, επομένως σχολίασε ότι αν και οι εκλογές είναι στις 8 Οκτωβρίου, το θέμα με τις υποψηφιότητες κλείνει σε 10 μέρες

Δήμαρχος Βέροιας: «Δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί

το δημοτικό σχολείο Άμμου- Θα επιδιώξουμε συνάντηση

με τον αρμόδιο υπουργό»

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην αρνητική εξέλιξη με την κατάργηση του δημοτικού σχολείου Άμμου και την μεταφορά των μαθητών στο σχολείο Ασωμάτων. Θύμισε και στους παρευρισκόμενους γονείς και κατοίκους της Άμμου που παρακολούθησαν την συνεδρίαση, ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν αρνητική στο να κλείσει το σχολείο στην Άμμο και ότι συντάσσεται με την ανακοίνωση του προέδρου της κοινότητας Άμμου Γιώργου Σίτα, ενώ παράλληλα στηρίζουν την Ένωση Γονέων. Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι από βδομάδα που επανέρχονται οι βουλευτές στα καθήκοντά τους θα επιδιώξουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό ή υφυπουργό για να πείσουν να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο Άμμου. «Η μεταφορά στα Ασώματα δεν είναι σε κατάλληλο χώρο. Δεν δημιουργεί οικονομικό επιπλέον βάρος στην Πολιτεία η παραμονή στην Άμμο. Επομένως σίγουρα δεν είναι οικονομικός λόγος, ενώ ούτε διδακτικός λόγος μπορεί να οδηγήσει να μεταφερθούν μαθητές από μια ευάερη και ευήλια αίθουσα στην Άμμο σε ένα ημιυπόγειο στα Ασώματα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Άμμου Θανάση Γαλάνη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι όταν το 2021 ρωτήθηκαν για το θέμα είχαν απαντήσει ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθεί το σχολείο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ακόμη ένας γονέας πήρε τον λόγο και υπογράμμισε την κακή κατάσταση του σχολείου στα Ασώματα που πρόκειται να μεταφερθούν οι μαθητές. Στο θέμα της επίδρασης της απόφασης στην μεταφορά των μαθητών στο σχολείο Άμμου με τα Αστικά αναφέρθηκε ο Παύλος Παυλίδης, σημειώνοντας ότι για το συγκεκριμένο δρομολόγιο αμείβονται με 72 ευρώ (36 για κάθε διαδρομή), ενώ σε περίπτωση που μεταφερθούν στα Ασώματα, εξέφρασε τον φόβο ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση στο ποσό.

Η ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας

Άμμου του Δήμου Βέροιας

Γιώργου Σίτα αναφέρει:

“Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της 6-2-2023 μας γνωστοποιήθηκε και οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι παρ΄ όλες τις αντιρρήσεις των κατοίκων του χωριού Άμμος του Δήμου Βέροιας, το Δημοτικό μας Σχολείο, δυστυχώς κλείνει οριστικά και οι μαθητές του χωριού, καλούνται από τη νέα σχολική χρονιά που η έναρξη της πλησιάζει εντός λίγων ημερών, να μεταφερθούν στο «σχολείο» στα Ασώματα Βέροιας, σε ένα υπόγειο κτήριο δίχως παράθυρα και με πολύ υγρασία. Καταγγέλλω την αδιάφορη στάση των τριών κυβερνητικών βουλευτών που δεν μπόρεσαν να παρέμβουν και να αλλάξουν την παραπάνω απόφαση. Άραγε, οι συγκεκριμένοι κύριοι, θα πήγαιναν τα δικά τους παιδιά σε ένα τέτοιο ‘σχολείο’;”

Ο Κώστας Παλουκίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

για «ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ»

