Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση των υποψηφίων του «ΕΝΑ ΜΑΖΙ»

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση των υποψηφίων του «ΕΝΑ ΜΑΖΙ»

-Νικόλας Καρανικόλας: Καταφέραμε πολλά, βάλαμε γερά θεμέλια για το μέλλον.
Συνεχίζουμε Όλοι Μαζί για την ανάπτυξη του Δήμου Νάουσας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (06.09.2023)) στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας για την παρουσίαση των 187 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «ΕΝΑ Μαζί» με επικεφαλής τον νυν και υποψήφιο Δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα.

Το «παρών» στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο, έδωσαν εκατοντάδες δημότες, στελέχη και υποστηρικτές της παράταξης του «ΕΝΑ Μαζί» από τη Νάουσα και τις Δημοτικές Κοινότητες, αψηφώντας τον βροχερό καιρό.

Τον επικεφαλής του «ΕΝΑ Μαζί» Νικόλα Καρανικόλα προλόγισε με θερμά λόγια ο Νίκος Παπαϊωάννου πρώην Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση υπήρχε και διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Ο Δήμαρχος Νάουσας και εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε συγκινημένος στην δυνατή, ανθρώπινη και ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης που έχει κτίσει, με τους δημότες τα 4 χρόνια της θητείας του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε συνοπτικά στα σημαντικά αναπτυξιακά βήματα, τα έργα και τις δράσεις που υλοποίησε η διοίκηση του, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Αν θυμηθούμε συνοπτικά τι πετύχαμε στον ουσιαστικό χρόνο που μας δόθηκε -στην ουσία μόλις μέσα σε ενάμιση χρόνο χωρίς τους περιορισμούς του κορονοϊού-αναλογιστείτε τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί την επόμενη πενταετία.

-Ήδη τα «3-5 Πηγάδια» μεταμορφώνονται στο Χιονοδρομικό Κέντρο που τόσο αγαπάμε. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τον σχεδιασμό και την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού μας που αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Με την εκπόνηση των απαραίτητων τεχνικών μελετών, ο Δήμος Νάουσας έχει ωριμάσει την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» που περιλαμβάνει υποέργα προϋπολογισμού 24,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αιτηθήκαμε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας) και περιμένουμε να δοθεί το «πράσινο φως» από την Πολιτεία για την πολυπόθητη αυτή χρηματοδότηση.

- Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε η μελέτη οδοποιίας του δρόμου προς το χιονοδρομικό μας χωρίς να χρεώσουμε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, σε συνεργασία του ΑΠΘ και συνεργατών μου στον Δήμο.

-Το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαo θα το δούμε και πάλι να ανοίγει, μετά και την ουσιαστική λύση που δώσαμε σε όλα τα ζητήματα και εμπόδια που υπήρχαν, ανοίγοντας τον δρόμο επαναλειτουργίας του. Ορισμένοι θέλουν να μειώσουν την αξία αυτής της προσπάθειας αλλά όλοι εσείς γνωρίζετε πολύ καλά πως εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την διενέργεια ενός σωστού κι διαφανή διαγωνισμού, ώστε στο άμεσο μέλλον να λειτουργήσει και πάλι το ξενοδοχείο μας, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ακίνητα στον δήμο μας.

-Η Σχολή Αστυφυλάκων ανοίγει ξανά από φέτος, μετά από πολλά χρόνια, με την σθεναρή συμβολή της διοίκησής μας.. Μάλιστα οι σπουδαστές που έρχονται τον Οκτώβριο θα είναι πολύ περισσότεροι από τον αρχικό σχεδιασμό και θα φτάσουν τους 300!

Το επόμενο έτος ετοιμάζεται να λειτουργήσει στη Νάουσα και μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον οινοτουρισμό, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

-Τα χρέη του Δήμου Νάουσας μπήκαν, μετά από πολλά έτη, σε σειρά.

-Τα μονοπάτια του Βερμίου σχεδιάστηκαν και ξεκινά η υλοποίηση τους ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

-Το ιστορικό μας πάρκο που αποτελεί το πρώτο μέλος της Ελλάδας στο δίκτυο ιστορικών κήπων της Ευρώπης ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί και να αναδειχθεί ως εμβληματικό τοπόσημο, μαζί με το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς που δημιουργήσαμε μέσα στην πανδημία.

