Τους 154 υποψήφιους της «Αλληλεγγύης» για την Κεντρική Μακεδονία παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας - Ποιοι είναι οι 13 στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας

Τους 154 υποψήφιους της «Αλληλεγγύης» για την Κεντρική Μακεδονία παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας - Ποιοι είναι οι 13 στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας

Τους 154 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής του, με κεντρικό σύνθημα «Εμπιστοσύνη», παρουσίασε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη» Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αυτή η παράταξη, μια πραγματικά αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική παράταξη, η δική μας παράταξη, η Αλληλεγγύη, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αυτά τα χρόνια, που ήταν πιο μεγάλες και πιο πολλές από ποτέ, μπορεί σήμερα να κοιτάζει τους συμπολίτες μας στα μάτια. Μπορεί να τους κοιτάζει στα μάτια ,γιατί είμαστε δίπλα τους κάθε μέρα, σε κάθε εμπόδιο, σε κάθε πρόκληση.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και το κάναμε πράξη, με το πρόγραμμα “Διέξοδος” και εκατοντάδες ακόμα δράσεις, για την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την καινοτομία και την κατάρτιση.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα αναβαθμίσουμε τις υποδομές και το κάναμε πράξη, με τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ16, το δρόμο στην Είσοδο του Κιλκίς, την Περιφερειακή Οδό Κατερίνης, τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και το κάναμε πράξη, με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές, σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα στα παιδιά και τους γονείς και το κάναμε πράξη, με νέα σχολεία, με ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία, με χιλιάδες θέσεις, κάθε χρόνο, σε παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και το κάναμε πράξη, με περισσότερες από 150 κοινωνικές δομές για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρία, τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής κάθε συμπολίτη μας και το κάναμε πράξη, με τα πρώτα έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, με δεκάδες νέους χώρους πρασίνου και πάρκα στις γειτονιές μας σε όλη τη Μακεδονία, με την αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, που βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό και ενεργειακό κόστος και το κάναμε πράξη, με την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, δημόσιων κτιρίων, νοσοκομείων, αθλητικών εγκαταστάσεων και κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα προβάλουμε τον πολιτισμό μας και το κάναμε πράξη, με το νέο Μουσείο Βεργίνας, με το άνοιγμα, σε πρώτη φάση για ειδικά κοινά, του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, με την Αρχαία Πέλλα, με πάνω από χίλιες πολιτιστικές δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με 80 οπτικοακουστικές παραγωγές που γυρίστηκαν με τη στήριξη του Film Office της Περιφέρειας.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία, τις ουρές και τα γκισέ και το κάναμε πράξη, με την ψηφιακή Περιφέρεια που δημιουργήσαμε και 200 ψηφιακές υπηρεσίες σε πρώτη φάση», επισήμανε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τζιτζικώστας, σχετικά με τις κυριότερες δεσμεύσεις που ανέλαβε ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στην υπόσχεση που έδωσε το 2019 να δυναμώσει τη Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Κυρίως δεσμευτήκαμε να δυναμώσουμε τη Μακεδονία. Και σήμερα η Κεντρική Μακεδονία είναι μια Περιφέρεια, που διαρκώς αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, δυναμώνει και κάνει βήματα μπροστά. Μια Περιφέρεια ισχυρή στην Ελλάδα και στην κορυφή της Ευρώπης: Με εξαγωγές που φτάνουν πλέον τα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα είναι πρώτη στην Ελλάδα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Με διπλασιασμό των επενδύσεων στις τουριστικές υποδομές και πολλές πρωτιές στις αφίξεις τουριστών. Με κατακόρυφη αύξηση των επενδύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με την παραγωγή του 25% του Αγροτικού ΑΕΠ της χώρας. Με μία από τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη σε αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ. Με έσοδα 145 εκατομμύρια ευρώ και 4.000 νέες θέσεις εργασίας μόνο από τις κινηματογραφικές παραγωγές που φέραμε στον τόπο μας. Με παγκόσμιες εταιρείες κολοσσούς που επενδύουν στην Κεντρική Μακεδονία, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στον τόπο μας, τους ανθρώπους και το σχέδιό μας για το μέλλον. Γιατί η παράταξή μας εκεί έχει στραμμένο το βλέμμα, στο μέλλον».