Ο Κώστας Παλουκίδης, κάνοντας μια μικρή αναφορά στην διαδρομή της υποψηφιότητάς του, ανακοίνωσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την απόφασή του να τεθεί επικεφαλής σε ψηφοδέλτιο για την διεκδίκηση του δήμου Βέροιας. Διαδικαστικά ενημέρωσε ότι ακόμη κι αν δεν δοθεί παράταση είναι ήδη έτοιμος να καταθέσει το ψηφοδέλτιό του στις 31 Αυγούστου. «Είμαστε μια γαλάζια ομάδα, μια φιλελεύθερη έκφραση σε αυτή την πόλη. Έχουμε διάθεση. Στόχος μας να κρατήσουμε τον κόσμο στον δήμο, να φέρουμε χρήματα και να αυξήσουμε τον πληθυσμό» είπε ο κ. Παλουκίδης και χαρακτήρισε τους υποψηφίους του συνδυασμού «κομάντο», αφού μέσα σε λίγες ημέρες κατάφεραν να γίνουν μια δυνατή ομάδα-οικογένεια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ιστορικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης που ενώ δεν είναι υποψήφιοι, τον στηρίζουν και βοηθούν ενεργά την ομάδα. Ο κ. Παλουκίδης έκανε λόγο για μια ομάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη να προσφέρουν σε αντίθεση με την δημοτική ομάδα του δημάρχου που είναι οι ίδιοι άνθρωποι στις ίδιες θέσεις για πολλά χρόνια, που έχουν κουραστεί και έχουν κουράσει. Μάλιστα χρησιμοποίησε για την διοίκηση Βοργιαζίδη παραστατικά την φράση «σιγά σιγά κυλάει το ποταμάκι και μας οδηγεί στον γκρεμό». Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει το όνομα του συνδυασμού που είναι «Ισχυρός Δήμος».

Βασίλης Παπαδόπουλος: «Δεν κουράστηκα,

πατάω γκάζι και κάνω αυτό που πρέπει!»

Σε απάντησή του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αν και από τους μακροβιότερους και μάλιστα στην ίδια θέση, δεν αισθάνεται καθόλου κουρασμένος, αντιθέτως έχει διάθεση και όρεξη να κάνει πράγματα για τον δήμο. «Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο αυτό που γίνεται κάνει λάθος. Ο κόσμος εκφράζει παράπονα καθημερινά και είναι φυσικό. Τα γραφεία και τα τηλέφωνά μας είναι ανοιχτά και πρώτα του δημάρχου να δώσουμε λύσεις. Ωστόσο γίνονται σημαντικά πράγματα στον δήμο μας που μου δίνουν δύναμη να πατάω γκάζι και να κάνω αυτό που πρέπει», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαδόπουλος.

Στέλιος Ασλάνογλου: «Ο κόσμος με την ψήφο θα δείξει ποιος είναι κουρασμένος για να τον στείλει στο σπίτι του»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, που αναφέρθηκε στην συνεχή προσωπική του παρουσία και την δουλειά που κάνουν στον δήμο, κάτι που αναγνωρίζει ο κόσμος και θα επικυρώσει στις εκλογές. «Ο κόσμος με την ψήφο θα δείξει ποιος είναι κουρασμένος για να τον στείλει στο σπίτι του. Στα 9 χρόνια μου στον δήμο έχω λείψει συνολικά 45 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων 10 ημερών με κορωνοϊό, ενώ είμαι παρών σε όλα τα δημοτικά συμβούλια», τόνισε ο κ. Ασλάνογλου.

Λάζαρος Ασλανίδης: Γαστρονομία και Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο επίκεντρο τις επόμενες ημέρες

Για την τεράστια προσπάθεια και τις δράσεις που είναι σε εξέλιξη ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης. Μίλησε για την προετοιμασία του πρότζεκτ της βεροιώτικης Γαστρονομίας που είναι σε διαβούλευση και ευελπιστεί ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι απολύτως έτοιμοι ενόψει της συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, αλλά και στην μεγάλη κλαδική έκθεση για την παρουσίαση των προϊόντων της περιοχής. Τέλος προσκάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα με την συμμετοχή για πρώτη φορά 26 συλλόγων, από Ελλάδα και εξωτερικό και να χαρούν τους χορευτές που θα είναι οι πρωταγωνιστές στην πόλη τις επόμενες ημέρες.