-Η ανάπλαση του κέντρου της Νάουσας και της πλατείας Καρατάσου ξεκινά.

-Οι ασφαλτοστρώσεις σε όλο τον Δήμο Νάουσας, προχωράνε χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

-Σύντομα θα έχουμε παιδικές χαρές σε όλες τις Κοινότητες και δύο ακόμη παιδικές χαρές στην πόλη της Νάουσας με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

-Οι Κοινότητες μας για πρώτη φορά θα έχουν σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης, καθώς ολοκληρώνεται το έργο του βιολογικού και όλων των απαραίτητων αποχετευτικών δικτύων.

-Δημιουργήσαμε όλα τα βασικά εργαλεία των ευφυών πόλεων που λειτουργούν ήδη για πρώτη φορά στον Δήμο μας.

-Προχωράμε στα επόμενα βήματα, στον μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου μας, με ιδιαίτερη μέριμνα και έμφαση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ψηφιοποίηση της ΔΕΥΑΝ, της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου μας, συστήματα άμεσης επέμβασης σε συνθήκες κρίσης και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού και ΑΜΕΑ, πάνω από 25 έξυπνες διαβάσεις πεζών συνολικά, ψηφιοποίηση κοιμητηρίων είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας.

-Οργανώσαμε τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις πολιτισμού, την πιο πετυχημένη Αποκριά, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ημαθίας με τις Γιορτές Νερού, το Φεστιβάλ Τρύγου με διαφορετική φιλοσοφία διοίκησης ενώ επόμενο βήμα είναι κάτι που είχαμε ξεκινήσει με την καθιέρωση της Νάουσας ως Χριστουγεννιάτικου προορισμού.

Βάλαμε γερά θεμέλια για το μέλλον, τόσο για τη Νάουσα όσο και για τις Κοινότητές μας.


Κάναμε το αδύνατο, δυνατό! Κατορθώνουμε, το ακατόρθωτο! Δίνουμε ζωή ξανά στον τόπο μας με χειροπιαστά αποτελέσματα!».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του «ΕΝΑ Μαζί», αναφέρθηκε στις αρχές της ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ της ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με τις οποίες όπως τόνισε «θα σχεδιάσουμε κάθε βήμα μας για τον Δήμο Νάουσας του 2030» και αμέσως μετά ανέλυσε διεξοδικά τους βασικούς άξονες του Προγράμματος Ολιστικής Ανάπτυξης που έχει ετοιμάσει ο ίδιος και η ομάδα του, που περιλαμβάνουν σημαντικά έργα υποδομής, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη κ.ά.

Κατά την παρουσίαση των 187 υποψηφίων που στελεχώνουν τον συνδυασμό του «ΕΝΑ Μαζί» ο Δήμαρχος Νάουσας και επικεφαλής του συνδυασμού, μίλησε με θερμά λόγια για την ομάδα του, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Έχω στο πλευρό μου τους παλιούς συνοδοιπόρους μου, τις νέες και τους νέους υποψήφιους συνδημότες μας και όλα αυτά τα υπέροχα νέα παιδιά που μπαίνουν με ενθουσιασμό και ήθος σε έναν καθαρό και τίμιο εκλογικό αγώνα για να προσφέρουν στον τόπο μας. Με αφετηρία την αγάπη τους για τον τόπο τους αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά ,στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως είμαστε από την αρχή της θητείας μας στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ανοιχτοί σε όλη την κοινωνία και δίπλα σε όλους τους δημότες. Όπως βλέπετε, είμαστε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο δεμένοι».

Μέσα σε κλίμα χαράς, με συνθήματα από την νεολαία και με ασταμάτητα χειροκροτήματα και χαμόγελα από το ακροατήριο, ο Νικόλας Καρανικόλας έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο που κατέκλυσε το δημοτικό θέατρο Νάουσας, με τη διαβεβαίωση ότι ο συνδυασμός του «ΕΝΑ Μαζί» θα είναι ο νικητής, όπως είπε, από τον πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...