Μιλώντας για το διακύβευμα των φετινών περιφερειακών εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι οι αποφάσεις που θα λάβουν οι πολίτες στις 8 Οκτωβρίου είναι κρίσιμες: «Γιατί σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τον τόπο μας: Για την Κεντρική Μακεδονία που διεκδικεί και πετυχαίνει και δεν είναι μια Περιφέρεια στάσιμη που απλώς περιμένει. Για την Κεντρική Μακεδονία που δημιουργεί θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, εξοικονόμηση για κάθε σπίτι και δεν είναι μια περιφέρεια ρίσκου και αβεβαιότητας για τον πολίτη. Για την Κεντρική Μακεδονία που μετατρέπει τους απρόσωπους πόρους σε μετρήσιμο έργο στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και δεν είναι μια περιφέρεια που υπόσχεται τα πάντα στη θεωρία. Πειραματισμοί τώρα, δεν χωρούν. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον μας. Και στο κάτω-κάτω, δεν έχουμε ακούσει κάποια πρόταση διακυβέρνησης. Το αναμάσημα της μιζέριας και του γκρίζου δεν είναι πρόταση διακυβέρνησης. Δεν είναι πρόταση το “όχι σε όλα”. Πρόταση για το μέλλον είναι το όραμα και ο ρεαλισμός, το σχέδιο, η εμπειρία, οι φρέσκες ιδέες και η ισχυρή ομάδα της Αλληλεγγύης».

Η ομάδα της «Αλληλεγγύης» που παρουσίασε ο κ. Τζιτζικώστας είναι, όπως ανέφερε ο επικεφαλής, «μια ομάδα άξιων και ικανών ανθρώπων, με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικά επαγγέλματα και ενδιαφέροντα, που αντανακλούν ολόκληρη την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας. Εργαζόμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αθλητές, γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, αγρότες, δημοσιογράφοι, γυναίκες και άνδρες ενεργοί στην κοινωνία, που συνδυάζουν την εμπειρία με τις νέες ιδέες, που ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν. Γι’ αυτό η παράταξη της Αλληλεγγύης είναι εγγύηση για συνεργασία, είναι εγγύηση για αποτελεσματικότητα, είναι εγγύηση για δουλειά. Και σας διαβεβαιώνω ότι με την ίδια ενέργεια, με την ίδια συνέπεια, με την ίδια προσήλωση στον τελικό στόχο θα εργαζόμαστε κάθε μέρα, για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή κάθε συμπολίτη μας: από την Ειδομένη στο Κιλκίς και το Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες, μέχρι τη Συκιά στη Χαλκιδική και τη Λεπτοκαρυά στην Πιερία, και από την Άρνισσα στη Πέλλα και το Ροδοχώρι στην Ημαθία, μέχρι τον Σταυρό και την Ξυλούπολη στη Θεσσαλονίκη».

Το πλήρες ψηφοδέλτιο της Ημαθίας:

Το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» στην Ημαθία, απαρτίζουν αλφαβητικά, οι:


Αθανασίου Τζωρτζίνα,

Δρ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ

Δελιοπούλου Ελισάβετ,

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Κακαγιάννης Θεόδωρος, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΔΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Καλαϊτζίδης Κώστας, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ -

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Λιλιοπούλου Ευδοξία, ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ -

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μαργαριτόπουλος Δημήτρης, ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ

Μέλιου Λαμπρινή, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Μουρτζίλας Στέργιος, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ -

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Πετράκης Κώστας, ΑΘΛΗΤΗΣ - ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Πυρινός Δημήτρης, Δρ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΠΕΘΕ

ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τεληγιαννίδης Θεόφιλος, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τζίλα Σοφία, ΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

- ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τζίμα-Τόπη Συρμούλα, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ,

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την εκδήλωση παρουσίασε η Σοφία Τουντούρη, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Τζιτζικώστας με ένα tablet υπέβαλε «ζωντανά» στην ηλεκτρονική πύλη υποψηφιοτήτων των εκλογών, το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...