Στέργιος Διαμάντης: «Η ΔΕΥΑΒ δεν χρωστά και συνεχίζει

να κάνει μεγάλα έργα στην πόλη»

Έναν μικρό απολογισμό με σύντομη αναφορά σε σειρά έργων που έκανε και συνεχίζει η ΔΕΥΑΒ, προχώρησε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος Στέργιος Διαμάντης, απαντώντας σε τοποθετήσεις που έκαναν λόγο για θητεία Βοργιαζίδη χωρίς έργα. Ο κ. Διαμάντης μίλησε για 40 εκατ. ευρώ έργα της ΔΕΥΑΒ, κάνοντας αναφορά στην ύδρευση στο Μακροχώρι, την αντικατάσταση του αμιάντου στο δίκτυο, τα έργα αποχέτευσης στα χωριά κ.α., ενώ υπογράμμισε ότι τελειώνει το φωτοβολταϊκό στον βιολογικό και πλέον θα εισπράττει ο δήμος χρήματα από την ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι κατά την περίοδο του κορωνοϊού όλες οι ΔΕΥΑ δεν πήραν ούτε ένα ευρώ και ενώ πολλές δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους, η ΔΕΥΑΒ δεν χρωστά και συνεχίζει μεγάλα έργα στην πόλη.

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης: «Επαφές με τον αρμόδιο υπουργό για να βλέπουν τηλεόραση και τα ορεινά και δυσπρόσιτα χωριά»

Με μια αναλυτική ενημέρωση ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Καλλίστρατος Γρηγοριάδης έκανε γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα ορεινά και δυσπρόσιτα χωριά του δήμου Βέροιας με το τηλεοπτικό σήμα και το τι προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπισή τους. Αναφέρθηκε στην προσωπική επαφή που είχε με τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπαστεργίου, ο οποίος γνωρίζει το θέμα από την θητεία του ως δήμαρχος Τρικκαίων και αναμένεται μετά από επαφές με την DIGEA να λυθεί το θέμα. Τέλος ο κ. Γρηγοριάδης υπογράμμισε ότι μετά από 3 χρόνια λειτουργίας των ψηφιακών υπηρεσιών του δήμου, έφτασαν τις 50.000 ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι που σημαίνει ευελιξία και χρόνος για τους υπαλλήλους, αλλά το κυριότερο γρήγορη εξυπηρέτηση για τους δημότες.

Προτάσεις Τσανακτσίδη για υδάτινο πάρκο, δημοτικό

Πανεπιστήμιο και αναβίωση των Λουτρών

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, ο Δημήτρης Τσανακτσίδης κατέθεσε στο σώμα μια σειρά από προτάσεις του για τον δήμο. Συγκεκριμένα ανέφερε:

1) Κατασκευή σε ιστορικά σημεία της πόλης δημοσίων βρυσών, με παραδοσιακό τρόπο κατασκευής, που με σύστημα QR code θα ενημερώνει με πληροφορίες και φωτογραφίες τον επισκέπτη.

2) Ίδρυση ελεύθερου δημοτικού πανεπιστημίου Βέροιας με στόχο μέσω θεματικών διαλέξεων την δια βίου επιμόρφωση των πολιτών.

3) Δημιουργία ενός οργάνου που θα διοργανώνει κάθε μήνα δρώμενα(events) στην πόλη με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας.

4) Αναβίωση των δίδυμων λουτρών με κανονική λειτουργία τους, προκειμένου ο επισκέπτης όχι απλώς να βλέπει τον χώρο, αλλά να βιώνει την εμπειρία

5) Δημιουργία μεγάλου ψυχαγωγικού υδάτινου πάρκου κοντά στην Εγνατία προς την πλευρά του Αλιάκμονα, που θα λειτουργεί τον χειμώνα ως κολυμβητήριο

Κώστας Βοργιαζίδης: «Θα εκπλαγείτε με τα χρήματα

που πήρε ο δήμος για έργα, στις 2 θητείες μας»

