Στο έργο της Περιφέρειας στην Ημαθία, αναφέρθηκε ο Απ. Τζιτζικώστας, με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του Διοικητηρίου

Στο έργο της Περιφέρειας στην Ημαθία, αναφέρθηκε ο Απ. Τζιτζικώστας, με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του Διοικητηρίου

Με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του Διοικητηρίου Ημαθίας που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου στη Βέροια, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολοου Τζιτζικώστα,

του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, ο κ. Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε και στο έργο της Περιφέρειας στην Ημαθία, τονίζοντας: «Για αυτή τη διοίκηση, μία είναι η προτεραιότητα, να συνεχίσουμε τα έργα και τις δράσεις σε ολόκληρη την Ημαθία, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, στηρίζουν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, προβάλλουν τον τόπο μας και προσελκύουν νέες επενδύσεις και περισσότερους επισκέπτες”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας, για τα κυριότερα από τα έργα και τις δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρεια στην Ημαθία, ανέφερε τα εξής:

-Φροντίσαμε οι συμπολίτες μας να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην υγεία με τους επικουρικούς γιατρούς και το σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που παραδώσαμε στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας της Βέροιας και στα Κέντρα Υγείας στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

-Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε και να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία περισσότερων από 20 κοινωνικών δομών που καθημερινά υποστηρίζουν χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κέντρα Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων, τις δομές υποστήριξης γυναικών, παιδιών και εφήβων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

-Εξασφαλίζουμε σταθερά, κάθε χρόνο, θέσεις σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στηρίζοντας τους γονείς και τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, για τα παιδιά με αναπηρία.

-Παραδώσαμε νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία της Ημαθίας, για να έχουν οι μαθήτριες και οι μαθητές ακόμα περισσότερες δυνατότητες και ερεθίσματα.

-Αναβαθμίζουμε ενεργειακά τα σχολεία όπως μεταξύ άλλων, το 2ο, το 6ο, το 12ο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο στη Βέροια.

-Φροντίσαμε να στηρίξουμε στην πιο δύσκολη στιγμή τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, χωρίς δάνεια, χωρίς επιστροφή χρημάτων, με το πρόγραμμα “Διέξοδος”.

-Ενισχύσαμε 1.030 νέους αγρότες και χρηματοδοτήσαμε 390 νέες γεωργικές επενδύσεις, στηρίζοντας στην πράξη τον πρωτογενή μας τομέα.

-Ολοκληρώνουμε πολλά και σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας, όπως τις αγροτικές οδούς Αγίου Γεωργίου και Μακροχωρίου, στη Βέροια, την αγροτική οδό Παλιού Προδρόμου Μελίκης, στην Αλεξάνδρεια, τις αγροτικές οδούς Ράμνιστας, Χαρίεσσας και Φυτείας – Ακροχωρίου, στη Νάουσα.

-Φροντίσαμε παράλληλα με τα έργα ανάπλασης και ανάδειξης της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών, να δημιουργήσουμε το νέο Μουσείο Βεργίνας, ένα μουσείο που πραγματικά αξίζει σε όλους τους Μακεδόνες, στην Ιστορία μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ταυτότητά μας.

-Φροντίσαμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού για χιλιάδες συμπολίτες μας.

-Επεκτείνουμε το δίκτυο φυσικού αερίου στη Βέροια και τη Νάουσα.

-Εξοπλίσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα.

-Υλοποιούμε εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης σε εκατοντάδες χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, στη Βεργίνα, στην Κουμαριά, στο Πολυδένδρι, στη Σφηκιά, στα Ριζώματα, στην Κουλούρα, στη Μελίκη.

-Φροντίζουμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλικές, πιο πράσινες, πιο ανοιχτές, όπως στη Βέροια, με το Βιοκλιματικό - Πολιτιστικό Δίκτυο Διαδρομών της Παλιάς Πόλης, τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας στις περιοχές των σχολικών συγκροτημάτων, τις εργασίες στη Βυζαντινή Ακρόπολη και την Παλιά Μητρόπολη και τις νέες, καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής. Όπως επίσης στη Νάουσα, με το νέο φωτισμό στα τοπόσημα της πόλης, τις νέες smart – city εφαρμογές και την ανάπλαση των παιδικών χαρών.

“Μαζί, αυτά τα χρόνια, με συνεργασία, με πολλή δουλειά, με αλήθειες, με συνέπεια, χτίσαμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη στην Ημαθία και τους ανθρώπους της. Εμπιστοσύνη ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με λόγια λίγα και έργα πολλά. Εμπιστοσύνη στο κοινό όραμά μας για τη Μακεδονία του 2030, με την Ημαθία πρωταγωνίστρια στο κέντρο, στην παραγωγή, τις εξαγωγές, τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη. Το έργο μας δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμα πάρα πολλά να κάνουμε. Και με κάθε έργο, με κάθε δράση που υλοποιούμε, θα ερχόμαστε πιο κοντά στον στόχο να χτίσουμε μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, όπου οι νέες ευκαιρίες, οι νέες δυνατότητες, θα φτάσουν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι και η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη, θα είναι δίκαιη, θα είναι για όλους. Για να μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με περισσότερη αισιοδοξία”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας., κλείνοντας την αναφορά του στον νομό Ημαθίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών και Κυκλαρχών

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών...

Το Σάββατο 15 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό των...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024...

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση ηλικιωμένης  -   Συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι συγγενής της πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση...

 Κατάφεραν και της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.000...

Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής στην Αλεξάνδρεια

Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στην...

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για...

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον...

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης με...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 16/6 έως 21/6/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

ΑΠΟΨΕΙΣ Η μαγεία της ενότητας

ΑΠΟΨΕΙΣ Η μαγεία της ενότητας

Του ιερέως Παναγιώτου Σ.Χαλκιά«Του συνανθρώπου σου ο...

Ειδική συνεδρίαση  Λογοδοσίας της  Δημοτικής Αρχής Νάουσας

Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...