Νικόλας Καρανικόλας: Αγκαλιάζουμε την ευθύνη και κοιτάμε μόνο μπροστά για την ανάπτυξη του Δήμου Νάουσας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί!»

Νικόλας Καρανικόλας: Αγκαλιάζουμε την ευθύνη και κοιτάμε μόνο μπροστά για την ανάπτυξη του Δήμου Νάουσας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί!»

Με δυναμική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του «ΕΝΑ Μαζί», το πρωί της Κυριακής, στη Νάουσα

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και σε κλίμα ενθουσιασμού και δυναμικής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του «ΕΝΑ Μαζί», την Κυριακή (17.09.2023)  στη Νάουσα. 

Από νωρίς το πρωί η οδός Ζαφειράκη στη Νάουσα όπου βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού,  γέμισε από φίλους, υποστηρικτές και υποψηφίους της παράταξης «ΕΝΑ Μαζί» που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην επίσημη έναρξη λειτουργίας του εκλογικού κέντρου. 


Μετά την τέλεση του Αγιασμού στην είσοδο  του εκλογικού κέντρου, ο κ. Νικόλας Καρανικόλας απηύθυνε χαιρετισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος, παρουσιάζοντας εν συντομία  τα σημαντικά αναπτυξιακά βήματα και πεπραγμένα της διοίκησής του κατά την τετραετή θητεία. 

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η σημερινή δημοτική αρχή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού , αλλά και των απανωτών  κρίσεων (πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση) που ακολούθησαν αλλά και από το σύστημα της απλής αναλογικής που λειτούργησε ως «τροχοπέδη» στη λήψη αποφάσεων για κρίσιμα ζητήματα  στο δημοτικό συμβούλιο. 


«Διοικήσαμε σε δύσκολους καιρούς όχι μόνο με την πανδημία και τις κρίσεις που ακολούθησαν. Τρία χρόνια πηγαίναμε το θέμα για τον διαγωνισμό για το χιονοδρομικό μας κέντρο “3-5 Πηγάδια” στο δημοτικό συμβούλιο και δεν περνούσε. 

Είχαμε ένα δημοτικό συμβούλιο που δεν μπορούσαμε να πάρουμε καμία απόφαση, δεν είχαμε υγιή αντιπολίτευση. Σήμερα σε προεκλογικές τους ομιλίες προλογίζει ο ένας τον άλλον, αποδεικνύοντας αυτό που λέγαμε …ότι δεν ήθελαν να προχωρήσει τίποτα στον δήμο μας!» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Καρανικόλας,  νυν δήμαρχος και εν νέου υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. 


Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η διοίκησή του προχώρησε σε έναν άρτιο διαγωνισμό για την λειτουργία των  3-5 Πηγαδιών που ήδη αναβαθμίζεται και  έλυσε όλα τα ζητήματα για το ξενοδοχείο στο άλσος Άγιο Νικολάου, καθώς το ακίνητο πέρασε στον δήμο, ώστε να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο διαγωνισμός. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή έβαλε τάξη σε όλη την ακίνητη περιουσία του δήμου, αφήνοντας αιχμές στον προκάτοχο του,  η διοίκηση του οποίου όπως τόνισε ο κ. Καρανικόλας δεν δηλωσε 500 ακίνητα του δήμου στο Κτηματολόγιο! 


Ο κ. Καρανικόλας δεν παρέλειψε να πει ότι η διοίκηση του «έσπασε αβγά» για πολλά θέματα, δίνοντας ως παράδειγμα την διαχείριση ενός κρίσιμου θέματος που το «πάγωσε» η διοίκηση του  προς το συμφέρον του δήμου και των δημοτών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας σύμφωνα με το οποίο όπως είπε ο κ. Καρανικόλας «η εν λόγω υπηρεσία  ζητούσε πριν από ένα χρόνο το μισό αγρόκτημα της ευρύτερης περιοχής της  Νάουσας να γίνει αρχαιολογικός χώρος και να μην ξανακαλλιεργηθεί καμία έκταση, χωρίς την ύπαρξη αρχαιολόγου!». 