Για τα έργα και τα χρήματα που εξασφάλισε ο δήμος Βέροιας κατά την διάρκεια των 2 θητειών του, μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στο κλείσιμο των προ ημερησίας θεμάτων και σε απάντηση των τοποθετήσεων της αντιπολίτευσης. Απαντώντας στον Παύλο Παυλίδη για τις λακούβες και την ασφαλτόστρωση στην πόλη, του είπε ότι θα εκπλαγεί από τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι’ αυτό τον σκοπό στις 2 θητείες του και είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στον Κώστα Παλουκίδη και στις αναφορές του για έλλειψη έργου και ότι η διοίκηση πάει χαλαρά του απάντησε: «Είμαστε και οι δύο μηχανικοί και σε ενημερώνω ότι 75 εκ. ευρώ αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα στον δήμο μας. Πόσα ήταν σε προηγούμενες θητείες; Ποτέ ξανά ο δήμος μας δεν πήρε τόσα πολλά χρήματα. Δεν πάμε χαλαρά με 75 εκατ.!», κατέληξε στην απάντησή του ο δήμαρχος.

Στον Δημήτρη Τσανακτσίδη ο δήμαρχος αφού του εξέφρασε την λύπη του που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, του απάντησε ότι του άρεσαν οι προτάσεις του, ωστόσο δεν μπορούν να υλοποιηθούν, αφού θεσμικά δεν υπάρχει δυνατότητα να έχει άλλες εταιρείες, εκτός από τις υπάρχουσες. «Δεν είναι επιχειρηματίας ο δήμος», είπε ο κ. Βοργιαζίδης χαρακτηριστικά.

Παύλος Παυλίδης σε δήμαρχο: «Μην συγκρίνετε

διαφορετικά πράγματα»

Ο επικεφαλής των Συνδημοτών Παύλος Παυλίδης απαντώντας στις αναφορές του δημάρχου για τα μεγάλα ποσά που εξασφάλισε για έργα στον δήμο σε σχέση με προηγούμενες θητείες, του επεσήμανε να μην συγκρίνει διαφορετικά πράγματα. «Ο δήμος ενώθηκε με άλλους δήμους, απορροφήθηκαν προγράμματα που ξεκίνησαν προηγούμενα χρόνια με ΕΣΠΑ, ενώ έχετε χρηματοδοτικά προγράμματα-εργαλεία όπως Φιλόδημος, Τρίτσης κλπ. Παράλληλα ο κ. Παυλίδης σχολίασε το γεγονός ότι ενώ άνοιξε ο νόμος για αναπτυξιακές επιχειρήσεις των δήμων, δεν έκανε κανένας και καταργήθηκε πλέον ο νόμος. Για τα Τρίκαλα που θεωρείται πρότυπος δήμος ανέφερε ότι απέσπασαν προσωπικό στην Αναπτυξιακή εταιρεία τους από τον δήμο και χρεώθηκαν για να κάνουν αυτά που έκαναν. «Τα έκαναν αλλά χρωστάνε. Είναι θέμα διαφορετικής νοοτροπίας», είπε κλείνοντας ο κ. Παυλίδης

Άρης Λαζαρίδης: «Τα χρηματοδοτικά προγράμματα

δεν είναι τρένα να ανεβαίνουμε σε όποιο θέλουμε»

Συνέχεια και τέλος στη συζήτηση για τα έργα στον δήμο Βέροιας και τος δυνατότητες για αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άρης Λαζαρίδης. «Τα χρηματοδοτικά προγράμματα δεν είναι συρμοί που περνούν από μπροστά μας και ανεβαίνουμε παίρνουμε όποιο θέλουμε. Χρειάζεται στελεχιακό δυναμικό, μηχανικοί, προσωπικό. Θεωρητικά απευθύνονται σε όλους, αλλά ουσιαστικά μπορούν να ενταχθούν λίγοι. Εμείς με τις δυνάμεις που έχουμε πετύχαμε σημαντικά πράγματα», είπε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...