Στο έργο της Περιφέρειας στην Ημαθία, αναφέρθηκε ο Απ. Τζιτζικώστας, με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του Διοικητηρίου

Στο έργο της Περιφέρειας στην Ημαθία, αναφέρθηκε ο Απ. Τζιτζικώστας, με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του Διοικητηρίου

Με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του Διοικητηρίου Ημαθίας που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου στη Βέροια, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολοου Τζιτζικώστα,

του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, ο κ. Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε και στο έργο της Περιφέρειας στην Ημαθία, τονίζοντας: «Για αυτή τη διοίκηση, μία είναι η προτεραιότητα, να συνεχίσουμε τα έργα και τις δράσεις σε ολόκληρη την Ημαθία, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, στηρίζουν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, προβάλλουν τον τόπο μας και προσελκύουν νέες επενδύσεις και περισσότερους επισκέπτες”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας, για τα κυριότερα από τα έργα και τις δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρεια στην Ημαθία, ανέφερε τα εξής:

-Φροντίσαμε οι συμπολίτες μας να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην υγεία με τους επικουρικούς γιατρούς και το σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που παραδώσαμε στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας της Βέροιας και στα Κέντρα Υγείας στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

-Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε και να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία περισσότερων από 20 κοινωνικών δομών που καθημερινά υποστηρίζουν χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κέντρα Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων, τις δομές υποστήριξης γυναικών, παιδιών και εφήβων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

-Εξασφαλίζουμε σταθερά, κάθε χρόνο, θέσεις σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στηρίζοντας τους γονείς και τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, για τα παιδιά με αναπηρία.

-Παραδώσαμε νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία της Ημαθίας, για να έχουν οι μαθήτριες και οι μαθητές ακόμα περισσότερες δυνατότητες και ερεθίσματα.

-Αναβαθμίζουμε ενεργειακά τα σχολεία όπως μεταξύ άλλων, το 2ο, το 6ο, το 12ο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο στη Βέροια.

-Φροντίσαμε να στηρίξουμε στην πιο δύσκολη στιγμή τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, χωρίς δάνεια, χωρίς επιστροφή χρημάτων, με το πρόγραμμα “Διέξοδος”.

-Ενισχύσαμε 1.030 νέους αγρότες και χρηματοδοτήσαμε 390 νέες γεωργικές επενδύσεις, στηρίζοντας στην πράξη τον πρωτογενή μας τομέα.

-Ολοκληρώνουμε πολλά και σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας, όπως τις αγροτικές οδούς Αγίου Γεωργίου και Μακροχωρίου, στη Βέροια, την αγροτική οδό Παλιού Προδρόμου Μελίκης, στην Αλεξάνδρεια, τις αγροτικές οδούς Ράμνιστας, Χαρίεσσας και Φυτείας – Ακροχωρίου, στη Νάουσα.

-Φροντίσαμε παράλληλα με τα έργα ανάπλασης και ανάδειξης της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών, να δημιουργήσουμε το νέο Μουσείο Βεργίνας, ένα μουσείο που πραγματικά αξίζει σε όλους τους Μακεδόνες, στην Ιστορία μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ταυτότητά μας.

-Φροντίσαμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού για χιλιάδες συμπολίτες μας.

-Επεκτείνουμε το δίκτυο φυσικού αερίου στη Βέροια και τη Νάουσα.

-Εξοπλίσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα.

-Υλοποιούμε εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης σε εκατοντάδες χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, στη Βεργίνα, στην Κουμαριά, στο Πολυδένδρι, στη Σφηκιά, στα Ριζώματα, στην Κουλούρα, στη Μελίκη.

-Φροντίζουμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλικές, πιο πράσινες, πιο ανοιχτές, όπως στη Βέροια, με το Βιοκλιματικό - Πολιτιστικό Δίκτυο Διαδρομών της Παλιάς Πόλης, τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας στις περιοχές των σχολικών συγκροτημάτων, τις εργασίες στη Βυζαντινή Ακρόπολη και την Παλιά Μητρόπολη και τις νέες, καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής. Όπως επίσης στη Νάουσα, με το νέο φωτισμό στα τοπόσημα της πόλης, τις νέες smart – city εφαρμογές και την ανάπλαση των παιδικών χαρών.

“Μαζί, αυτά τα χρόνια, με συνεργασία, με πολλή δουλειά, με αλήθειες, με συνέπεια, χτίσαμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη στην Ημαθία και τους ανθρώπους της. Εμπιστοσύνη ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με λόγια λίγα και έργα πολλά. Εμπιστοσύνη στο κοινό όραμά μας για τη Μακεδονία του 2030, με την Ημαθία πρωταγωνίστρια στο κέντρο, στην παραγωγή, τις εξαγωγές, τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη. Το έργο μας δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμα πάρα πολλά να κάνουμε. Και με κάθε έργο, με κάθε δράση που υλοποιούμε, θα ερχόμαστε πιο κοντά στον στόχο να χτίσουμε μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, όπου οι νέες ευκαιρίες, οι νέες δυνατότητες, θα φτάσουν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι και η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη, θα είναι δίκαιη, θα είναι για όλους. Για να μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με περισσότερη αισιοδοξία”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας., κλείνοντας την αναφορά του στον νομό Ημαθίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...