Πρόσθεσε μάλιστα  ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν αφήνει να προχωρήσει και το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων την κατασκευή του οποίου δρομολογεί ο Δήμος Νάουσας. 

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΑ Μαζί»  επεσήμανε ότι 300 σπουδαστές έρχονται τον Οκτώβριο να φοιτήσουν στη Νάουσα με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, πρόσθεσε ότι ακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την οινολογία, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει αγώνα ο ίδιος προσωπικά να έρθουν την επόμενη πενταετία στη Νάουσα και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. 

Ο νυν Δήμαρχος Νάουσας και εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκογλες  τόνισε επίσης στην ομιλία του ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια με όλες τους τις δυνάμεις για τη σύνδεση του Δήμου Νάουσας  με την Εγνατία  Οδό και υπογράμμισε ότι γίνονται  προσπάθειες για την δημιουργία προαστιακού που αφορά στην ουσιαστική  σιδηροδρομική σύνδεση του Δήμου Νάουσας με την Θεσσαλονίκη. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΑ Μαζί» αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά δράσεων και έργων που προχώρησαν την τελευταία 4ετία όπως σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, καθημερινότητας και υποδομών και ολοκλήρωσε την ομιλία του παρουσιάζοντας  βασικούς άξονες του σχεδιασμού του για την επόμενη περίοδο 

«Δεν μας αρέσουν οι διενέξεις ούτε οι συγκρούσεις. Μας αρέσει η σύνθεση. Πάνω από όλα το συμφέρον του Δήμου Νάουσας! Θέλουμε να υπηρετήσουμε την κοινωνία του Δήμου Νάουσας. Και την επόμενη ημέρα των εκλογών - όπως το έχουμε ήδη αποδείξει -   θα συνεργαστούμε με όλα τα ζωντανά «κύτταρα» της κοινωνίας μας. Είναι στο DNA μας να συνεργαζόμαστε. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να  πετύχουμε την ανάπτυξη και την ευημερία στη Νάουσα και τις Δημοτικές μας Κοινότητες. Στην επόμενη 5ετία όλοι μαζί, αγκαλιάζουμε την ευθύνη και κοιτάμε μόνο μπροστά για την ανάπτυξη του Δήμου Νάουσας» είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καρανικόλας, καταχειροκροτούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος.  


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι τρεις άξονες για έναν αυτάρκη Δήμο Νάουσας που ακμάζει

Οι τρεις άξονες για έναν αυτάρκη Δήμο Νάουσας που...

Η Νάουσα και τα χωριά της πρέπει να ακμάσουν ξανά για...

«Άξονας 7ος: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

«Άξονας 7ος: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του...

Από το γραφείο Τύπου του Υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Κ....

Το αποτύπωμα του  Κώστα Καλαϊτζίδη στην Ημαθία των έργων και της ανάπτυξης

Το αποτύπωμα του Κώστα Καλαϊτζίδη στην Ημαθία των...

Όταν λέμε ότι δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της...

Νάουσα: Μεγάλη συγκέντρωση γυναικών για την υποστήριξη του Κώστα Καλαϊτζίδη

Νάουσα: Μεγάλη συγκέντρωση γυναικών για την...

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των γυναικών...

Στην αυτοδιοικητική ημερίδα της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α, «Ακίνητη περιουσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση», η Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βέροιας Ιφιγένεια Βλαχογιάννη

Στην αυτοδιοικητική ημερίδα της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α, «Ακίνητη...

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους υποψήφιων...

Ασφαλής αποκομιδή  των μολυσματικών αποβλήτων από τα φαρμακεία της Ημαθίας

Ασφαλής αποκομιδή των μολυσματικών αποβλήτων από τα...

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, για ακόμα μια...

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στο 5ο Φεστιβάλ KIDOT στη Θεσσαλονίκη

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στο 5ο Φεστιβάλ KIDOT στη...

Μια μοναδική συμμετοχή είχε η «Πρωτοβουλία για το...

«Έφυγε» στα 73 του  ο Παύλος Γεωργιάδης

«Έφυγε» στα 73 του ο Παύλος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 73...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...